به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، کرسی آزاداندیشی با موضوع "خاستگاه پوشش (حجاب) از منظر دین و روانشناسی" صبح امروز با ارائه حجت الاسلام مصطفی عربپور، استاد حوزه و دانشگاه و با حضور طلاب و اساتید در مدرسه علمیه فاطمیه نجف آباد برگزار شد.
حجت الاسلام عربپور در آغاز بحث خود این سوال را مطرح کرد که آیا پوشش ذاتی انسان است یا به او تحمیل شده و در ادامه با اشاره به تأثیر سیاست بر علم، تأکید کرد که یافتههای علمی باید مستقل از سیاستهای مغرضانه باشند تا به نتایج صحیحی دست یابند.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به بررسی خاستگاههای پوشش از منظر روانشناسی پرداخت و سه خاستگاه اصلی را حیا، محافظت و زیباییخواهی معرفی کرد.
وی گفت: حیا، خاستگاهی است که آموزشپذیر نیست، محافظت، تلاش خودانگیخته انسان برای حفظ خود است و زیباییخواهی تمایل ذاتی انسان برای زیبا دیده شدن است.
حجت الاسلام عربپور همچنین به خاستگاههای پوشش از منظر اسلام اشاره کرد و وجود حیاء و بحث تبرج و جلوهگری را به عنوان دو مؤلفه اصلی ذکر نمود.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه بیان داشت: در دنیای غرب، علم غالباً در تعارض با دین قرار میگیرد، اما اگر علم به طور صحیح بررسی شود، هیچگاه با اصول دین در تضاد نخواهد بود.
وی یادآور شد: افرادی که به سمت عریاننمایی میروند، در حقیقت در حال انجام رفتاری هستند که متناسب با ذات آنها نیست.
در ادامه این کرسی، دبیر جلسه، سرکار خانم زمانه، به طرح سوالات طلاب پرداخت و حجت الاسلام عربپور به پرسشها پاسخ دادند.
وی جایگاه پوشش در ادبیات علم روانشناسی و ارتباط آن با شخصیت فرد را مورد بررسی قرار داد و تأکید کرد که هر فرد پوشش را متناسب با شخصیت خود انتخاب میکند.
حجت الاسلام عربپور همچنین به اهمیت پوشش برای سیاستمداران اشاره کرد و گفت: اگر مردم درگیر نیازهای اولیه خود شوند، دیگر فرصت نمیکنند از سیاستمداران مطالبه بیشتری کنند.
در پایان، ایشان طلاب را به مطالعه مقاله علمی پژوهشی با عنوان "بررسی تطبیقی خاستگاه پوشش از منظر دین و روانشناسی" دعوت کردند.
نظر شما