به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کاشان، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان در این رویداد آموزشی که طی همکاری سازمان فرهنگی و انجمن روابط عمومی کاشان در تالار مهرگان فرهنگسرای مهر برگزار شد ضمن عرض خیر مقدم به شرکت کنندگان به تاریخچه شکل گیری قانون اساسی در جمهوری اسلامی پرداخت.
محمدعلی فرجی با بیان اینکه هر قانونی کارکرد خاص خودش را دارد و تصویب هر قانونی متناسب با نیازهای اجتماعی و زیست اجتماعی هست، گفت: کارکرد اصلی قانون اساسی، توازن و آشتی دادن میان قدرت حاکمان و آزادی مردم است، به عبارتی کار قانون اساسی تنظیم قدرت حاکمان و تضمین حقوق و آزادیهای مردم است.
وی بررسی و شکل ساختار حکومت، بررسی حقوق و تکالیف متقابل ملت و دولت، بررسی ساختار و نهادها و مقامات حکومتی را از جمله موضوعات مندرج در قانون اساسی هر کشور دانست که قانون اساسی ما هم از این موضوعات مستثنی نیست.
همچنین در این کارگاه که همزمان با سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی برگزار شد، عباس زراعت از اساتید دانشگاه به منشا اصلی برای قانون اساسی در کشورها اشاره کرد و به بحث حقوق شهروندی در قانون اساسی پرداخت.
وی قانون اساسی را قانون مادر یعنی قانونی که بنیادین و دارای منبع هست و بقیهی قوانین از این قانون سرچشمه میگیرد، معرفی کرد و با تاکید بر برگزاری چنین کارگاههای آموزشی، خواستار استمرار این جلسات برای فرهنگ سازی حقوق شهروندی شد.
زراعت با پرداختن به اهمیت قانون اساسی، جایگاه این قانون و مدل حکمرانی برای مردم و از طرف دیگر حقوق و آزادیهای مردم را تعیین و تضمین و همچنین ارزشها و اصول بنیادین نظام سیاسی و اجتماعی را بیان میکند، گفت: ضروری است که همه مردم با محتوای قانون اساسی آشنایی اجمالی داشته باشند.
محمود شاطریان نیز در این کارگاه که با همکاری فرمانداری ویژه کاشان تشکیل شد، گفت: اصول قانون اساسی ما نقاط بسیار مثبت و جاودانهای دارد.
به اعتقاد این استاد دانشگاه در قوانین عادی میتوانیم اصلاحاتی رو انجام بدیم یا از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام تفاسیری از اصول قانون اساسی رو ارائه کنیم.
انتهای پیام./
نظر شما