جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴
هوش مصنوعی ابزاری مؤثر برای ارتقای کارکردهای مساجد است

حوزه/ مساجد باید به محل تربیت جوانان تبدیل شوند  این مهم در بسیاری از مساجد تحقق نیافته است، اما هوش مصنوعی می‌تواند در طراحی برنامه‌ها و ایده‌هایی برای جذب جوانان کمک شایانی ارائه کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، ابراهیم دانشی‌فر مدیر مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی، در نشست تخصصی "الزامات و کاربست‌های هوش مصنوعی در مسجد" که در مسجد جمکران برگزار شد، تأکید کرد: در زمینه کاربست هوش مصنوعی در حوزه‌های اسلامی تاکنون پژوهش‌های علمی و روشمندی انجام نشده است.

وی با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های حوزه علمیه در پژوهش‌های مرتبط با هوش مصنوعی گفت: مساجد به‌عنوان مراکز تربیتی و معنوی، نیازمند تقویت و بهره‌برداری از فناوری‌های نوین هستند تا بتوانند نقش خود را در جامعه اسلامی به‌خوبی ایفا کنند.

دانشی‌فر با استناد به بیانات مقام معظم رهبری اظهار داشت: رهبری تأکید دارند که مسجد باید آرامش‌بخش، زیبا و دارای محتوایی خردمندانه باشد. حوزه‌های علمیه نیز وظیفه‌ای خطیر در این زمینه بر عهده دارند.

وی سه بُعد اصلی که باید در مساجد تقویت شوند را چنین برشمرد: بعد معنوی و روحانی، بعد اجتماعی و بعد فیزیکی و مکانی.

دانشی‌فر افزود: یکی از مهم‌ترین تغییرات در مساجد، بهبود تجربه معنوی افراد است. هوش مصنوعی می‌تواند نقش کلیدی در ارائه خدمات عبادی شخصی‌سازی شده و متناسب با نیازهای افراد ایفا کند.

مدیر مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی همچنین بر اهمیت تعامل مساجد با محیط پیرامون تأکید کرد و گفت: بعد اجتماعی مساجد باید تقویت شود تا به کانون محلات و بخشی از سبک زندگی روزمره مردم تبدیل شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مساجد باید به محل تربیت جوانان تبدیل شوند این مهم در بسیاری از مساجد تحقق نیافته است، اما هوش مصنوعی می‌تواند در طراحی برنامه‌ها و ایده‌هایی برای جذب جوانان کمک شایانی ارائه کند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha