به گزارش خبرگزاری حوزه، مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه به انتشار پرسش و پاسخی پیرامون «مقاومت یا سازش؛ کدام کمهزینهتر است؟» پرداخته که تقدیم علاقهمندان میشود:
شبهه: بهتر است با نظام سلطه و آمریکا سازش کنیم؛ چون توان ایستادگی نداریم و این گونه، کشور و مردم را از آسیبها و خطرات حفظ کنیم تا در آرامش زندگی کنند.
پاسخ:
تقابل جریان حق و باطل، گسترهای به بلندای تاریخ بشریت دارد. در رویارویی با دشمن، عده ای راه مقاومت را بر میگزینند و عده ای در پی کنار آمدن با دشمن برای در امان ماندن از دشمنی او هستند. گرچه به ظاهر، راه سازش با دشمن، نسبت به مقاومت، هزینه ندارد و یا لااقل بعضی چنین تصوری دارند؛ اما با اندک تأملی در مواجهه دشمنان با اصحاب مقاومت و سازش، این واقعیت روشن میشود که هزینه ای که سازش با دشمنان دارد، به مراتب بیشتر از هزینه مقاومت است.
اگر هزینه مقاومت، تحمل فشارهای نظامی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دشمن است، با مقاومت، هویت و فرهنگ ملی و دینی در برابر دشمن، حفظ شده، مرزبندی مشخص با دشمن، موجب تثبیت مسیر و مقصد و زنده ماندن آرمانها خواهد شد؛ اما هزینه کنار آمدن با دشمن، شکسته شدن روحیه مقاومت و از بین رفتن عزت و استقلال است که تخریب هویت و فرهنگ و ارزشها و آرمانها را به همراه خواهد داشت.
سازش و کنار آمدن با دشمن، جایی معنا و منطق پیدا میکند که دشمنی و اختلاف، بر روی مسائل فرعی و جزئی باشد که با گفت و گو و مذاکره، قابل حل باشد و با عقبنشینی موقت، ضربه ای به اصول و ارزش ها نخورد؛ اما اگر دشمنی، بر روی اصول و بنیانهای هویتی یک ملت باشد، در این صورت، کنار آمدن، یعنی نادیده گرفتن اصول و ارزشها و با عقب نشینی در آنها، چیزی از هویت جامعه باقی نخواهد ماند.
دشمنی نظام سلطه با جمهوری اسلامی، به ماهیت استکباری و سلطهجویانه آن و ماهیت اسلامی، استقلال طلبانه و ظلم ستیزانه ما برمیگردد و آنها به چیزی جز دست برداشتن از آرمانها و ارزشهای اسلامی و انقلابی نمیاندیشند.
تجربه برجام نشان داد که مسئله هسته ای، برای آنها، تنها یک بهانه بود و با وجود عمل نکردن به تعهدات خود، با گستاخی تمام، پای توان موشکی و حضور منطقه ای کشورمان را به میان آوردند.
سازش در برابر دشمنی که حتی به دولت مردمی دکتر مصدق رحم نکرد و با کودتا، او را سرنگون کرد و برای رژیم وابسته پهلوی نیز ارزشی قائل نبود، معنایی جز پذیرش حقارت و ذلت ندارد. «رژیم پهلوی، در مقابل آمریکا تسلیم بود. هم نفت میداد، هم پول میداد، هم باج میداد، هم توسری میخورد! امروز دولت سعودی هم همین جور است؛ هم پول میدهد، هم دلار میدهد، هم بر طبق خواست آمریکا موضعگیری میکند، هم توهین میشنود؛ به او میگویند «گاو شیرده»! هزینه سازش، هزینه تسلیم، هزینه عدم مقاومت، از هزینه مقاومت، به مراتب بیشتر است؛ هزینه مادی هم دارد؛ هزینه معنوی هم دارد».۱
بر خلاف تصور عده ای که تسخیر لانه جاسوسی را عامل شروع دشمنی آمریکا با ما میدانند، بررسی رفتارهای خصمانه آمریکا در تاریخ معاصر کشورمان، به خوبی بیانگر آن است که دشمنی آمریکا با ما، به سالیان بسیار قبل از این ماجرا باز میگردد که کودتای ۲۸ مرداد را در سال ۱۳۳۲ علیه کشور ما انجام دادند. آمریکا حتی در روزگاری که در کشور ما، حکومت وابسته آنان بر سرکار بود، با تحمیل قانون استعماری کاپیتولاسیون، خوی سلطه جویانه خود را آشکار نمود و نشان داد که برای عزت و استقلال مردم این مرز و بوم، ارزشی قائل نیست.
«سیزدهم آبان، مظهر استکبارستیزی ملت ایران بود... شروعکننده هم ما نبودیم؛ یعنی این جور نبود که اول [ما] شروع [کنیم]؛ آنها شروعکننده بودند. بعد از انقلاب که ما به سفارت حمله نکردیم؛ سفارت آمریکا در اول انقلاب بود و مشغول کارشان هم بودند؛ اما آنها شروع کردند علیه انقلاب، حرکت کردن؛ هم در خود آمریکا قطعنامه بگذرانند؛ سخنرانی کنند؛ در کنگره علیه جمهوری اسلامی -که تازه متولد شده - تصمیمگیری کنند؛ گروه تروریستی راه بیندازند؛ گروههای کودتاگر به وجود بیاورند و تمهید کنند و برنامهریزی کنند... [لذا] آنها شروع کردند و شروعکننده، آنها بودند. وقتی که شروع کردند، حرکت دانشجویان که به سفارت حمله کردند، در حقیقت حرکت دفاعی بود؛ بهجا بود؛ بهموقع بود؛ کاملاً عقلانی بود».۲
پی نوشت:
۱. بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم سیامین سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، ۱۴/۰۳/۱۳۹۸.
۲. بیانات رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت سالروز ولادت پیامبر اعظم و امام صادق، ۱۳/۸/۱۳۹۹.
نظر شما