چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ |۲۵ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 27, 2024
لبنان

حوزه/ شبکۀ الجزیره قطر اعلام کرد توافق آتش‌بس میان لبنان و اسرائیل رسماً از ساعت ۴:۰۰ به وقت بیروت، ۵:۳۰ تهران، اجرایی شده است؛ در این بین، مقامات غربی که عمدتاً از حمایت جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی در منطقه ابائی نداشتند از این اتفاق استقبال کردند.

به‌گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا، در بیانیه‌ای که در شبکۀ اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشت، از تلاش‌های میانجی‌گرانه فرانسه و آمریکا برای دستیابی به این توافق قدردانی کرد.

او نوشت: توافق بر سر آتش‌بس در لبنان تسکینی در وضعیت ویرانگر خاورمیانه است.

وی بر اهمیت اطمینان از دوام آتش‌بس تأکید کرد تا جان شهروندان لبنان حفظ شود و بازگشت امن آوارگان تسهیل گردد.

بورل در پیامش تصریح کرد: اکنون حیاتی است که آتش‌بس پایدار بماند.

این دیپلمات ارشد اسپانیایی بر لزوم اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل (UNSCR ۱۷۰۱) که تدابیری برای حفظ صلح و امنیت در مرز لبنان و اسرائیل پیش‌بینی کرده است، تأکید کرد.

وی خطاب به رهبران سیاسی لبنان، درخواست اتحادیۀ اروپا برای انتخاب رئیس‌جمهور را مطرح کرد و بر ضرورت حل بحران طولانی‌مدت سیاسی لبنان تأکید نمود.

بورل همچنین با اشاره به نگرانی اروپا از نفوذ خارجی در سیاست لبنان، بر حق مردم لبنان برای "بازیابی حاکمیت کامل بر امور کشورشان بدون مداخله خارجی" تأکید کرد.

رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه، جو بایدن و امانوئل مکرون، بیانیه‌ای مشترک صادر کردند. در این بیانیه آمده است: امروز، پس از هفته‌ها دیپلماسی خستگی‌ناپذیر، اسرائیل و لبنان با توقف درگیری‌ها موافقت کردند.

در ادامۀ این بیانیه آمده است: این اعلامِ رسمیِ توافقِ آتش‌بس، شرایط را برای بازگرداندن آرامش پایدار فراهم می‌کند و به ساکنان هر دو کشور اجازه می‌دهد با امنیت به خانه‌های خود در دو طرف خط آبی بازگردند.

نخست‌وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر، از اعلام آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان استقبال کرد و خواستار تبدیل این توافق به "یک راه‌حل سیاسی پایدار" شد و افزود: ما باید شاهد پیشرفت فوری در جهت دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه، آزادی تمام گروگان‌ها و رفع محدودیت‌ها برای کمک‌های بشردوستانه که به شدت مورد نیاز است، باشیم.

وزیر خارجه ایرلند، مایکل مارتین، در بیانیه‌ای گفت: من از اعلام توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله در لبنان استقبال می‌کنم. هر دو طرف باید از این آتش‌بس برای تعامل معنادار به منظور دستیابی به صلحی پایدار استفاده کنند.

وزیر خارجه بلژیک، حدجه لحبیب، نیز در پلتفرم ایکس نوشت: توافق آتش‌بس در لبنان گامی حیاتی برای متوقف کردن تشدید تنش‌ها در خاورمیانه است. ما خواستار آتش‌بس در سراسر منطقه، از جمله غزه، هستیم. فقط از سرگیری مذاکرات برای راه‌حل دو دولتی می‌تواند صلح را به ارمغان بیاورد. غیرنظامیان باید محافظت شوند.

وزیر خارجه اسلوونی، تانیا فایون، گفت: از اعلام مهم آتش‌بس استقبال می‌کنم. همچنین امیدوارم شاهد آتش‌بس در غزه و پایان دادن به رنج عظیم ساکنان آن باشیم.

وزیر خارجه آلمان، آنالنا بربوک، نیز در بیانیه‌ای گفت که آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله نوری از امید برای کل منطقه است.

وی افزود: آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله نشان می‌دهد که با ابزارهای دیپلماتیک چه چیزهایی ممکن است: ما اکنون به‌شدت به آتش‌بس در غزه نیاز داریم تا اسرای آلمانی و سایر گروگان‌ها سرانجام آزاد شوند و رنج و گرسنگی صدها هزار زن، کودک و مرد بالاخره به پایان برسد.

وزیر خارجه اسپانیا، خوزه مانوئل آلبارس، نیز در پلتفرم ایکس اعلام کرد که خبر آتش‌بس در لبنان خبری خوب برای صلح و امنیت است و تصریح کرد: اکنون باید در جهت اجرای قطعنامۀ ۱۷۰۱ پیش برویم.

وزیر خارجه هلند، کاسپار ولدکمپ، گفت: این گامی حیاتی در جهت پایان دادن به درگیری‌ها و کاهش تنش‌های منطقه‌ای است.

رئیس کمیسیون اروپا، اورزولا فون در لاین، هم که سعی در انکار نقش محوری حزب‌الله در ثبات منطقه‌ای لبنان و حمایت‌های مردمی از آن داشت، گفت: آتش‌بس اعلام‌شده میان اسرائیل و حزب‌الله خبری بسیار امیدبخش است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha