چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۹
تولد معجزه و فضائل بی‌کران/ نگاهی به زندگی حضرت علی (ع)

حوزه/استاد مدرسه علمیه مهدیه خنداب گفت:سیزدهم رجب، سالروز میلاد با سعادت امیرالمؤمنین علی (ع) است. تولد در خانه خدا، این مکان مقدس، خود گواهی بر عظمت و مقام والای آن حضرت است. روایات متعدد، از جمله روایات اهل سنت، بر این امر صحه می‌گذارند.

خانم فاطمه عزیزی استاد مدرسه علمیه مهدی خنداب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک اظهار داشت: حضرت علی علیه السلام در سیزدهم رجب سال ۳۰ عام الفیل، در شهر مکه معظمه و در داخل خانه خدا متولد شدند. تولد در کعبه، فضیلتی خاص حضرت امیر علیه‌السلام است .این امتیاز خاص حضرت بوده وقبل و بعداز ایشان هیچ کسی چنین فضیلتی نداشته است.

وی گفت: تولدحضرت امیر المومنین علیه السلام درخانه کعبه در بسیاری از منابع اهل سنت نیز ذکر شده است. به عنوان مثال گنجی شافعی در کتاب «کفایه» نقل کرده که از طریق ابن نجار از حاکم نیشابوری روایت نموده که گفته است: «امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب در مکه در خانه خدا، شب جمعه سیزدهم ماه رجب سی سال گذشته از عام الفیل متولد گردید. نه قبل و نه بعد از وی، مولودی در بیت الله الحرام جز او متولد نگردید و این کرامتی برای آن حضرت به خاطر مقام با عظمت او بود».

عزیزی خاطر نشان ساخت: حاکم نیشابوری در کتاب «مستدرک علی الصحیحین» نقل می کند «وقد تواتر الاخبار أن فاطمة بنت اسد وَلدت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب کرّم الله وجهه فی جوف الکعبه»؛ اخبار به تواتررسیده که فاطمه بنت اسد،امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب کرّم الله وجهه را در درون کعبه زائید.

وی تصریح کرد:از نکته های شگرف زندگانی حضرت علی علیه السلام که شگفتی همه انسانهای فرهیخته و حقیقت جو را برانگیخته است، بی کرانگی ابعاد وجودی آن حضرت در همه فضایل اخلاقی است. مثلااحمد حنبل شیبانی پیشوای مذهب حنبلی می نویسد:"من چه بگویم درباره مردی که فضایل او را دشمنانش از راه کینه جویی و حسد انکارکردند؛ و دوستانش از ترس و بیم پنهان داشتند. باز ازین میان ، آن قدر فضیلتهای وی انتشار یافت که خاور و باختر را فراگرفت"

این استاد حوزه اضافه کرد:حتی دانشمندان مادی گرای غربی مثل شبلی شمیل از پیشتازان مکتب مادیگری می‌گوید: «امام علی ابن ابی طالب (ع) بزرگ بزرگان، یگانه نسخه‌ای است که نه شرق و نه غرب، نه در گذشته و نه در امروز صورتی مطابق این نسخه ندیده است».‌ شبلی شمیل، دانشمندی است که در سال ۱۳۳۵ هجری درگذشت، وی شاگرد برجسته مکتب داروین بود و نخستین کسی است که نظریه «قوه» را در شرق منتشر کرد، سپس برخلاف مکتب استاد خود که فردی الهی بود، به انکار مقدسات و جهان ماورا طبیعت برخاست و تا لحظه مرگ از مکتب مادیگری پیروی کرد. وی با اصراری که در انکار توحید داشت، در برابر شخصیت علی (ع) سر تعظیم فرود آورده است.

عزیزی در ادامه گفت:ویل دورانت خاورشناس مشهور انگلیسی می‌گوید: «علی (ع) در جوانی، نمونه کامل تواضع، تقوا، نشاط و اخلاص، در راه دین است. خوش منظر و نیکو خصال، و پر اندیشه و درست پیمان بود».

وی بیان کرد: درمورد فضایل حضرت امیر(علیه السلام)باید بگوییم که فضائل امام (علیه السلام) دو دسته‌اند: فضائل اختصاصی حضرت مانند آیه ولایت، آیه شراء، آیه انفاق،آیه اکمال،آیه نجوا، حدیث غدیر، حدیث طیرمشوی، حدیث منزلت.حضرت به امر الهی و تصریح پیامبر (ص)جانشین بلافصل ایشان است.

عزیزی افزود: "امیرالمومنین" به معنای امیر، فرمانده و رهبر مسلمانان، لقبی است که به اعتقاد شیعیان اختصاص به حضرت علی (علیه‌السّلام) دارد. براساس روایات این لقب در زمان پیامبر اسلام برای حضرت امیر به کار رفته است و منحصر به ایشان است،این لقب حتی برای سایرائمه به کار برده نمی شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha