یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۵
اهمیت شکرگزاری در لسان جواد الائمه(ع)/ دوام شکر بندگان علت مزید نعمت‌های پروردگار است

حوزه/ مدیر حوزه علمیه خراسان در سالروز میلاد باسعادت حضرت جواد الائمه(ع)، به تبیین اهمیت شکرگزاری نعمات خداوند پرداخت و شکر نعمت های الهی را علت مزید نعمات و ترک آن را به منزله کفران نعمات دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین علی خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان، امروز در جلسه ای با حضور معاونان مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، ضمن تبریک سالروز میلاد باسعادت حضرت جواد الائمه(ع) به همه ارادتمندان اهل بیت و ائمه معصومین(علیه السلام)، گفت: امیدواریم همه بتوانیم بهره مند و متنعم از ولادت باسعادت امام جواد(ع) باشیم. وی ضمن نقل روایتی از جوادالائمه(ع)، مبنی بر «نِعمَةٌ لا تُشکَرُ کَسَیِّئَةٍ لا تُغفَرُ» تصریح کرد: امام جواد(علیه السلام) در این روایت چنین می فرمایند نعمتی که سپاسگزاری نشود، مانند گناهی است که آمرزیده نشود.

مدیر حوزه علمیه خراسان ضمن بیان آثار سوء گناهان و سفارش به استغفار در بیان امام جواد(ع) خاطر نشان کرد: آیات و روایات و ادعیه دلالت بر این امر دارد که وقوع گناهان در زندگی انسان و آلوده شدن به آن، چه آثار سوءی می تواند به همراه داشته باشد و بنابراین، چه در حوزه اجتماعی و چه شخصی آنچه که می تواند هم دنیا و هم آخرت انسان ها را تهدید کند، ابتلای به گناهان است.

حجت الاسلام والمسلمین خیاط با اشاره به تاکید ادعیه و روایات بر اهمیت استغفار و توصیه ویژه به استغفار در ماه مبارک رجب و طلب آمرزش از درگاه پروردگار، خاطر نشان کرد: در فرازهائی از دعای کمیل بر استغفار تاکید شده آنطور که آمده است «اللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الَّتِی تَهْتِکُ الْعِصَمَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الَّتِی تُنْزِلُ النِّقَمَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الَّتِی تُغَیِّرُ النِّعَمَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الَّتِی تَحْبِسُ الدُّعَاءَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الَّتِی تُنْزِلُ الْبَلاَءَ،اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِی کُلَّ ذَنْبٍ أَذْنَبْتُهُ» یعنی خدایا! بیامرز برای من آن گناهانی که پرده حرمت را می‌درد، بیامرز آن گناهانی که کیفرها را فرو می‌بارند، بیامرز گناهانی که نعمتها را دگرگون می‌سازند، بیامرز آن گناهانی که دعا را باز می‌دارند، بیامرز گناهانی که بلا را نازل می‌کند و بیامرز برایم همه گناهانی را که مرتکب شدم و اینگونه به درگاه پروردگار استغفار می کند.

وی با تاکید بر اهمیت شکرگزاری نعمت های عطاشده خداوند به بندگان، عنوان کرد: اگر انسان بارگناهان را بسنجد، از آن پرهیز می کند و از سوی دیگر کفران نعمت عطا شده به انسان و عدم شکرگزاری همچون ابتلای به گناهانی است که آمرزیده نشده است و می تواند همان آثار نامطلوب را بر پرونده اعمال انسان بگذارد.

مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان این که انسان بایدشکرگزار نعمت ها باشد، به نعمت خادمی طلاب حوزه علمیه و سربازان حضرت ولی عصر(عج) اشاره و آن را توفیق بزرگی از جانب پروردگار عنوان و ابراز کرد: اگر قدمی در این راه برداشته شده و تلاشی صورت گیرد، آثار بزرگی نیز می تواند به همراه داشته باشد و اساسا شکرگزاری هر نعمتی می بایست متناسب با خود آن نعمت و کارکردهای آن باشد و این شکرگزاری به طور عملی بروز و ظهور پیدا کند.

حجت الاسلام والمسلمین خیاط در ادامه اجرای درست کارکردهای نعمت را مصداق شکرگزاری نعمات پروردگار دانست و خاطر نشان کرد: چنانچه کارکرد در هر نعمت متناسب با آن باشد، در اینصورت به درستی شکرگزاری داشته ایم.

وی نعمت سلامتی، آرامش حاکم برکشور و امنیت را از جمله مهمترین نعمات پروردگار دانست و با بیان این که می بایست شکرگزار کسانی باشیم که نعمت امنیت را برای ما به ارمغان می آورند، گفت: چنانچه نعمت در اختیار بندگان قرار داشت، اما شکرگزاری آن به جای آورده نشد در اینصورت کفران نعمت موجب سلب نعمت از انسان می شود.

مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان این که امیدواریم همه بندگان الهی توفیق شکرگزاری پروردگار را پیدا کنند، ابراز امیدواری کرد تا بتوان فرمایش حضرت جوادالائمه(ع) در زمینه شکرگزاری نعمات پروردگار را بعنوان راهبردی جدی در عرصه زندگی مورد اهتمام قرار داد و شکر هر نعمتی را متناسب با آن به جای آورد و از برکات آثار آن در عرصه زندگی بهره مند بود.

انتهای پیام ۳۱۳/۴۹

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha