به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجتالاسلام والمسلمین مهدی زمانیفرد، در مراسم ذکر فضائل، مناقب و مصائب اولین شهیده راه ولایت، حضرت زهرا(س)، در مدرسه علمیه آیتالله العظمی خویی(ره)، به تبیین ابعاد مختلف معرفت فاطمی و اهمیت الگوگیری از سیره این بانوی بزرگ اسلام در دوران معاصر پرداخت.
وی ضمن اشاره به جایگاه رفیع حضرت زهرا(س)، بر ضرورت پیروی از سیره آن حضرت در شرایط پیچیده و حساس امروز جهان اسلام تأکید کرد.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان بر ضرورت نگاه دقیق و عمیق به سیره حضرت زهرا(س) در دوران معاصر تأکید کرد و اظهار داشت: حضرت زهرا(س) نه تنها الگوی زنان مسلمان، بلکه الگوی تمامی انسانها هستند، امروز بیش از هر زمان دیگر نیاز داریم که آموزههای فاطمی را در زندگی خود پیادهسازی کنیم و از آنها برای مقابله با چالشهای روزگار استفاده کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین زمانیفرد، معرفت فاطمی را به دو بخش اصلی تقسیم کرد و یادآور شد: شناخت حضرت زهرا(س) و ویژگیهای شخصیتی ایشان که دربردارنده ویژگیهای برجستهای مانند عبودیت، صداقت، فداکاری و شجاعت و نیز چگونگی پیروی از این سیره در زندگی روزمره که از طریق شناخت صحیح و کاربردی آموزههای فاطمی در زندگی میتوان به رشد معنوی و اجتماعی دست یافت.
وی تأکید کرد: دنیای امروز با چالشهای گوناگون و شبهات مختلف روبرو است و به همین دلیل آشنایی با شخصیت حضرت زهرا(س) و پیروی از سیره ایشان میتواند در برابر این بحرانها، بهویژه در مقابله با تحریفهای دینی، راهگشا باشد، معرفت فاطمی به ما کمک میکند تا در دنیای پر از فتنههای امروز که بسیاری از مفاهیم دینی در معرض تحریف قرار دارند، همچنان در مسیر حق و حقیقت باقی بمانیم.
حجتالاسلام والمسلمین زمانیفرد به ویژگیهای برجسته معرفت فاطمی اشاره کرد که برای مسلمین در شرایط حاضر میتواند الگو و راهنما باشد.
وی به چهار ویژگی اصلی اشاره کرد که در شخصیت حضرت زهرا(س) نمود یافته است و افزود: اولین ویژگی معرفت فاطمی، شناخت درست از خداوند و عبودیت خالصانه است، حضرت زهرا(س) با تمام وجود به خداوند متعال نزدیک بودند و همواره در تمام امور زندگی خود به او توکل داشتند، ایشان با عبادتهای شبانه، فقر و سادهزیستی خود، الگویی از توحید عملی به بشریت نشان دادند.
وی مردمگرایی و توجه به جامعه را دومین ویژگی مهم حضرت زهرا(س) برشمرد و گفت: ایشان در حالی که خود با سختیهای بسیاری دست و پنجه نرم میکردند، همیشه در کنار مردم بودند و در راستای رفع نیازهای اجتماعی و اقتصادی آنان تلاش میکردند.
استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: سومین ویژگی برجسته ایشان، روحیه ظلمستیزی و ایستادگی در برابر بیعدالتی است، حضرت زهرا(س) در برابر ظلم و فساد در جامعه اسلام به ویژه در حادثه فدک و دفاع از حقوق اهلبیت(ع) موضعگیری قاطعانهای داشتند، ایشان در شرایط سخت و در برابر تهدیدات سیاسی هیچگاه از مواضع حق خود عدول نکردند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانیفرد چهارمین ویژگی را مقاومت و استقامت در برابر مشکلات خواند و اظهار کرد: حضرت زهرا(س) با وجود مشکلات فراوان، در دفاع از دین و ولایت ایستادگی کردند و به همگان آموختند که برای حفظ اصول دینی باید در برابر هر سختی و مصیبت استقامت به خرج دادند، این ویژگی در دنیای امروز نیز بسیار ضروری است، چرا که جامعه اسلامی باید در برابر تهاجمها و فتنههای دشمنان مقاوم بماند.
ضرورت پیروی از سیره حضرت زهرا(س) در دنیای معاصر
حجتالاسلام والمسلمین زمانیفرد تأکید کرد: پیروی از سیره حضرت زهرا(س) در تمامی ابعاد زندگی، نهتنها موجب رشد معنوی فرد میشود بلکه در شرایط بحرانی نیز به جامعه اسلامی قوت قلب میبخشد و ما باید بهعنوان پیروان حضرت زهرا(س) در هر زمان و مکان سیره ایشان را مبنای عمل خود قرار دهیم تا در مقابل تهدیدات فرهنگی، اجتماعی و دینی، همواره ثابتقدم و مقاوم باشیم.
انتهای پیام. /