چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۶
نقش ایمان دینی در موفقیت حرکات اجتماعی

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط، با تبیین جایگاه حماسه ۹ دی، گفت: این روز تاریخی نماد بصیرت، ایمان دینی و حضور آگاهانه مردم است که توانست توطئه‌های دشمنان را خنثی و اقتدار انقلاب اسلامی را حفظ کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین علی خیاط، مدیر این حوزه، در جمع مدیران صنایع دفاعی و در مراسمی به مناسبت گرامیداشت حماسه ۹ دی، این روز تاریخی را به عنوان «روز بصیرت و پیوند با ولایت» توصیف کرد، و گفت: روز نهم دی، یکی از ایام‌الله انقلاب اسلامی است که از آن باید به عنوان نمادی از آگاهی و بصیرت مردم یاد کرد. این روز توانست برای همیشه در تاریخ انقلاب ماندگار شود و نشان دهد که مردم ایران چگونه در دفاع از ارزش‌های دینی و انقلابی حاضر به میدان آمده‌اند.

ویژگی‌های حرکت اجتماعی ۹ دی

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط، به تحلیل دلایل اثرگذاری حماسه ۹ دی پرداخت و گفت: یکی از ویژگی‌های اساسی حرکت ۹ دی، مردمی بودن آن بود، چنین حرکتی تنها در نظام‌هایی مانند نظام جمهوری اسلامی ایران امکان‌پذیر است که اقتدار و مشروعیت خود را از مردم می‌گیرند. وقتی مردم با ایمان و اقتدار پای کار می‌آیند، همه موانع، حتی اگر به اندازه کوه‌های بلند باشند، از سر راه برداشته می‌شوند.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان افزود: حماسه ۹ دی، اقتدار بی‌نظیری را برای نظام اسلامی به ارمغان آورد. همان‌طور که برنامه‌های صنایع دفاعی ما نیز اقتدارآفرین هستند، حضور مردم در چنین صحنه‌هایی، مهم‌ترین نقش را در اقتدار و پیشبرد انقلاب اسلامی دارد. امروز نیز دشمنان تمام توان خود را برای ناامیدی مردم بسیج کرده‌اند، اما این مردم همواره ثابت نموده‌اند که توطئه‌ها و نقشه‌های دشمنان را خنثی می‌کنند.

نقش ایمان دینی در موفقیت حرکات اجتماعی

مدیر حوزه علمیه خراسان شرط دوم پذیرش و موفقیت حرکات اجتماعی را ایمان دینی مردم دانست و تصریح کرد: حرکات مردمی، زمانی اثربخش و ماندگار خواهند شد که ریشه در ایمان دینی داشته باشند. ایمان، توده‌های مردم را بسیج کرده و آنها را در صحنه، پایدار نگه می‌دارد. چنین ایمانی موجب می‌شود که مردم سخت‌ترین شرایط را تحمل کرده و با اقتدار در مقابل دشمن بایستند.

وی افزود: در حماسه ۹ دی، ایمان دینی مردم کاملاً مشهود بود. فقط سه روز پس از اهانت به نمادهای دینی مردم، موج عظیم خروش مردمی به راه افتاد. حرکتی که از دل ایمان برخاست و توانست فتنه‌ها را در هم بشکند. این همان قدرتی است که دشمنان همواره از آن هراس دارند و تلاش می‌کنند ایمان مردم را تضعیف کنند.

بصیرت؛ کلید موفقیت در فتنه‌ها

مدیر حوزه علمیه خواهران ویژگی سوم حرکت ۹ دی را، بصیرت مردم خواند و بیان کرد: «صیرت، به منزله چراغ راهنما در صحنه‌های فتنه است. در فتنه‌هایی که دشمن با پیچیدگی و غبارآلود کردن فضا، سعی در گمراهی مردم دارد، بصیرت است که مسیر درست را نشان می‌دهد. حماسه ۹ دی، نماد بصیرت مردمی است که به خوبی تشخیص دادند فتنه‌گران تنها به دنبال انتخابات نیستند؛ بلکه هدف آنها اصل نظام جمهوری اسلامی و باورهای دینی مردم بود.

وی با اشاره به نقش الگوهای معصوم در بصیرت‌بخشی جامعه اسلامی گفت: اهل‌بیت(علیهم‌السلام) همواره معیار حق و باطل بودند. همان‌طور که پیامبر اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) را معیار قرار داد و فرمود: «حق با زهراست، هرکس با او مخالفت کرد از مسیر حق دور شده است»، در حرکت‌های اجتماعی نیز این بصیرت و معیارشناسی راهگشاست

دشمن‌شناسی و لحظه‌شناسی؛ دو عامل مهم دیگر در موفقیت ۹ دی

مدیر حوزه علمیه خراسان همچنین دشمن‌شناسی و لحظه‌شناسی را از دیگر عوامل موفقیت حماسه ۹ دی دانست، و تاکید کرد: دشمن‌شناسی یکی از واجبات حرکت‌های اجتماعی است. اگر مردم به‌درستی دشمنان واقعی و نقشه‌های آنها را نبینند، امکان دارد درگیر مسائل جزئی شوند و از اصل مسئله غافل بمانند. در ۹ دی، مردم به خوبی دریافتند که مسئله، تنها بحث درباره انتخابات نیست؛ بلکه توطئه‌ای گسترده برای خراب کردن اصل دین و نظام است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط درباره اهمیت لحظه‌شناسی افزود: حرکت اجتماعی تنها زمانی اثربخش خواهد بود که به‌موقع و در زمان مناسب انجام شود. اگر چنین حرکتی زودتر یا دیرتر انجام شود، اثر لازم را نخواهد داشت. همان‌گونه که در حادثه کربلا، نصرت امام حسین(علیه‌السلام) در زمان خود، تاریخ‌ساز شد، اما قیام‌های پس از عاشورا، هرچند درست، دیگر اثر خود را از دست داده بودند.

احساس مسئولیت، رمز موفقیت فردی و اجتماعی

حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط با تاکید بر مفهوم احساس مسئولیت گفت: حرکات فردی و اجتماعی تنها زمانی موفق خواهند بود که از روی احساس مسئولیت انجام شوند. احساس مسئولیت، انسان را وادار به ارائه همه توان و امکانات خود می‌کند. سردار تهرانی‌مقدم، نمونه بارزی از چنین احساس مسئولیتی است که توانست نظام اسلامی را به نقطه اوج در اقتدار دفاعی برساند.

وی افزود: ایمان، بصیرت، دشمن‌شناسی، احساس مسئولیت و حضور به‌موقع پنج ویژگی اصلی حرکت‌های اجتماعی از جمله ۹ دی هستند که باید همواره مورد توجه همه ما باشد.

مدیر حوزه علمیه خراسان در پایان ضمن قدردانی از مردم انقلابی ایران، از خداوند خواست همواره این ملت را در مسیر ایمان و بصیرت ثابت‌قدم نگاه دارد و انقلاب اسلامی را از شر دشمنان مصون بدارد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha