یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۷
استفاده از ظرفیت طلاب خارجی موجب توسعه گردشگری و کاهش ایران‌هراسی می‌شود

حوزه/ حجت‌الاسلام‌ باباگلزاده گفت: به دنبال برگزاری تورهای قم‌گردی برای طلاب غیر ایرانی هستیم. اگر این طلاب با ظرفیت‌های فرهنگی و جاذبه‌های گردشگری کشو آشنا شوند، به عنوان سفیران فرهنگی موجب ایران‌هراسی در جهان می شوند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌ عباسعلی باباگلزاده، در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، در سالن جلسات جامعه المصطفی العالمیه در قم، توسعه گردشگری علمی و سلامت را یکی دیگر از اهداف این اداره‌کل دانست و گفت: با همکاری نهادهایی مانند جامعه المصطفی العالمیه در توسعه گردشگری علمی و گردشگری دینی و مذهبی می‌توانیم کارهای خوبی انجام دهیم.

سرپرست اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان قم؛ با بیان این که در آیات و روایات به مقوله گردشگری به ویژه گردشگری دینی و مذهبی تأکید شده است، گفت: گردشگری زیارت با وجود حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرک امامزادگان(ع) از جمله امامزاده موسی مبرقع(ع) ویژگی شاخص قم است.

وی ادامه داد: جاذبه‌های مذهبی و گردشگری استان قم نیاز به معرفی دارند، بخش‌هایی از جاذبه‌های این استان به خوبی معرفی نشده است.

سرپرست اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان قم با اشاره به حضور سالانه حدود ۲۵ میلیون زائر در قم اظهار کرد: از حضور این تعداد زائر در طول سال می‌توانیم بهره‌های فرهنگی و اقتصادی ببریم و همچنین از این ظرفیت در افزایش اشتغالزایی در استان قم استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام‌ بابا گلزاده بر لزوم تقویت زیرساخت‌های گردشگری استان قم تأکید و اضافه کرد: از کشورهای مختلف به این استان سفر می‌کنند و نیازمند زیرساخت‌های مناسب مانند فرودگاه، هتل‌های ۵ ستاره و زائرسراهای ارزان‌قیمت هستیم که استاندار محترم با تلاش‌هایی که دارند، برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری به جد پیگیر هستند.

وی با بیان این که روستاهایی را در سطح استان قم به عنوان هدف گردشگری داریم، خاطرنشان کرد: با داشتن روستاهایی خوش آب‌وهوا در سطح استان، در توسعه بوم‌گردی قم کوشش می‌کنیم.

سرپرست اداره‌ کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان قمبا اشاره به اهمیت امیدآفرینی در جامعه تصریح کرد: با توسعه اقتصادی، می‌توانیم امیدآفرینی را در سطح جامعه افزایش دهیم؛ و رونق گردشگری، در توسعه اقتصادی و افزایش اشتغالزایی نقش بسزایی دارد.

سرپرست اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان قم خاطرنشان کرد: امروز جامعه به مدیران کارآمد و عملگرا نیاز دارد تا در اقدام و عمل پیشگام باشند. بیش از ۶هزار قلم آثار تاریخی در این استان داریم که پیشینه برخی از آنان به بیش از ۷هزار سال می‌رسد که این آثار می‌توانند قدمت، تاریخ و هویت قم را به مردم معرفی کنند، همچنین موزه می‌تواند معرف فرهنگ و آداب‌ورسوم مردم مناطق مختلف استان قم باشد.

وی همچنین با اشاره به حضور طلبه‌های غیرایرانی از بیش از ۱۲۰ کشور جهان در جامعه المصطفی العالمیه گفت: این یک ظرفیت است که می‌توانیم از این ظرفیت برای توسعه گردشگری استان قم و حتی کشور بهره ببریم.

حجت‌الاسلام‌ بابا گلزده ادامه داد: در دنیا حدود ۳۰۰ میلیون نفر شیعه داریم که با معرفی ظرفیت‌های گوناگون گردشگری کشور از جمله گردشگری زیارت، اگر حداقل پنج درصد را جذب کنیم؛ گردشگری کشور رشد چشمگیری خواهد داشت.

سرپرست اداره‌ کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان قم داشتن نمایندگی در کشورهای دیگر توسط جامعه المصطفی العالمیه و حضور طلاب غیرایرانی از کشورهای مختلف در این نهاد علمی و بین‌المللی را یک فرصت برشمرد و گفت: می‌توانیم دوره‌های آموزشی از جمله ایران‌شناسی برای این طلاب برگزار و از آنان برای معرفی ظرفیت‌های متنوع کشور به ویژه قم در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استفاده کنیم.

وی با اشاره به امکان برگزاری تورهای قم‌گردی برای طلاب غیرایرانی بیان کرد: اگر این طلاب به خوبی با ظرفیت‌های دینی و فرهنگی و جاذبه‌های گردشگری کشور ما آشنا شوند، می‌توانند به عنوان سفیران فرهنگی در کشور خودشان باشند و به نوعی ایران‌هراسی را در جهان کاهش دهند.

حجت‌الاسلام‌ بابا گلزاده تأکید کرد: برای پیشبرد اهداف این اداره‌ کل از تمام ظرفیت‌ها بهره می‌بریم و در این راستا سعی می‌کنیم، با نهادهای مختلف حوزوی، دانشگاهی، علمی، فرهنگی و هنری از جمله جامعه المصطفی العالمیه تفاهم‌نامه و تعاملی دوسویه داشته باشیم.

وی همچنین به توانمندی‌های این استان در حوزه صنایع‌دستی اشاره و بیان کرد: قم به خاطر داشتن ویژگی مذهبی و فرهنگی؛ تمام آثار هنری و صنایع‌دستی در رشته‌های گوناگون که در آن تولید می‌شود، زمینه مذهبی و فرهنگی دارد.

سرپرست اداره‌ کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان قم با اشاره به معادن سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در استان گفت: پیش از این فرآوری این سنگ‌ها در خارج از کشور انجام می‌شد؛ اما در حال حاضر به برکت وجود حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) و حضور هنرمندان فعال در این حوزه، هنرصنعت حکاکی و نقوش اسلامی بر روی سنگ‌ها، در قم رونق خوبی گرفته است.

حجت‌الاسلام‌ بابا گلزاده افزود: در قم بیش از ۱۴۶۰ کارگاه سنگتراشی انگشتر، زیورآلات، طلاسازی و سنگ و قلمزنی روی فلز و نیز موزه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی یاقوت کویر قم متعلق به بخش خصوصی داریم که کارگاه تولیدی و آموزشی نیز دارد. به واسطه وجود کارگاه‌های متعدد انگشترسازی و بازار فروش آن، از سال ۱۳۹۹ شهر قم به عنوان شهر ملی انگشتر معرفی شد.

سرپرست اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان قم با اشاره به حضور هنرمندان شاخص در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی اظهار کرد: امکان آموزش طلاب علاقه‌مند به رشته‌های صنایع‌دستی را داریم.مسابقات کشوری مهارت گوهرشناسی در آذرماه سال آینده نزدیک برگزار می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha