به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، مژگان رضایی مسئول کمیته بانوان و خانواده بنیاد فرهنگی اجتماعی افغانستانیهای مقیم ایران، شامگاه ۴ دی ماه در همایش شکوه ریحانه در سالن همایش های آستان قدس رضوی به تبیین جایگاه زنان در قرآن کریم پرداخت و اظهار داشت: قرآن به زن بهعنوان موجودی با اقتدار و ظرافت نگاه میکند. در آیه مبارکه تحریم، پروردگار سبحان به اقتدار زنانه اشاره کرده است و حضرت آسیه در قرآن بهعنوان الگویی از زنان مؤمن معرفی شده است.
زن در قرآن؛ ترکیبی از اقتدار و ظرافت
وی ادامه داد: در قرآن، زن ترکیبی از اقتدار و ظرافت است. حضرت آسیه نمونهای از این ویژگیهاست که نجات حضرت موسی (ع) را رقم زد. همچنین حضرت مریم (س) نیز بهعنوان الگوی دیگر از زنان قرآن، جایگاه رفیع زن در جامعه را نشان میدهد.
الگوهای زنان تاریخ اسلام؛ از حضرت خدیجه تا حضرت زینب
رضایی در ادامه سخنان خود به زنان بزرگ تاریخ اسلام اشاره کرد و گفت: حضرت خدیجه (س) در کنار همه سختی های شعب ابی طالب با وجود فقر و غربت، در کنار پیامبر اسلام تلاش کرد. ایشان نیز نمونهای از رشادت و فداکاری است که تمام داراییاش را برای احیای اسلام فدای نهضت کرد.
این بانوی حوزوی افزود: حضرت زینب (س) در جریان نهضت عاشورا با صبر و استقامت خود نشان داد که زنان میتوانند در تاریخ اسلام نقشی بیبدیل ایفا کنند. این نمونهها برای زنان مسلمان در تمام اعصار و نسلها، الگو و الهامبخش هستند.
چالشهای زنان افغانستانی در دوران تحولات سیاسی و اجتماعی
رضایی همچنین به وضعیت زنان افغانستانی در دوران تحولات سیاسی و اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: زنان افغانستانی در طول دهههای اخیر با چالشهای فراوانی روبهرو بودهاند. از کشف حجاب توسط رژیم امانالله خان تا سقوط طالبان در دهه ۹۰، زنان افغانستانی همواره با تبعیضها و محدودیتهای شدید مواجه بودهاند.
وی ادامه داد: در دوران جمهوریت و حضور نیروهای ناتو، حقوق بشر بهصورت ظاهری از زنان حمایت میشد و در نتیجه آن، پیشرفتهایی در زمینههای علمی، فرهنگی و آموزشی برای زنان افغانستانی فراهم شد. اما پس از بازگشت طالبان، بسیاری از این دستاوردها از بین رفته است و وضعیت کنونی زنان افغانستان بهشدت متفاوت است.
ضرورت حمایت از توانمندیهای زنان افغانستانی مهاجر
رضایی در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم توجه به توانمندیهای زنان افغانستانی تأکید کرد و گفت: با وجود تمامی محدودیتها و چالشهایی که زنان افغانستانی در داخل کشور و خارج، با آن روبهرو هستند، توانمندیهای آنان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. زنان افغانستانی همچنان نقش محوری در جامعه ایفا میکنند و باید از این ظرفیتها در جهت رشد و پیشرفت استفاده شود.
وی همچنین افزود: همایشهایی همچون «شکوه ریحانه» فرصتهایی برای قدردانی از تلاشهای بیوقفه بانوان افغانستانی است که در شرایط سخت همچنان در مسیر پیشرفت و شکوفایی قرار دارند.
گفتنی است همایش شکوه ریحانه به همت بنیاد فرهنگی اجتماعی افغانستانیهای مقیم جمهوری اسلامی ایران، از بانوان برتر مهاجر افغانستانی تقدیر کرد.
نظر شما