پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
تقویت رابطه خانواده مقدمه تشکیل جامعه قوی اسلامی است

حوزه/ حجت‌الاسلام کوهی گفت: پیوندهای اجتماعی مراتبی دارد که از جاهای دوردست شروع می‌شود و همه آن‌ها هم مورد توجه و التفات شارع است، هرچه به داخل این سلول‌های اجتماعی نزدیکتر و محدودتر نزدیک می‌شود، این پویندها باید مستحکم‌تر باشد. اساس، خانواده است. کسی که خانواده خودش را نمی‌تواند محفوظ کند، روابط بین پدر و پسر و دختر و زن و شوهر و مانند این‌ها وقتی سست باشد، دیگر خویشاوندی معنا ندارد.

به گزاش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت‌الاسلام مصطفی کوهی امروز در جلسه اخلاق طلاب تکاب که در مدرسه علمیه رسول اکرم این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: امیرالمومنین(ع) از قول پیامبر(ص) می‌فرمایند؛ صدقه که می‌دهید، خدای متعال این صدقه شما را ده برابر محاسبه می‌کند و بر اساس این ده برابر به شما پاداش می‌دهد.

وی ادامه داد: «وَ الْقَرْضُ بِثَمَانِیَ عَشْرَة» اما قرض که به کسی می‌دهید، خدا هجده برابر حساب می‌کند و براساس هجده برابر به شما پاداش می‌دهد، با اینکه صدقه بخشش است و قرض پس گرفته می‌شود، در عین حال پاداشش این است؛ و به دلیل این است که آن طرف مقابل وقتی صدقه گرفت، خیالش آسوده است که خب یک پولی گیرش آمد و خدا برکت بدهد، منتظر می‌ماند تا پول بعدی گیرش بیاید، اما وقتی قرض گرفت، چون باید اداء کند، در صدد اداء بر می‌آید، تلاش می‌کند، زحمت می‌کشد، کار می‌کند. این برای تشویق به کار و تلاش است.

امام جمعه تکاب خاطرنشان کرد: در روایات بیان شده است که اگر پولی که در دست‌تان است به دوستانتان و یا برادرانتان بدهید، خداوند بیست برابر به آن پاداش می‌دهد، چون هم کمک به یک کسی است که محتاج به این کمک است، هم استحکام پیوندهای دوستی است. و این نشان می‌دهد چقدر در اسلام در استحکام پیوند دوستی و رابطه مودّت و محبت بین مؤمنین مهم است.

وی ادامه داد: روایات در اهمیت صله رحم بسیار زیاد و عجیب است و در روایات بیان شده است که اگر انسان پولی که در دست دارد به رحم خود بپردازد و مشکل او را حل کند خدای متعال اجر آن را 24 برابر به شخص می‌دهد و این برای این است که این پیوندها از جاهای نزدیک شروع می‌شود.

حجت‌الاسلام کوهی تصریح کرد: روایاتی که بیان شده نشان می‌دهد که رابطه بین رحم‌ها، دوستان و خانواده در تقویت اسلام و دین چه انداه مهم است.

وی گفت: پیوندهای اجتماعی مراتبی دارد که از جاهای دوردست شروع می‌شود و همه آن‌ها هم مورد توجه و التفات شارع است، هرچه به داخل این سلول‌های اجتماعی نزدیکتر و محدودتر نزدیک می‌شود، این پویندها باید مستحکم‌تر باشد. اساس، خانواده است. کسی که خانواده خودش را نمی‌تواند محفوظ کند، روابط بین پدر و پسر و دختر و زن و شوهر و مانند این‌ها وقتی سست باشد، دیگر خویشاوندی معنا ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha