چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
معاونت علمی

حوزه/ مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی به تحلیل روندهای پژوهشی در حوزه‌های علمی و دینی پرداخت و بر لزوم ارتباط بیشتر حوزه علمیه با فضای فناوری و نوآوری‌های علمی تأکید کرد.

حجت‌الاسلام مهدی صاحب‌قرانی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری استان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، به بررسی اهمیت برپایی این‌گونه نمایشگاه‌ها برای معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی حوزه علمیه پرداخت، و گفت: نمایشگاه‌های پژوهشی با هدف آشنایی بیشتر مردم با فرایندهای پشت صحنه‌ی فناوری‌های روز و پژوهش‌های علمی برگزار می‌شوند. این نمایشگاه‌ها به‌ویژه در زمینه‌های علمی و دینی نقش مهمی در روشن کردن دستاوردهای حوزه علمیه دارند.

وی با اشاره به نوع خاص پژوهش‌ها در حوزه‌های علمیه که به‌طور عمده در محیط‌های مطالعاتی و کتابخانه‌ای و بدون نمایش عمومی انجام می‌شود، بیان کرد: برخلاف بسیاری از پروژه‌های علمی دیگر که دارای ویترین و نمایش عمومی هستند، پژوهش‌های حوزه علمیه اغلب در پشت‌صحنه و در فضاهای بسته صورت می‌گیرد. برپایی چنین نمایشگاه‌هایی فرصتی است تا عموم مردم بتوانند از نزدیک با این فعالیت‌ها آشنا شوند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی بیان داشت: طلبه‌ها و پژوهشگران حوزه می‌توانند از این فرصت استفاده کنند تا با دنیای فناوری‌های نوین آشنا شوند و بدانند چگونه می‌توانند با استفاده از ابزارهای روز، محتوای علمی و دینی را به جامعه منتقل کنند. این آشنایی با فضای پژوهشی و همچنین تعامل با فناوری‌های جدید به‌ویژه در زمان‌های بحران و تحولات سیاسی جهانی، می‌تواند نقشی مؤثر در آینده‌نگری و تحلیل‌های علمی داشته باشد.

وی همچنین بر لزوم ارتقای کیفی این‌گونه نمایشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: در دو سال اخیر، رشد چشمگیری در نمایشگاه‌های پژوهشی حوزه‌های علمیه مشاهده شده است. این نمایشگاه‌ها نه تنها به معرفی آثار پژوهشی جدید و ابتکارات حوزوی پرداخته، بلکه مردم را با رویکرد علمی حوزه‌های علمیه و پشتوانه فکری و پژوهشی آن‌ها آشنا کرده است.

حجت‌الاسلام صاحب‌قرانی اظهار داشت: از آنجایی که حوزه علمیه همواره نقش راهبری در عرصه‌های فکری و اجتماعی جامعه ایفا کرده است، ضروری است که این نهاد مقدس همواره در راستای ارتقای تفکر دینی و اجتماعی فعال باشد و در تحولات جهانی، به‌ویژه در بحران‌های منطقه‌ای همچون سوریه و لبنان، تحلیل‌های دقیق و روشنی از روندهای جاری ارائه دهد.

وی تأکید کرد: مردم باید درک کنند که علم و پژوهش در حوزه‌های علمیه، نه تنها بر پایه متون مذهبی، بلکه بر اساس نیازهای علمی و فناوری‌های روز نیز شکل می‌گیرد و در راستای بهبود سبک زندگی و پاسخ به چالش‌های جامعه است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha