یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۳
حماسه نهم دی، یکی از حوادث ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی است

حوزه/ معاون تهذیب و تربیت حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی گفت: حماسه نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ یکی از حوادث ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی است، روزی که ملّت ولایتمدار با حضور پرشور با آرمان‌های امام امت (ره) و مقام معظم رهبری تجدید بیعت نمود و تلاش‌های چندماهه فتنه‌گران و دشمنان داخلی و خارجی نظام را نافرجام گذاشت.

حجت الاسلام کاظم علی محمدی معاون تهذیب و تربیت حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز گفت: حماسه نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ یکی از حوادث ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی است، روزی که ملّت ولایتمدار و همیشه در صحنه ایران اسلامی با حضور پرشور و شعور خود با آرمان‌های امام امت (ره) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) تجدید بیعت نمود و تلاش‌های چندماهه فتنه‌گران و دشمنان داخلی و خارجی نظام را نافرجام گذاشت. از این رو، این حماسه ماندگار به طور رسمی وارد تقویم کشور شد و «روز بصیرت و میثاق امت با ولایت» نام گرفت.

وی با اشاره به اینکه چه عاملی سبب ماندگاری و جاودانه شدن حماسه بزرگ ۹ دی شد؟ گفت: از نگاه قرآن کریم با اراده و خواست الهی است که نام برخی افراد یا حوادث در دل تاریخ و قلب‌ها و ذهن‌ها ماندگار و در زبان‌ها جاری می‌گردد. چنانکه در آیه ۲۶ سوره مبارکه آل عمران می‌فرماید: «قُلِ اللَّهُمَّ مالِکَ المُلکِ تُؤتِی المُلکَ مَن تَشاءُ وَتَنزِعُ المُلکَ مِمَّن تَشاءُ وَتُعِزُّ مَن تَشاءُ وَتُذِلُّ مَن تَشاءُ بِیَدِکَ الخَیرُ إِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ؛ بگو: «خدایا! مالک حکومت‌ها تویی، به هر کس بخواهی حکومت می‌بخشی و از هر کس بخواهی، حکومت را می‌گیری، هر کس را بخواهی عزت می‌دهی و هر که را بخواهی خوار می‌کنی. تمام خوبی‌ها به دست توست، تو بر هر چیزی قادری.» یا فرمود: «إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَکُمْ وَإِنْ یَخْذُلْکُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِی یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَی اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ (آل عمران، آیه ۱۶۰)؛ اگر خداوند شما را یاری کند، هیچ کس بر شما پیروز نخواهد شد! و اگر دست از یاری شما بردارد، کیست که بعد از او، شما را یاری کند؟! و مؤمنان، تنها بر خداوند باید توکل کنند!

وی ادامه داد: اما این خواست و نصرت الهی، تنها شامل افراد یا امت‌هایی می‌شود که از ویژگی‌ها و شاخصه‌هایی برخوردار باشند و برخورداری از این ویژگی‌ها گاهی افراد، امت‌ها و حوادث و وقایع را ماندگار می‌کند. قرآن کریم در تعدادی از آیات به این شاخص‌ها اشاره می‌کند، از جمله:

۱. ایمان: «إِنَّ ٱللَّهَ یُدافِعُ عَنِ ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ (حج، آیه ۳۸)؛ بی‌گمان، خدا از کسانی که ایمان آورده‌اند دفاع می‌کند.»

۲. نصرت خدا و دین خدا: «یَـأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدَامَکُم (محمد، آیه ۷)؛ ای اهل ایمان! اگر خدا را یاری کنید، خداوند نیز شما را یاری خواهد کرد و قدم‌هایتان را ثابت خواهد نمود.» یا فرمود: «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ (عنکبوت، آیه ۶۹)؛ و آنها که در راه ما (با خلوص نیّت) جهاد کنند، قطعاً به راه‌های خود، هدایتشان خواهیم کرد؛ و خداوند با نیکوکاران است.»

۳. استقامت و پایداری در راه حق: «إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ (فصلت، ۳۰)؛ به یقین کسانی که گفتند: پروردگار ما خداوند یگانه است! سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل می‌شوند که: نترسید و غمگین مباشید و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است!» و در آیه بعد می فرماید: «نَحْنُ أَوْلِیَاؤُکُمْ فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَفِی الْآخِرَةِ؛ ما یاران و مددکاران شما در زندگی دنیا و آخرت هستیم.»

۴. بصیرت و آگاهی: «قلْ هذِهِ سَبِیلِی أَدْعُوا إِلَی اللَّهِ عَلی‌ بَصِیرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِی (یوسف، آیه ۱۰۸)؛ بگو: این راه من است من و پیروانم و با بصیرت کامل، همه مردم را به سوی خدا دعوت می‌کنیم!»

۵. دشمن‌شناسی: « إِنَّ الشَّیْطانَ لَکُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا» (فاطر، آیه ۶)؛ البتّه شیطان دشمن شما است، پس او را دشمن بدانید. یا فرمود: « «إِنَّ الشَّیْطانَ کانَ لِلْإِنْسانِ عَدُوًّا مُبِینا (اسراء، آیه ۵۷)؛ همیشه شیطان دشمن آشکاری برای انسان بوده است.» و در آیات متعدد دیگر برخی دیگر از دشمنان اهل ایمان را معرفی کرده و از آنها برحذر می دارد: «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُود و الذین أشرکوا (مائده، آیه ۸۲)؛ به یقین، دشمن‌ترین مردم نسبت به مؤمنان را، یهود و مشرکان خواهی یافت. یا «إِنَّ الْکافِرِینَ کانُوا لَکُمْ‏ عَدُوًّا مُبِیناً» (نساء، آیه۱۰۱).» و وَإِذَا رَأَیْتَهُمْ تُعْجِبُکَ أَجْسَامُهُمْ وَإِنْ یَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ کَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌ یَحْسَبُونَ کُلَّ صَیْحَةٍ عَلَیْهِمْ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قَاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّی یُؤْفَکُونَ ()؛ هنگامی که آنها (منافقان) را می‌بینی، جسم و قیافه آنان تو را در شگفتی فرو می‌برد و اگر سخن بگویند، به سخنانشان گوش فرا می‌دهی؛ اما گویی چوب‌های خشکی هستند که به دیوار تکیه داده شده‌اند! هر فریادی از هر جا بلند شود بر ضد خود می‌پندارند؛ آنها دشمنان واقعی تو هستند، پس از آنان بر حذر باش! خداوند آنها را بکشد، چگونه از حق منحرف می‌شوند؟! »

۶. شناخت نقشه‌ها و برنامه‌های دشمن: دشمنان اسلام و انسانیت، توطئه‌ها و نقشه‌های زیادی برای اهل ایمان دارند، از جمله:

- غفلت مسلمانان: «وَدَّ الَّذِینَ کَفَرُوا لَوْ تَغْفُلُون‏ (نساء/۱۰۲)؛ دوست دارند شما غافل باشید.»

- سختی کشیدن مسلمانان: «وَدُّوا ما عَنِتُّمْ» (آل‌عمران/۱۱۸)؛ یعنی دوست دارند شما به مشکل و سختی بخورید.»

- دست کشیدن از ارزش‌های دینی: «وَدُّوا لَوْ تَکْفُرُونَ (نساء/۸۹)؛ دوست دارند شما کافر شوید (و از مکتب و آیین خود دست بکشید).»

- اینکه مسلمانان هیچ خیری نبینند: «ما یَوَدُّ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْکِتابِ وَ لَا الْمُشْرِکِینَ أَنْ یُنَزَّلَ عَلَیْکُمْ مِنْ خَیْرٍ مِنْ رَبِّکُمْ (بقره، آیه۱۰۵)؛ کافران اهل کتاب و مشرکان، دوست ندارند که از سوی خداوند، خیر و برکتی بر شما نازل گردد.»

- گمراهی مسلمانان: «وَ یُرِیدُونَ‏ أَنْ‏ تَضِلُّوا» (نساء، آیه۴۴)؛ اینها تصمیم دارند که شما گمراه شوید.»

وی ادامه داد: از این رو، در این سال‌های طولانی پس از انقلاب اسلامی، دشمنان انقلاب و نظام و ملت ایران با انواع حربه‌ها و حیله‌ها و برنامه‌ها سعی کردند این نظام را از پای درآورند و امت اسلامی را از نظام اسلامی خسته و ناامید کنند که صد البته با هدایت‌های روشنگرانه امامین انقلاب، همیشه تیرشان به سنگ خورده و از هیچ توطئه‌ای طرفی نبستند.

حجت الاسلام علیمحمدی افزود: ملت بصیر و مقاوم ایران اسلامی تحت این هدایت‌ها و با ایمان، بصیرت، استقامت و مقاومت، شجاعت، دشمن‌شناسی، تحمل سختی‌ها و مشکلات و حضور در صحنه‌های حساس همیشه دشمنان انقلاب و ایران اسلامی را از خود ناامید کردند و روز به روز بر عظمت و اقتدار این نظام مقدس افزوده شد.

وی ادامه داد: همین عوامل باعث ماندگاری بسیاری از حوادث انقلاب از جمله حماسه نهم دی شد و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در موارد متعدد راز ماندگاری این حماسه را بیان فرمودند.

معاون تهذیب و تربیت حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی گفت: "روزهای سال، به طور طبیعی و به خودی خود همه مثل همند؛ این انسان‌ها هستند، این اراده‌ها و مجاهدت‌هاست که یک روزی را از میان روزهای دیگر برمی‌کشد و آن را مشخص می‌کند، متمایز می‌کند، متفاوت می‌کند و مثل یک پرچمی نگه می‌دارد تا راهنمای دیگران باشد. روز عاشورا - دهم محرم - فی نفسه با روزهای دیگر فرقی ندارد؛ این حسین بن علی (علیه السّلام) است که به این روز جان می‌دهد، معنا می‌دهد، او را تا عرش بالا می‌برد؛ این مجاهدت‌های یاران حسین بن علی (علیه السّلام) است که به این روز، این خطورت و اهمیت را می‌بخشد. روز نوزدهم دی هم همین جور است، روز نهم دیِ امسال هم از همین قبیل است.

حجت الاسلام علیمحمدی گفت: نهم دی با دهم دی فرقی ندارد؛ این مردم هستند که ناگهان با یک حرکت - که آن حرکت برخاسته از همان عواملی است که نوزدهم دیِ قم را تشکیل داد؛ یعنی برخاسته از بصیرت است، از دشمن‌شناسی است، از وقت‌شناسی است، از حضور در عرصه‌ مجاهدانه است - روز نهم دی را هم متمایز می‌کنند." (بیانات در دیدار مردم قم در سالگرد قیام نوزدهم دی ماه ۱۳۸۸/۱۰/۱۹)

وی ادامه داد: "راز ماندگاری این انقلاب، اتکای به ایمان‌هاست؛ اتکای به خداست. لذا شما می‌بینید آن روزی که توده‌ عظیم مردم در سرتاسر کشور احساس کنند که دشمنی‌ای متوجه انقلاب است، احساس کنند که دشمنیِ جدی‌ای وجود دارد، بدون فراخوان حرکت می‌کنند، می‌آیند. روز نهم دی شما دیدید در این کشور چه اتفاقی افتاد و چه حادثه‌ای پیش آمد." (بیانات در دیدار فرمانده و پرسنل نیروی هوائی ارتش جمهوری اسلامی ایران ۱۳۸۸/۱۱/۱۹)

حجت الاسلام علیمحمدی افزود: "فتنه‌ سال گذشته جلوه‌ای از توطئه‌ دشمنان بود؛ فتنه بود. فتنه یعنی کسانی شعارهای حق را با محتوای صددرصد باطل مطرح کنند، بیاورند برای فریب دادن مردم. اما ناکام شدند. هدف از ایجاد فتنه، گمراه کردن مردم است. شما ملاحظه کنید؛ مردم ما در مقابله‌ با فتنه، خودشان به پا خاستند. نهم دی در سرتاسر کشور مشت محکمی به دهان فتنه‌گران زد. این کار را خود مردم کردند. این حرکت - همان طوری که گویندگان و بزرگان و همه بارها گفته‌اند - یک حرکت خودجوش بود؛ این خیلی معنا دارد؛ این نشانه‌ این است که این مردم بیدارند، هشیارند. دشمنان ما باید این پیام را بگیرند. آن کسانی که خیال می‌کنند می‌توانند میان نظام و میان مردم جدایی بیندازند، ببینند و بفهمند که این نظام، نظام خود مردم است، مال مردم است. امتیاز نظام ما به این است که متعلق به مردم است." (بیانات در دیدار هزاران نفر از مردم استان گیلان‌ ۱۳۸۹/۱۰/۸ )

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha