به گزارش خبرگزاری حوزه، آیین نکوداشت آیت الله مصباح یزدی(ره) با حضور علما، فضلا و طلاب در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد.
آیت الله محمود رجبی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم در این مراسم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در توصیف آیت الله مصباح یزدی که "بزرگداشت جناب آقای مصباح یکی از واجبات کارهای حوزه و روحانیّت و ماها و همه است و بزرگداشت ایشان به معنای زنده نگه داشتن جهتگیری ایشان و راه ایشان است"، گفت: حوزههای علمیه و روحانیت باید در شناختن آیت الله مصباح و اندیشههای ایشان تلاش کنند.
آیتالله رجبی با اشاره به نامگذاری روز ارتحال آیت الله مصباح یزدی(ره) به عنوان "روز علوم انسانی اسلامی"، گفت: حوزه و روحانیت باید در تولید علوم اسلامی پیشگام باشند.
رئیس مؤسسهی آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: علامه مصباح(ره) قبل از انقلاب نیز اهمیت تولید علوم اسلامی را درک کرده بودند، لذا حوزهی علمیه توانایی پاسخ به شبهات و مسائل روز را داشته باشد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه کشور در پایان بیان کرد: از اهداف علامه مصباح (ره) تولید علوم اسلامی با توجه به نیاز های جامعه و تربیت اساتید و طلاب برای به دست گرفتن امور جامعه بود.
در این مراسم همچنین پیام آیتالله العظمی نوری همدانی قرائت شد.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
الْحَمْدُلِلهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصّلاهُ وَالسّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنَا أَبِیالْقَاسِمِ المصطفی مُحَمّد وَ عَلَی أهلِ بَیتِهِ الطیْبِینَ الطّاهِرِینَ سیَما بَقِیّةَ اللهِ فِی الأرضینَ.
با سلام و تحیت به آن مجمع محترم که بمناسبت بزرگداشت مرحوم آیتالله آقای مصباح یزدی«رحمة الله علیه» در حال برگزاریست.
باید توجه داشت اسلام عزیز برای بزرگداشت و تعظیم و تکریم علم و عالم اهمیت بسیاری قائل است و در زمینه اجلال و اکرام آن تعاییر بلندی بکار برده است و در قرآن کریم در ٨٠ مورد از علم و عالم تمجید نموده که یکی از این آیات قرآن کریم «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ الَّذینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ خَبیرٌ» میباشد که مطلب را به زیبایی روشن ساخته است و مرحوم آقای مصباح یزدی یکی از مصادیق این آیه نورانی است.
این شخصیت ممتاز در علم و عمل و اخلاق و عرفان زحمتهای فراوانی کشیده بود و توانست چهره جدیدی از یک عالم اسلامی از خود به نمایش بگذارد.
شناخت زمان و حوادث آن، پاسخگو بودن به شبهات و مسائل مهم در مجامع علمی داخلی و خارجی از دیگر ویژگیهای این عالم بصیر بوده است.
تربیت شاگردان توانمند، تألیف کتب پر محتوا در علوم مختلف و حضور در عرصههای حساس و حمایت جدی از نظام داشته است.
این ویژگیها ما را به یاد سخن نورانی پیامبر اکرم (ص) میاندازد که فرمودند: «إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ» هر گاه عالمی از دنیا برود، شکاف عظیمی در اسلام ایجاد میشود که هیچ چیز نمیتواند آن را جبران کند.
آیت الله آقای مصباح یزدی «رحمت الله علیه» نمونه بارز چنین عالمی بودند که فقدانشان ثلمهای جبران ناپذیر برای امت اسلامی است، اما این فقدان وظیفه حوزههای علمیه را سنگینتر میکند. وظیفه همه ما در قبال چنین افرادی که عمر خود را در راه ترویج فرهنگ اهلبیت «علیهم السلام» و هدایت جامعه اسلامی صرف کردهاند، معرفی و تبین دیدگاهها و آثار علمی ایشان است. باید پرورش شخصیتهای علمی و اخلاقی و عرفانی همانند ایشان افزایش یابد.
بنده با شناختی که نسبت به ایشان دارم باید عرض کنم آنچه موجب عظمت این شخصیت علمی و اثرگذار شده علاوه بر علم، اخلاص فوقالعاده این مرد دانشمند بوده است. اینجانب لازم میدانم از همۀ دستاندکاران این مجمع محترم تشکر نمایم و توفیقات همگان را از خداوند متعال خواستارم.
و السلام علیکم و رحمةالله وبرکاته.
حسین نوری همدانی
۱۴۰۳/۱۰/۰۵
نظر شما