دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
سقوط تدریجی اثر و صعود نارضایتی مخاطب

حوزه/ با وجود خاطره خوب مخاطبان از فصل اول سریال زخم کاری، افت کیفی قابل توجه فصول اخیر این مجموعه تولید شده در شبکه نمایش خانگی باعث نارضایتی مخاطبان و انتقادات صریح منتقدان شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، سال ۱۴۰۰ هنوز فصل نخست سریال "زخم کاری" به کارگردانی محمدحسین مهدویان به نیمه خود هم نرسیده بود که مخاطبان عام و خاص به تجلیل از این محصول شبکه نمایش خانگی پرداختند. هر چند که در همان زمان نیز می شد نقدهایی بخصوص از منظر محتوایی و ناظر به بازنمایی سبک زندگی نسبت به این اثر رهگیری کرد اما کلیت کار به ویژه از حیث فرمی، یک تجربه قابل قبول و نه درخشان به شمار می رفت.

با این حال به تدریج که فصول دوم تا چهارم این مجموعه از پلتفرم های داخلی برای مخاطبان عرضه می شد، بر میزان نارضایتی از سازندگان زخم کاری افزوده گشت تا آن جا که به اذعان برخی از منتقدین، اصرار مهدویان بر دنباله سازی از این مجموعه بدون توجه لازم نسبت به کیفیت اثر، به اعتبار فیلمسازی اش لطمه وارد کرد.

از سوی دیگر در حالی که فصل اول با میانگین ۲۰ میلیون دقیقه تماشا، به پربیننده‌ترین مجموعه شبکه نمایش خانگی در آن مقطع زمانی تبدیل شده بود، مشکلات و نقص های آشکاری همچون ضعف مشهود در شخصیت‌پردازی و کارگردانی، همچنین نداشتن قصه جذاب و گیرا برای همراه کردن بینندگان باعث شد که نه مخاطب عام از زخم کاری راضی باشد و نه در فصول بعدی به خصوص فصل سوم و چهارم این محصول رسانه ای و هنری بتواند نظر موافق منتقدان را ولو به شکل نسبی جلب نماید.

به نظر می رسد نوع نگاه تجاری تیم سازنده و حامیان مالی آن ها به دنبال سازی از این سریال باعث شده که در نهایت شاهد اثری نه چندان جذاب و البته کم ملات به لحاظ قصه و درام باشیم به نحوی که بسیاری از کارشناسان نیز به این نکات اشاره کرده و به نقد آن پرداخته اند.

ای کاش مهدویان پیش از هر چیز دیگری بر اساس اصول حرفه ای، نگاه و رویکرد جدی به تیم نویسندگان خود می داشت و در وهله بعد این که حداکثر تا فصل دوم کار را به پایان می رساند تا خاطره خوب فصل اول بیش از این در ذهن و نگاه مخاطب خدشه دار نشود.

از دیگر سو به نظر می رسد سریال زخم کاری بیشتر از این که بخواهد رنج‌ها و زخم‌های عمیق شخصیت‌ها را به شکل ظریف و البته هنرمندانه نشان دهد، به بیننده درد و رنج وارد می‌کند، تا آن جا که به بهانه ایجاد تعلیق می بینیم که شخصیت‌ها مدام برای هم نقشه می‌کشند و در هر فصل یک دوجین شخصیت می‌میرند، اما همچنان این روند ادامه دارد، بی آن که منطق قوی پشت این همه دسیسه چینی و جنایت وجود داشته باشد.

تجربه تلخ فصول اخیر زخم کاری البته فراروی همه سازندگان و حامیان مالی محصولات شبکه نمایش خانگی است به این که سعی کنند به برند و وجهه هنری خود در نگاه و ذهنیت مخاطب آسیب نزنند و اگر نقص و یا ضعفی هم در کار خود می بینند بدون لاپوشانی و یا فرافکنی به دنبال اصلاح باشند.

سید محمدمهدی موسوی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha