سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ |۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 3, 2024
مراسم عزاداری

حوزه/ ایزدپناه گفت: بالاترین ارزش در زندگی یک انسان عفت است، از ویژگی‌هایی که برای فرد مؤمن و متقی، در آیات و روایات ذکر شده، عفت و عفاف است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، مراسم عزاداری و روضه خوانی به مناسبت سالروز شهادت بزرگ‌ بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) امروز با حضور طلاب و عموم بانوان شهر آستانه در مدرسه علمیه حضرت زینب(س) برگزار شد.

در این مراسم ابتدا خانم ایزدپناه استاد حوزه ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه(س)، اظهار داشت: عفت در زندگی حضرت زهرا(س) موج میزد، وقتی ایشان ازدواج کردند پدر بزرگوارش فرمود، من کار داخل و بیرون را برای شما تقسیم کردم، امیرالمؤمنین کارهای بیرون از خانه را انجام دهد، زهرا جان، شما هم کارهای درون خانه را باید انجام دهی، حضرت زهرا (س) بسیار خوشحال شدند و تشکر کردند.

وی افزود: بالاترین ارزش در زندگی یک انسان عفت است، از ویژگی‌هایی که برای فرد مؤمن و متقی، در آیات و روایات ذکر شده، عفت و عفاف است، امام علی(ع) می‌فرماید: «أَفْضَلُ الْعِبَادَةِ الْعَفَافُ»

استاد حوزه علمیه با اشاره به اقسام چهارگانه عفت، بیان کرد: اولین عفت، عفت جنسی است، عفت جنسی این است که انسان خودش را کنترل کند و قرآن در این باره می‌فرماید: افرادی که زمینه ازدواج برایشان فراهم نیست و مجردند، بیشتر در معرض خطر و آسیب هستند، آنها باید عفت بورزند.

ایزدپناه یادآور شد: اسلام برای ایجاد «عفت جنسی» چند راهکار دارد، اول اینکه جلوی محرک‌ها باید گرفته شود، بدین معنی که می‌گوید تحریک کننده حرف نزن، تحریک کننده راه نرو و زینت‌های خودت را برای نامحرم آشکار نکن، لذا رسول خدا(ص) فرمودند: محبوب‌ترین عفت نزد خدای تعالی، عفت شکم و عفت جنسی است.

وی تاکید کرد: اسلام مخالف حضور اجتماعی زن نیست، زهرای مرضیه در دفاع از امیرالمؤمنین(ع) با خطبه، احتجاج، تحریم، دفاع و گریه نقش ایفا می‌کند، اما وقتی ضرورتی نباشد لازم نیست در بازارها و کوچه و خیابان راه رفته شود.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: دومین عفت، عفت مالی است، انسان باید در مالش هم عفیف باشد، اما اینکه در مالش عفیف باشد یعنی چه؟

وی تصریح کرد» یک معنایش این است که اگر کسی ندار و فقیر است و مشکلات مالی دارد، دنبال تهیه مال از راه حرام نرود، سلمان پیش پیغمبر(ص) آمد، عرضه داشت یا رسول الله، دخترتان خیلی در فقر است، لباس و زندگی‌اش خیلی ساده است، پیغمبر(ص) فرمود: دخترم دنبال این مسائل مادی نیست، ایمان و زندگی با امیرالمؤمنین(ع) را بر همه دنیا ترجیح داده است.

وی اضافه کرد: سومین قسم عفاف، عفت در گفتار است، انسان باید در گفتارش عفیف باشد و حساب شده سخن بگوید، قرآن تأکید می‌کند، مردم! «قُولُوا لِلنّاسِ حُسْناً» یعنی چه؟ امام فرمود: یعنی همان طور که دوست دارید مردم درباره شما حرف بزنند، شما نیز با مردم حرف بزنید، اگر این سفارش گوهربار رعایت گردد، خواهید دید که گفتارها چقدر زیبا می‌شوند، قسم دیگری از عفاف در گفتار این است که انسان باید در کلام و بیانش کلمات حساب شده به کار ببرد.

ایزدپناه اظهار کرد: چهارمین عفتی که بیان شده، عفاف باطن است، اینکه انسان اجازه ندهد هر لقمه‌ای وارد شکمش شود، نسبت به ورود غذا به بدن کنترل داشته باشد، لقمه حلال استفاده کند و نگذارد حرام در زندگی‌اش وارد گردد، حضرت زهرا(س) در زندگی فردی و نیز زندگی اجتماعی می‌توانند بهترین الگو برای بانوان باشند، ایشان بهترین نمونه عفت و حیا، همسرداری، صبر، تقوا، ولایتمداری و حق طلبی هستند.

در ادامه مراسم خانم نجفی مداح اهل بیت(ع) به روضه خوانی و عزاداری پرداخت.

در پایان مراسم نیز کمک‌های مردمی پویش همدلی جهت کمک به جبهه مقاوت جمع آوری شد.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha