جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶
آثار جدید پژوهشکده حج و زیارت رونمایی شد + عکس

در آئین بزرگداشت هفته پژوهش از ۶ اثر منتشر شده پژوهشکده حج و زیارت رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در ابتدای این مراسم دکتر میرزا علیزاده مسئول پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به بی‌بدیل بودن این پژوهشکده در جهان اسلام گفت: طبق بررسی صورت گرفته از کشورهای مختلف جهان اسلام باید گفت هیچ مرکز علمی اختصاصی حج به گستره‌ی پژوهشکده حج و زیارت در سایر کشورها وجود ندارد و این مرکز علمی از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

وی از تلاش ها و خدمات گرانسنگ نمایندگان سابق ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در تاسیس این پژوهشکده قدردانی کرد و گفت: اکنون این پژوهشکده سهم مهمی در تولید آثار علمی در امور فرهنگی حج و زیارت دارد.

مسئول پژوهشکده حج و زیارت خاطرنشان کرد: از ابتدای فعالیت این پژوهشکده تاکنون ۱۲۰۰ اثر منتشر شده است و امروز ۶ اثر در قالب درس‌نامه‌ی علمی، کاربردی برای خادمان فرهنگی کاروان‌های حج و زیارت رونمایی خواهد شد.

آثار جدید پژوهشکده حج و زیارت رونمایی شد


پژوهش‌های حوزه حج و زیارت بر اساس افق ترسیمی امامان انقلاب اسلامی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب هم در این مراسم گفت: چشم انداز پژوهش‌ها در این پژوهشکده باید فراتر از مخاطبان رسمی حج و زیارت باشد. میلیون‌ها نفر از مشتاقان اهل‌بیت هرسال به زیارت اماکن مقدس در ایران و سایر کشورهای اسلامی بویژه مراسم راهپیمائی اربعین مشرف می شوند و این گستره از مخاطبان گروه هدف پژوهش‌های این پژوهشکده هستند.

وی افزود: از سوی دیگر زائران کشورهای عرب‌زبان و سایر کشورها نیز علاقمند زیارت اعتاب مقدسه و مکه و مدینه هستند و باید محصولات علمی و فرهنگی متناسب با این مخاطبان نیز از سوی محققان این مرکز تهیه گردد.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت افزود: در طی سال‌های گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگزاران حج افق اختصاصی برای این حوزه را ترسیم کرده‌اند. همچنین چشم‌انداز فراگیرتری در بیانیه گام دوم انقلاب و جهاد تبیین را بیان فرموده‌اند. لازم است تحقیقاتی که در پژوهشکده حج و زیارت تعریف می‌شود براساس افق اختصاصی و عمومی فرهنگی باشد که از سوی ایشان بیان شده‌است.

وی، رصد و نیازسنجی را از دیگر ضرورت‌های پژوهشکده حج و زیارت عنوان کرد و گفت: مسئله‌ی رصد در امور فرهنگی ما تقویت شود. لازم است افراد متخصص فضای اکنون و آینده را رصد کنند و با توجه به نیازهای جامعه و مخاطبان، محصولات پژوهشی و فرهنگی را تعریف کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنان خود با بیان روایاتی از ائمه معصومین علیهمالسلام، «اخلاص نیت» را از دیگر ضرورت‌های هر اقدامی عنوان کرد و گفت: گزارش هائی از علما و محققین داریم که به برکت نیت خالصانه آنان، آثارشان در جهان اسلام نشر یافته است. خلوص نیت و دوری کردن از تفاخر و شهرت‌طلبگی از اصول اخلاق پژوهشگری است.

گفتنی است، در این همایش از ۶ اثر جدید تالیف شده در قالب درس‌نامه امور حج و زیارت توسط نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت رونمایی شد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha