چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 4, 2024
آیت الله مهدوی

حوزه/ امام جمعه موقت اصفهان ضمن تاکید بر اهمیت پخش صدای اذان در محله‌ها و مساجد از آن جهت که اذان نه تنها یک پیام عبادی، بلکه عاملی برای حفظ سلامت جسمی و معنوی جامعه است گفت: برگزاری جلسات روضه‌خوانی و دعا به عنوان ابزاری برای تقویت تدین و هویت مذهبی مردم اصفهان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت‌الله سید ابوالحسن مهدوی، در جلسه سوگواری شهادت حضرت زهرا بیان کرد: در برخی محله‌ها، به خصوص در مناطقی که تعداد مساجد و حسینیه‌ها زیاد است، متاسفانه صدای اذان به طور مناسب و با صدای بلند پخش نمی‌شود، و این موضوع را میتوان یک ضعف در تبلیغ دین و ترویج شعائر اسلامی تلقی کرد و این کار در کنار سایر فعالیت‌های مذهبی، از جمله برگزاری جلسات عزاداری و محافل دعا، باید جزء اولویت‌های دینی مسئولین محله و مساجد قرار گیرد.

امام جمعه موقت اصفهان‌ در این جلسه اظهار داشت: اذان برکتی است که می‌تواند بیماری‌ها را از خانه‌ها دور کند؛ و از مسئولان مساجد انتظار می‌رود بیش از پیش در پخش صدای اذان فعال باشند و تنها به برپایی جلسات خاص همچون ایام محرم اکتفا نکنند.

اذان؛ فراتر از یک پیام عبادی

وی در ادامه تاکید کرد: اذان نه تنها یک پیام عبادی است، بلکه دارای فواید جسمی و روحی فراوانی است، در روایات اسلامی 46 فایده از اذان ذکر شده است که برخی از آن‌ها برکات معنوی و برخی نیز به سلامت جسمی افراد مربوط می‌شود.

عضو خبرگان ر هبری در این راستا، به اهمیت پخش اذان با صدای بلند در تمامی محله‌ها و حتی در منازل اشاره کرد و این را به عنوان یک امر مهم در حفظ سلامت جسمی و معنوی جامعه دانست.

استاد اخلاق، به بیان اهمیت تبلیغ دین و برگزاری جلسات روضه و دعا در سطح جامعه پرداخت و طی بیان خاطره ای از دیداری که با رهبر انقلاب داشت گفت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار به تدین و تقوی مردم اصفهان اشاره کرد و آن را بی‌نظیر دانست، رهبر معظم در این دیدار فرمودند که حتی در مشهد، که خودشان اهل آنجا هستند، چنین میزان از حضور در جلسات دعا و روضه‌خوانی مانند اصفهان مشاهده نمی‌شود.

آیت الله مهدوی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر تدین مردمان اصفهان‌ اظهار داشت: تدین مردم اصفهان بی‌نظیر است و برکاتی همچون حضور علما و بزرگان دین در این شهر و برگزاری جلسات مذهبی را باید پاس داشت این حضور و فعالیت‌های مذهبی است که خواسته‌های امام زمان را تبلور می‌بخشد.

امام جمعه موقت اصفهان‌ توصیه کرد: مردم مراسم روضه‌خوانی خانگی را به‌صورت منظم برگزار کنند، برپا کردن چنین جلساتی نه تنها سنتی حسنه است که ثواب آن برای فردی که آغازگر این هدف بوده محسوب می‌شود، بلکه باعث حفظ تدین و هویت مذهبی در جامعه می‌شود.

ضرورت ساخت مساجد در جاده‌ها ها و مناطق محروم

استاد حوزه همچنین به نقش مؤسسات خیریه در ساخت مساجد در مناطق محروم اشاره کرد و خواستار حمایت از چنین اقدامات نیکوکارانه ای شد.

وی در ادامه افزود: ساختن مساجدی در جاده‌های پررفت‌وآمد نه تنها باعث ارتقای معنویت و تبلیغ دین می‌شود بلکه می‌تواند به عنوان مکان‌هایی برای استراحت و نمازگزاری مسافران و رانندگان در نظر گرفته شود.

آیت الله مهدوی خاطرنشان کرد: روحانیون به ساخت مساجد در مناطق محروم اهمیت دهند و دولت و مردم باید به طور مشترک به ایجاد فضای معنوی و دینی در این مناطق توجه داشته باشند در اینصورت حداقل می‌توان یک روحانی را برای نماز جمعه و سخنرانی‌های هفتگی به این مناطق اعزام کرد تا مردم بتوانند از برنامه‌های دینی بهره‌مند شوند.

وی به سخاوت مردم اصفهان اشاره کرد و بیان داشت: این استان در کشور به عنوان پیشگام در بخش‌های مختلف اجتماعی و دینی شناخته می‌شود. “اصفهان نه تنها در سخاوت بلکه در قناعت و دیانت نیز حرف اول را می‌زند و این ویژگی‌ها از دیرباز در این دیار وجود داشته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha