چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
داده کاوی

حوزه/ فعال عرصه هوش مصنوعی و داده‌کاوی، تأکید کرد: حضور حوزه علمیه خراسان در این گونه رویدادها می‌تواند به ایجاد ارتباط مؤثرتر میان علوم دینی و فناوری‌های نوین، به ویژه هوش مصنوعی، کمک کند.

مهندس محمد مهدی ساکنی، متخصص در زمینه‌های هوش مصنوعی و داده‌کاوی، در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری استان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، بر اهمیت حضور حوزه علمیه در این نمایشگاه‌ تأکید کرد و گفت: این نوع رویدادها فرصتی ارزشمند برای معرفی جدیدترین یافته‌ها و نتایج پژوهشی به مخاطبان و پژوهشگران مختلف هستند.

وی بر ارتباط میان علوم اسلامی و فناوری‌های نوین، مانند هوش مصنوعی، اشاره کرد و گفت: نمایشگاه‌ها به‌عنوان پلتفرم‌هایی برای تبادل دانش، می‌توانند در پیشرفت علوم و به‌ویژه تقاطع علوم مختلف، مؤثر واقع شوند.

ساکنی ضمن اشاره به پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی و داده‌کاوی، افزود: حضور حوزه علمیه در چنین نمایشگاه‌هایی می‌تواند به طلاب و پژوهشگران علوم اسلامی این امکان را بدهد که با جدیدترین نتایج تحقیقات و دستاوردهای علمی در سایر حوزه‌ها آشنا شوند.

وی همچنین به روند شکل‌گیری رشته‌های میان‌رشته‌ای اشاره کرد و تأکید داشت که در آینده، مرزهای میان علوم به‌طور فزاینده‌ای کاهش خواهند یافت.

ساکنی به یکی از مشکلات قدیمی حوزه‌های علمیه اشاره کرد و گفت: یکی از آسیب‌های اصلی حوزه‌های علمیه در طول تاریخ، عدم ارتباط مؤثر با سایر مجموعه‌های علمی بوده است. برپایی چنین رویدادهایی می‌تواند این شکاف را پر کرده و به ارتقای سطح علمی و پژوهشی طلاب کمک کند. ساکنی با بیان اینکه یکی از ابعاد مهم پژوهش‌های آینده، استفاده از فناوری‌های نوین است، ابراز کرد: هوش مصنوعی می‌تواند نقش ویژه‌ای در تسهیل فرآیندهای پژوهشی، تولید علوم جدید و همچنین تبلیغ علوم اسلامی ایفا کند.

وی اضافه کرد: این فناوری می‌تواند با کمترین هزینه و در کمترین زمان، به حوزه علمیه کمک کند تا رسالت‌های خود را به‌طور مؤثرتر و کارآمدتری انجام دهد.

ساکنی بیان داشت: در دنیای امروز پژوهش‌ها و روش‌های تحقیقاتی تغییرات قابل توجهی کرده‌اند. با ظهور فناوری‌های دیجیتال، فرآیندهای تحقیقاتی به‌ویژه در حوزه‌های علوم اسلامی در حال تحول هستند.

وی پیش‌بینی کرد در آینده نزدیک، شاهد یک انقلاب در پژوهش‌های اسلامی خواهیم بود، جایی که فناوری‌های جدید و هوش مصنوعی به ابزارهایی غیرقابل‌جدا برای محققین تبدیل خواهند شد.

ساکنی تصریح کرد: در حال حاضر، هوش مصنوعی در بسیاری از عرصه‌ها از جمله آموزش، پژوهش، و تولید محتوا نقش قابل‌توجهی ایفا می‌کند. این فناوری در خدمت تبلیغ علوم اسلامی نیز می‌تواند قرار گیرد و به گسترش آموزه‌های دینی کمک کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha