حسن نجفی کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری حوزه با بیان اینکه حضرت فاطمه (س) بهترین الگو برای زن مسلمان است، گفت: حضرت زهرا (س) و زندگی سراسر مجاهدت گونهاش در کنار امیرمؤمنان میتواند منبع غنی برای تولید محتوا علی الخصوص برای امروز باشد. سیره حضرت در صبر، شکیبایی، همراهی و همدلی با همسر و از همه مهمتر فضائل اخلاقی و معنوی میتواند دستمایه کارهای هنری باشد.
وی افزود: جهان امروز در نگاه سوداگرانهاش به شخصیت زن تشنه مفاهیم و شناخت این شفیعه دو عالم است. زن امروز دنبال جایگاه و کرامت است. اتفاقی که ما بعد از انقلاب اسلامی در شکل و معنا در عینیت مادران شهید، امدادگران جنگ، پزشکان و معلمان، دانشجویان بیشمار و نخبه گان کشور دیدیم.
این فیلمساز ادامه داد: سیره حضرت زهرا(س) پر از مفهوم و محتواست. یک زن پشتوانه شوهرش در سختترین دوره زندگی میشود؛ مادری که فرزندانی چون حسن (ع)، حسین (ع) و زینب (س) را به عرصه تاریخ عرضه میکند که هر کدام چون خود ایشان الگو و سر فصلی برای یک بودن هستند. افسوس و صد افسوس که هنرهای نمایشی و سایر حوزهها تاکنون نتوانسته اند تصویری با شکوه از این منبع جاری و ساری ارائه دهد .
وی اضافه کرد: حضرت زهرا (س) در سیره اجتماعی خود رفتار کاملاً اخلاق مدار داشت و با کارهایی که انجام میداد انسانیت را به بهترین شکل معنا میکرد. برای همین حتی غیر مسلمانان نیز به حضرت فاطمه (س) احترام میگذاشتند. در چنین شرایطی رسانهها قادرند در این رابطه الگوسازی موفقی انجام دهند.
کارگردان فیلم «آسمان هشتم» با بیان اینکه در حوزه نمایشی میتوان اتفاقات بسیار خوبی را با محوریت حضرت زهرا (س) رقم زند، گفت: کارهای متعددی درباره حضرت فاطمه (س) ساخته شده که این آثار در هنر این سرزمین ماندگار هستند اما یک نکته باید مورد توجه قرار بگیرد آنهم اینکه هر اندازه در این رابطه کار شود باز هم میتوان فیلمها و سریالهای بیشتری با محوریت ایشان تولید کرد.
این هنرمند تاکید کرد: جدا از فیلم و سریال در حوزه تئاتر نیز اقدامات بسیار خوبی انجام شده، حتی شاید بتوان گفت در عرصه نمایش کارهای بهتر و بیشتری تولید شده و این آثار عموماً نیز با استقبال مردم مواجه شدند زیرا زندگی بانوی دو عالم به گونهای است که هر انسان آزادهای جذب میشود و برای تمام انسانهای دنیا نیز درس انسانیت دارد.
وی با اشاره به اینکه ساخت فیلم در این حوزه باید با باور و اعتقاد همراه باشد، تصریح کرد: هر هنرمندی که بخواهد اثری درباره ائمه(ع) تولید کند باید به موضوع باور و ایمان قلبی داشته باشد تا اثر تولیدی بتواند جریانسازی لازم را داشته باشد. برای مثال در حوزه تلویزیون «مختارنامه» چنین اتفاقی را رقم زد همچنین در حوزه نقاشی تابلوی «ظهر عاشورا» استاد فرشچیان ماندگار شد.
نجفی در انتهای این گفتگو بیان کرد: پرداختن به زندگی شهدا در عالم هنر قدمی دیگر در جهت پرداختن به زندگی ائمه(ع) است چرا که شهدا با تمسک به امامان معصوم دست به ایثار زدند و برای انقلاب و کشورشان امنیت آوردند. در خاتمه سخنانم تاکید میکنم حمایت از کارهایی که پیامشان ارزشهای دینی و انقلابی است جز رسالت مسئولان میباشد.
انتهای پیام
نظر شما