چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۸
مردم سوریه محب حاج قاسم هستند

حوزه / کریم شنی مترجم و شاعر گفت: بسیاری از مردم سوریه دوستدار امیرالمؤمنین (ع) و انقلاب ایران هستند به ویژه محبت خاصی نسبت به حاج قاسم دارند و این مسئله در شعرهایشان به خوبی نمایان است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیین رونمایی از کتاب «سرو سرود» در کتابخانه مرکزی پارک‌ شهر امروز ۱۲ دی برگزار شد. در ابتدای جلسه علی‌رضا قزوه در سخنانی گفت: کاری که در این کتاب انجام‌ شده بسیار ارزشمند است چون نیاز داریم در حوزه فرهنگ و ادب آثار متعددی با محوریت حاج قاسم کار شود. به ویژه آثاری مانند این کتاب که نشان می‌دهد ادیبان دیگر کشورها هم نسبت به حاج قاسم ارادت ویژه دارند. در ایامی که تازه حاج قاسم به شهادت رسیده بود من در هندوستان بودم در آنجا برخی شاعران که حتی مسلمان نبودند درباره حاج قاسم شعر سرودند زیرا آنها باور داشتند حاج قاسم اقداماتش در راستای کرامت و آزادی انسان‌ها است .

وی افزود: درباره این کتاب (سرو و سرود) نیز باید بگویم مترجم سعی کرده هر شعر را با توجه به قالب آن شعر ترجمه کند اما تصور من این است اگر او همه اشعار را به یک وزن ترجمه می‌کرد اتفاق بهتری رخ می‌داد.

قزوه در ادامه شعری در منزلت حاج قاسم خواند.

در ادامه، علی‌رضا زندوکیلی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران با بیان اینکه هر آنچه درباره حاج قاسم نوشته شود کم است، بیان کرد: شخصیت و فضایل ایشان به اندازه‌ای بزرگ است که نسل جوان می‌تواند از آن در بخش‌های مختلف الگو گیرد. نهاد کتابخانه‌ها از آثار ادبی که در این حوزه به رشته تحریر درآمده باشند حمایت خواهد کرد.

کریم شنی مترجم کتاب «سرو و سرود» نیز در این رونمایی بیان کرد: از سال ۲۰۱۱ تلاش کردیم مقاومت در غرب آسیا به ویژه سوریه را مورد توجه ادبی قرار دهیم. در آن زمان دریافتیم بسیاری از مردم سوریه دوستدار امیرالمؤمنین (ع) و انقلاب ایران هستند به ویژه محبت خاصی نسبت به حاج قاسم دارند و این مسئله در شعرهایشان به خوبی نمایان است.

مترجم کتاب «خار و میخک» به قلم شهید سنوار افزود: در این کتاب شعر سعی کردم هر شعری را در قالبی که سروده شده ترجمه کنم اگر می‌خواستم همه اشعار را بر یک وزن ترجمه کنم فکر می‌کنم برای مخاطب خسته‌کننده می‌شد. این کتاب اولین اثری است که در آن ۴۰ شعر از ۴۰ شاعر عرب آورده شده است. اشعاری که ترجمه شده نشان می‌دهد شاعران بینش دقیقی نسبت به حاج قاسم داشته‌اند.

سردار سرتیپ دوم مهدی امیریان؛ رئیس سازمان تاریخ و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سخنران بعدی این جلسه بود و تصریح کرد: ما در سازمان خود چهار رویداد ملی برگزار می‌کنیم. ابتدا کنگره شعر دفاع مقدس که از سال ۶۷ آغاز به کار کرده است. دوم رویداد داستان کوتاه «یوسف». سوم کنگره ادبیات پایداری و در نهایت رویداد بهترین کتاب سال را انتخاب می‌کنیم. آثار ادبی متعددی درباره حاج قاسم کار شده اما هنوز هم جا برای کار وجود دارد زیرا عشق حاج قاسم در دل همه ایرانیان وجود دارد. پیشنهاد می‌کنم در زمان نگارش آثار ادبی درباره حاج قاسم، روی این موضوع توجه صورت گیرد که چرا حاج قاسم چنین در قلب ایرانیان و مسلمانان جهان جا دارد و وقتی درباره این چرایی حرف بزنیم به دستاوردهای خوبی خواهیم رسید.

در بخش پایانی مراسم امیر بیگ ‌محمدی، مدیر آژانس ادبی تماس گفت: شهید سلیمانی در حوزه فرهنگ مانند دیگر حوزه‌ها مظلوم است. سردار سلیمانی زمانی که فرمانده سپاه کرمان بود دستور دادند شخصیت‌های فرهنگی کتاب‌هایی درباره شهدای جنگ بنویسند. این امر نشان می‌دهد وی در سال ۸۶ تلاش کرد از حوزه فرهنگ برای ترویج فرهنگ مقاومت بهره ببرد. حاج قاسم دریافته بود جنگ امروز ما در حوزه فرهنگ رخ می‌دهد بنابراین اقداماتمان نیز باید در این حوزه باشد. حاج قاسم شخصیتی فراتر از مرزهای ایران داشت و تمام دنیا مدیون اقدامات ایشان است.

در انتهای این مراسم از کتاب «سرو و سرود» رونمایی شد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha