پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۳
بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی مربوط به معماری و شهرسازی است

حوزه/ خانه های ویلایی از لحاظ شهرسازی بسیار بهتر از آپارتمان است و جا دارد که از کارگروه معماری و شهرسازی حوزه های علمیه در حمایت در ساخت خانه های ویلایی تشکر نماییم؛ ظرفیت حوزه جهانی و بسیار زیاد است و حوزه در این عرصه می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر مهدی ارج مسئول کارگروه عمران "جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم" امروز در نشست تخصصی«نقش معماری و شهرسازی در تمدن نوین اسلامی» که در سالن جلسات فرهنگسرای جوان برگزار شد در سخنانی گفت: وقتی از قم صحبت می کنیم فقط شهر قم منظور نیست بلکه ما صحبت از مادر و نماد انقلاب اسلامی می کنیم؛ انقلاب اسلامی ایران داعیه دار تمدن نوین اسلامیست، باید بدانیم تمدن شاخصه هایی دارد و در بیرون نیز چه مشخصاتی دارد.

وی افزود: مهمترین نماد یک تمدن در طول تاریخ معماری بوده است، مثلا وقتی در مورد ایران صحبت می کنیم برج آزادی یا حرم امام رضا علیه السلام یا سی و سه پل اصفهان به ذهن ما خطور می کند، در مورد فرانسه برج ایفل، در مورد مصر اهرام مصر و الباقی کشورها و تمدن ها که برای خود نمادهایی دارند.

ارج خاطرنشان ساخت: اهمیت معماری و شهرسازی برای همه ما روشن است، بعد از انقلاب اسلامی ما خواستار ایجاد تمدن نوین اسلامی شدیم باید بدانیم که نماد هویتی ما چه چیزی خواهد بود؟ قم مرکز جهان تشیع است چه چیزی باید نماد آن باشد و نحوه معماری و سیمای شهری آن چگونه باید باشد.

وی با بیان اینکه نظام شهرسازی و معماری ما محله محور است که مهم ترین عنصر آن مسجداست تاکید: اگر کسی از خارج از کشور وارد ایران شود و بخواهد شیعه را بشناسد در وهله اول چه چیزی را مشاهده می کند و آیا نحوه معماری و شهرسازی ما حاکی از وجود حوزه های علمیه و فضای معنوی در این شهر دارد؟

مسئول کارگروه عمران جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم ابراز داشت: نحوه ساخت و سازها و سیمای ظاهری اطراف حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها آنگونه که شایسته این شهر مقدس و کریمه اهل بیت سلام الله علیها باید باشد نیست، امروزه معماری از مظاهر تمدنی است و ما در این شهر مقدس باید به دنیا نشان دهیم که چه هستیم و دنبال تحقق چه تمدنی هستیم، ما در دیدار خیلی از علما که می رویم از ما می پرسند که چرا منظر شهری و معماری قم اینگونه است؟ دستگاه های متولی باید دغدغه مند باشند و لازمه اش کار کارشناسی، عمل و اقدام است.

وی گفت: کارشناس باید شجاعت، تدبیر و تخصص لازم را داشته باشد تا بتواند در نوع معماری و شهرسازی آنگونه که لازمه تمدن نوین اسلامی است عمل کند.

ارج خاطرنشان کرد: مسئله بعدی که در قم با آن مواجه هستیم بافت فرسوده می باشد باید دانست بافت تاریخی و باخت فرسوده دو موضوع جداگانه هستند که البته در برخی جاها نیز با هم مرتبط هستند این دو موضوع باید به جد در قم دنبال شوند.

وی گفت: قم از بسیاری از شهرهای ایران قدیمی تر است و تاریخی هفت هزار ساله دارد حفظ بافت تاریخی از بدیهیات است اما حفظ و نگهداری بافت تاریخی تخصص کافی می خواهد، بافت تاریخی قم مثل شهرهای یزد و اصفهان می تواند نقطه قوت این شهر باشد.

ارج با بیان اینکه ما بخش عمده ای از عمر خود را در معماری شهری و خانگی صرف می کنیم تاکید کرد: هر بنای ناخودآگاه روی ما تاثیر می گذارد و بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی مربوط به معماری و شهرسازی است.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به معضلات آپارتمان نشینی از کارگروه معماری و شهرسازی حوزه های علمیه در حمایت از ویلایی سازی در قم تشکر کرد و گفت: خانه های ویلایی از لحاظ شهرسازی بسیار بهتر از آپارتمان است و جا دارد که از کارگروه معماری و شهرسازی حوزه های علمیه در حمایت در ساخت خانه های ویلایی تشکر نماییم؛ ظرفیت حوزه جهانی و بسیار زیاد است و حوزه در این عرصه می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha