پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱
آیت الله مصباح یزدی(ره) پرچمدار علوم انسانی اسلامی بودند

حوزه/ آیت الله مصباح (ره) با تاکید بر مبانی دینی، همراه با وفاداری کامل به اصول و با مبارزه با انحراف و تحریف یک نو اندیشی و نهاد سازی را در افکار و آثار داشتند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم امروز در مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد ارتحال مرحوم آیت الله مصباح یزدی(ره) و روز علوم انسانی اسلامی که در تالار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: تبیین کامل و جامع از شخصیت علامه مصباح در این جلسات ممکن نیست؛ ایشان در ارتباط با اولیای الهی با طی مراتبی از ولایت به مرتبه ای رسیدند که عاشقانه و مخلصانه همراه با لذت معنوی مشغول خدمت بودند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به برخی از آثار آیت اله مصباح(ره) مانند شرح نهایه در دو جلد، شرح اسفار در هشت جلد، شرح شفا در پنج جلد و حتی کتاب آموزش فلسفه به فارسی اظهار کرد: برکات علمی استاد بسیار عیان و روشن است و به جرأت می‌توان گفت کلام و فکر و اثر ایشان در حوزه های مختلف مانند علوم عقلی، منطق، فلسفه، معرفت شناسی و نقد فلسفه های مادی و الحادی در اوج علمی خود است.

وی، نواندیشی را از دیگر ابعاد وجودی علامه مصباح یزدی(ره) برشمرد و افزود: ایشان با تاکید بر مبانی دینی، همراه با وفاداری کامل به اصول و با مبارزه با انحراف و تحریف یک نو اندیشی و نهاد سازی را در افکار و آثار داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی با اشاره به فرمایش آیت الله مصباح(ره) مبنی بر اینکه می‌خواهند نقش مادری را در حوزه های علمیه داشته باشند، ابراز داشت: استاد با کارسازی و تربیت نیروی انسانی و تربیت شاگردان فاضل به خوبی نقش خود را ایفا کردند.

وی با بیان اینکه استاد در بُعد عملی هم یک الگو بودند و جهاد علمی و عملی را باهم داشتند، گفت: به طور خلاصه می‌توان گفت ایشان در طول زندگانی خود حقیقتا یک مجاهد در راه خداوند بودند.

مسؤل دفتر مقام معظم رهبری در قم با بیان این که علامه مصباح(ره) قبل از گام دوم انقلاب به ضرورت علوم انسانی اسلامی و نقش این علوم در سبک زندگی مردم و تمدن سازی توجه و اشراف داشتند، اظهار کرد: ایشان پرچمدار علوم انسانی اسلامی بودند و مبانی علوم انسانی و روش صحیح این عرصه را تبیین میکردند.

وی در تبیین فعالیت های انقلابی علامه مصباح(ره) به طور خلاصه گفت: فعالیت های ایشان در دهه چهل و پنجاه در اسناد ساواک هم منتشر گردید و فعالیت های علمی و جهادی ایشان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا دوران شکوفایی جبهه مقاومت پر واضح است و طبق سخنان شهید بزرگوار سید حسن نصرالله میتوان دریافت که استاد حامی معنوی و فکری حزب الله بودند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی در پایان با اظهار تأسف از سیسی بازی ها، بیان داشت: متاسفانه به خاطر برخی جناح بندی ها و سیاست بازی ها به مدت دو دهه به استاد بزرگوار اتهام تهجر را زدند که این عنوان کجا و استاد کجا؛ اگر عنوان روشنفکر معنای بدی امروز به خودش نمی‌گرفت به جرأت میتوان گفت علامه مصباح یکی از روشنفکران زمان هستند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha