دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
دستور کشف حجاب توسط رضاخان تناقضات رفتاری او را بیش از پیش آشکارتر کرد

حوزه/ حجت‌الاسلام امامی گفت: حکومت پهلوی برای به دست آوردن یک جای پای مناسب برای حکومت خود به باستان‌گرایی چنگ می‌زد و دستور رضاخان مبنی بر کشف حجاب تناقضات رفتاری وی را بیش از پیش آشکار کرد چرا که اگر آن‌ها در ادعای باستان‌گرایی صادق بودند باید زنان عفیف ایرانی را الگو معرفی می‌کردند.

حجت‌الاسلام منصور امامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه، اظهار داشت: به حجاب از ابعاد مختلفی می شود نگاه کرد که یکی از آن‌ این‌ است‌که حجاب محافظ هویت زنانگی زن است و مرز بین مرد و زن را مشخص می‌کند، چیزی که نظام سرمایه‌داری بخاطر منافع خود تلاش دارد آن را به هم بزند.

وی ادامه داد: نظام لیبرال سرمایه‌داری در دنیای امروز به نام دفاع از حقوق زن، او را به مردواره تبدیل می‌کند، آن‌ها ادعایشان این است که از حقوق زنان می‌خواهیم دفاع کنیم در حالی که او را تبدیل به مرد می‌کنند و برای این که نشان دهند؛ زن در نظام فکری لیبرالیزم جایگاهی دارد در مورد این شخصیت ساختگی، رمان می‌نویسند، فیلم تولید می‌کنند و الگوسازی می‌کنند، زن برای استمرار حیات خود در نظام فکری لیبرال سرمایه‌داری باید خود را به مرد تشبیه کند، بنابر این زن، زنانگی خود را از دست می‌دهد و تبدیل به موجودی می‌شود که نه مرد است و نه زن و تبدیل به یک جنس سوم می‌شود که در نگاه غالب جایگاه مردانگی و زنانگی هم ندارد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: مسئله دوم در مورد حجاب این است که حجاب نمادی از شریعت‌گرایی است به معنایی که انسان نشان می‌دهد در رفتار خود تابع قانون الهی است و یکی از دلایلی که غرب در برابر حجاب مقاومت می‌کند به این جهت است که ماهیت نظام لیبرال سرمایه‌داری شریعیت‌ستیزی است و در برابر شریعت الهی می ایستد. در قانون لیبرالیسم همه چیز کالاانگاری است.

وی افزود: اگر زنی اهل پوشش بود نظام سرمایه‌داری نمی تواد از او به عنوان کالا استفاده کند و لذا مقدمه چینی می‌کند تا آن پوشش معصوم را از دست زنان بگیرید و آن ها را به کالا تبدیل کند.

حجت‌الاسلام امامی در ادامه به کشف حجاب توسط رضا خان اشاره کرد و بیان داشت: کشف حجاب توسط رضاخان تناقضات رفتاری حکومت پهلوی را بیش از پیش آشکار کرد، رضاشاه در ظاهر از ایران باستان دم می زد اما برای مدرنیته شدن به زنان دستور می‌داد زنان پوشش ایرانی را زمین بگذارند و اگر او در دم زدن از ایران باستان صادق بود باید قائدتا زنان ایرانی را الگو معرفی می‌کرد که در پوشش و خانواده‌گرایی واقعا در جایگاه ویژه بودند.

وی ادامه داد: ویل دورانت در کتاب " تاریخ تمدن " پوشش زنان ایرانی را مبداء حجاب معرفی می‌کند و این نشان می‌دهد زنانی که حتی دو سه هزار سال قبل در ایران زندگی می‌کردند با توجه به تشخص و جایگاهی که داشتند حجاب و پوشش یکی از نمادهای تشخص آن‌ها بود

مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: پهلوی بدون توجه به این فرهنگ و تاریخ تعمدا دستور کشف حجاب را صادر کرد و علی رغم این که برای کسب یک ریشه برای حکومت خود به باستان‌گرایی تکیه می‌کردند اما زنان ایرانی را الگو معرفی نکردند بنابراین حجاب مسئله هویتی، تاریخی و شریعتی و دینی است.

وی در پایان گفت: امروز حجاب یکی از نمادهایی است که نشان می‌دهد زن دارای استقلال فکری، هویتی و شخصیتی است و اوست که تصمیم می‌گیرد از بدن و عفت خود مراقبت کند نه این‌که اجازه بدهد در سلطه رسانه های لیبرال سرمایه داری زنان را به کالا تبدیل کنند.

انتهای خبر./

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha