به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک،آیتالله دری نجفآبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در پیانی حلول ماه رجب را تبریک گفت .
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در این پیام آورده است: ماه رجب، به عنوان ماه رحمت و غفران، فرصتی مناسب برای نزدیکی به خداوند و جستجوی نور ایمان و عمل صالح است. این ماه را باید غنیمت شمرد و از برکات آن بهرهمند شد.
ماه رجب یکی از ماههای مبارک در اسلام است که در قرآن و روایات دینی از آن به عنوان ماهی پر از رحمت و مغفرت یاد شده است و برخی از کرامات و فضیلتهای این ماه عبارتند از:
1-ماه روزه و عبادت: رجب به عنوان یکی از ماههای حرام در اسلام شناخته میشود و به طور خاص، روزه در این ماه مورد تأکید قرار دارد. برخی از روایتها تأکید دارند که روزه در این ماه باعث نزدیکتر شدن به خداوند و پاکی روح و روان است.
روزه در ماه رجب به ویژه در روزهای خاصی مانند روزهای اول و ۱۳ تا ۱۵ این ماه، از فضیلت بالایی برخوردار است. روایات متعددی بر تنوع فضایل روزه در این ماه تأکید دارند و روزهداران به رحمت ویژه الهی نزدیکتر میشوند.
2-فرصت برای استغفار: ماه رجب فرصتی برای توبه و استغفار است. در این ماه خداوند به بندگانش درهای رحمت و مغفرت خویش را میگشاید و آنها را به سوی خود میخواند. از پیامبر (ص) نقل شده است که در این ماه، خداوند بسیار رحیم و مهربان است و به بندگانش توجه ویژهای دارد.
3-دعای رجب: دعاها و مناجاتهایی مانند «دعای رجبیه» در بین مسلمانان محبوبیت ویژهای دارند. دعا در این ماه به ویژه با نیت خالص و توسل به خداوند، مورد قبول قرار میگیرد و به برکت این ماه، دعاها مستجاب میشود.
4- فضیلت شبهای رجب: شبهای این ماه از لحاظ عبادت و دعا بسیار مهم هستند، مخصوصاً شب اول رجب که مورد توجه خاصی در روایات قرار دارد. برگزاری مراسمات مذهبی و دعا در این شبها، دارای ثواب و برکت زیادی است. شبهای ماه رجب نیز از برکت و فضیلت ویژهای برخوردار هستند. به ویژه شبهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ این ماه، به عنوان شبهای «بدر» یا «لیالی البدر» شناخته شده و اعمال خاصی برای آنها توصیه شده است.
5-اهتمام به نماز و قرائت قرآن: در ماه رجب، خواندن نماز و قرائت قرآن نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. این کارها باعث نزدیکی بیشتر به خداوند و رحمت بیپایان او میشود.
6- پیامهای اخلاقی: ماه رجب فرصتی برای تعمق در خود و اصلاح عیوب اخلاقی است. بندگان در این ماه میتوانند به خودسازی و تقویت ایمان و اخلاق نیکو پرداخته و خود را برای استقبال از ماههای شعبان و رمضان که در پیش رو دارند، آماده کنند.
7- روحیه بخش و آرامشدهنده: برکات و رحمتهای الهی که در این ماه نازل میشود، میتواند روحیهها را تقویت کند و آرامش در دلها ایجاد کند.
پیامبر گرامی اسلام ابتدای ماه رجب هرگاه به ماه نگاه می کردند، این دعا را می خواندند که «خدایا ماه رجب و شعبان را بر ما مبارک گردان و ما را به ماه مبارک رمضان رسانده و بر گرفتن روزه و عبادت و بر حفظ زبان و پوشیدن چشم از نامحرمان یاری فرما و بهره ما را از آن ماه فقط گرسنگی و تشنگی قرار نده.»
امام صادق (ع) نیز فرمود: روز رستاخیز سروشی از عرش ندا می دهد «این الرجبیون؟» گروهی برمیخیزند که چهره هایشان برای مردم محشر می درخشد. شاید عظمت این روزها و شب های معنوی را به راحتی درک نکنیم اما وقتی روش عبادت برخی عارفان را مطالعه می کنیم و آگاه می شویم که برخی از سالکان الهی برای درک فضیلت شب قدر، تمام سال را شب زنده داری می کردند تا مبادا فضیلت این شب را از کف بدهند، از خود شرم می کنم که ما چگونه عبادت و بندگی می کنیم و آنان چگونه!
بعضی از کسانی که می خواهند حقیقت این ماه های عزیز را درک کنند، قبل از شروع ماه رجب برای خود برنامه ریزی دینی می کنند و روزه را که اجر و ثواب بسیاری در ماه های رجب و شعبان دارد، سرلوحه برنامه های خود قرار می دهند.
اینجانب حلول ماه مبارک رجب المرجب، ماه دعا و نیایش و میلاد باسعادت خورشید علم، مخزن الاسرار توحید، شکافنده دانش نبوی و وارث علم علوی حضرت امام محمد باقر(ع) را به محضر مقام معظم رهبری امام خامنه ای(مدظله العالی) و عموم مسلمین جهان و ملت سرافراز ایران اسلامی تبریک عرض نموده سلامتی و طول عمر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای ( مد ظله العالی)، تعجیل در امر ظهور حضرت ولی عصر(عج) و استقرار عدالت مهدوی در جهان، سر بلندی و عزت اسلام و مسلمین را از خداوند متعال مسئلت مینمایم.
نظر شما