به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، مسعود پزشکیان، شامگاه دوشنبه در دومین گفتوگوی تلویزیونی خود با مردم درباره صد روزه گی دولت چهاردهم،گفت: در صد روز اول فعالیت این دولت با حوادث مختلفی مواجه بودیم از جمله اینکه در شب تحلیف رئیس جمهور، صهیونیست ها شهید اسماعیل هنیه را در تهران به شهادت رساندند و شاهد جنایات رژیم اشغالگر در غزه و لبنان در این مدت بوده ایم.
رئیس جمهور با اشاره به تلاش های انجام شده برای تشکیل دولت چهاردهم،گفت: هیات دولت را براساس نظرسنجی های مختلف از احزاب و جناح ها تشکیل دادیم. حدود ۵۰۰ نفر در انتخاب اعضای دولت مشارکت داشتند و در نهایت وزیران پیشنهادی را به مجلس معرفی کردیم و مجلس یک رای استثنایی به اعضای کابینه داد.
پزشکیان با بیان اینکه پرداخت مطالبات گندمکاران که در قانون دیده نشده بود، اعتراضات پرستاران به حقوق و دستمزد و پاداش بازنشستگان از جمله مسائلی بود که در این مدت با آن درگیر بودیم و تلاش کردیم آنها را در این مدت حل کنیم. قانون برنامه هفتم توسعه را به وزیران مربوطه ارجاع دادیم و درخواست کردیم که برنامه اجرایی برای هر بند آن بنویسند و مسئول هر بخش را مشخص کردیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برغم فرصت کمی که داشتیم ، لایحه بودجه ۱۴۰۴ را در زمان مناسب به مجلس ارائه کردیم، همه آنچه بود را در قالب اعداد و ارقام در لایحه بودجه آوردیم. انتقاد می کردند که بودجه انبساطی نوشته شده است درصورتی که اینطور نبود بلکه بسیاری از مواردی که پیش از این در لوایح بودجه مطرح نمی شد را ذکر کردیم . خوشبختانه نمایندگان محترم مجلس به کلیات بودجه رای دادند و از روز گذشته بررسی جزئیات لایحه در مجلس آغاز شده است.
پزشکیان در پاسخ به نخستین سوال درمورد ناترازی انرژی و اقدامات دولت برای حل این مشکل، گفت: ما با ناترازی های بسیار بدی در حوزه انرژی اعم از آب ، برق و گاز مواجه هستیم ، سرانه مصرف برق در کشور ما چند برابر کشورهای جهان است و نیاز ما با تولید کشور همخوانی ندارد. این درحالی است که ایران از نظر منابع گازی جایگاه بالایی در جهان دارد و نباید امروز با ناترازی انرژی مواجه باشیم.
رئیس جمهور با تاکید بر استفاده از نظرات متخصصین و کارشناسان برای حل مشکلات کشور از جمله ناترازی انرژی و مسکن گفت: برای حل مشکلات باید بپذیریم که کارشناسان و متخصصین تصمیم بگیرند و راهکار ارائه دهند، هرکسی بتواند به حل مشکل ناترازی انرژی کمک کند، ما در دولت استقبال می کنیم.
رئیس جمهور گفت: در مدت صد روز با حوادث زیادی روبرو بودیم. شب تحلیف اسماعیل هنیه را شهید کردند و از آن به بعد درگیر شدیم. روند و آرامشی که باید در روند کار داشتیم را بهم زد. بعد از آن هیات دولت را انتخاب کردیم و نهایتا هیات دولت را به مجلس معرفی کنیم.
بدون پشتیبانی و حمایت رهبری تحقق وفاق مد نظر این دولت امکان پذیر نبود
پزشکیان درخصوص تحقق وفاق ملی و همدلی در ترکیب اعضای کابینه و مدیران دولت، گفت: باوری که درمورد بکارگیری افراد براساس شایستگی ها داشتیم محقق شد، این روند بدون پشتیبانی رهبری معظم امکان پذیر نبود. برای نخستین بار استاندار سنی کرد در کردستان منصوب کردیم، پیش از این استاندار کرد داشتیم اما شیعه بود. برای نخستین بار یک مدیر عرب را در خوزستان ، قشقایی را در استان خودش، بلوچ را در سیستان و بلوچستان به عنوان استاندار معرفی کردیم. شعار و باوری که داشتیم و اینکه همه اقوام و سلایق و قومیت ها را براساس شایستگی بکار بگیریم ، شکل گرفت.
رئیس جمهور ادامه داد: برای نخستین بار حضور خانم ها در دولت بیش از گذشته است، همه اینها بدون مساعدت و پشتیبانی مقام معظم رهبری امکان پذیر نبود و اگر ایشان پشتیبانی و حمایت نمی کردند، برخی از این افراد در روند ارزیابی ها خود به خود رد می شدند، این نگاه مقام معظم رهبری در ایجاد وفاق و همدلی آغاز فعالیت هایی بود که انجام شد.
پزشکیان وفاق را پایبندی به حق و عدالت دانست و گفت: اختلاف وقتی ایجاد می شود که کسی حق دیگری را ضایع کند و حق او را نادیده بگیرد، وفاق سهمیه دادن و تقسیم پست نیست، بلکه این است که کسی را ضایع نکنیم.
مداخلات اقتصادی دولت بدون اطلاع و توجه به معیشت مردم نخواهد بود
پزشکیان در ادامه با تاکید بر اینکه در برنامه دولت برای خروج از بحرانهای اقتصادی؛ مداخلات اقتصادی بدون توجه به معیشت و زندگی مردم نخواهد بود گفت: برای دردها مسکن تزریق کردیم اما درمان نکردیم، روند ناترازیهای انرژی در دولتهای گذشته ادامه پیدا کرده تا امروز به بحران رسیده است. باید به چاههای نفت گاز تزریق کنیم اما در حال بیرون کشیدن گاز از آنها هستیم معنی آن این است که حتی نمیتوانیم نفت از آن استخراج کنیم.
رئیس جمهور افزود: اگر نتوانیم منابع را برای نسل آینده مدیریت کنیم، زمین سوخته تحویل خواهیم داد. ما دومین ذخایر گاز جهان را داریم، چرا باید در این وضعیت باشیم؟ چون درمان نکردیم. تا آمدیم دست بزنیم گفتند دست نزنید.
وی ادامه داد: در گروه اقتصادی دولت اعم از وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و مشاور عالی اقتصادی با همکاری اقتصاددانان به چهار برنامه برای تغییر روند اقتصادی کشور رسیدهایم؛ در زمینه رشد سرمایهگذاری و تولید، حل ناترازیها، معیشت مردم و ثبات و امنیت غذایی و برنامههای اولویتدار صنایع که پیشران اقتصاد هستند.۴ برنامه اصلی و ۲۵ زیر مجموعه اقتصادی استخراج شده است که در حال کار کارشناسی بر روی آن هستیم.
پزشکیان با بیان اینکه ناترازی انرژی یک مجموعه است؛ گفت: نمیتوانیم پول بازنشسته، گندمکار و کارکنان دولت را بدهیم در مقابل ۴ میلیارد دلار بنزین وارد میکنیم و با قیمت ۱۵۰۰ تومان بفروشیم. آیا باید این کار را ادامه دهیم؟ این روند نیاز به درمان دارد اینکه این درمان چگونه انجام شود نیاز به کار کارشناسی دارد. باید با نگاه به معیشت و زندگی مردم مداخلات اقتصادی انجام شود.
تکمیل میشود...