به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجتالاسلام کفشدار طوسی، مدیر رسانه و ارتباطات حوزه علمیه خراسان، با آیتالله اشرفی شاهرودی از علمای مشهد دیدار کرد.
آیتالله اشرفی شاهرودی در این دیدار بر ضرورت ارتقای نقش رسانه در حوزه علمیه تأکید کرد و اظهار داشت: رسانهها باید فعالیتهای حوزه را به تصویر کشیده نه فقط در فضای حوزوی بلکه در فضای عمومی جامعه به مردم معرفی کنند.
وی بیان داشت: رسانهها باید عملکرد حوزه را به وضوح نشان دهند و این معرفی نباید محدود به چند طلبه باشد، بلکه باید فعالیتهای حوزه در فضای عمومی به نمایش گذاشته شود.
آیتالله اشرفی شاهرودی تأکید کرد: اطلاعرسانی صحیح و گسترده میتواند اعتماد و آگاهی بیشتری در جامعه نسبت به فعالیتهای حوزه ایجاد کند.
یکی از کارهایی که این استاد در مواجهه با سوال فرزند همشیره خود داشته، همین بوده که مفهوم وعظ و خطابه و وظایف یک مُبلغ دینی را در ضمن آشنایی با مسجد و فضای تبلیغی، برایش تبیین کرده و توضیح داده است.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام کفشدار طوسی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای رسانهای و راهاندازی پارک دیجیتال دینی به آمادهسازی سند بالادستی در حوزه فضای مجازی، رسانه و هوش مصنوعی اشاره کرد و توضیح داد: این سند به کمیسیون تبلیغ ارائه شد و چشمانداز بلندمدت رسانه و فضای مجازی برای این حوزه طراحی شده است.
چشمانداز و اهداف کلی
وی در این خصوص گفت: چشمانداز اصلی، ایجاد نظم نوین جهانی بر پایه توحید در فضای مجازی است. این کار از طریق برنامهریزیهای مشخص در بازههای زمانی یکساله، سهساله، پنجساله و دهساله انجام خواهد شد تا به مرجعیت علمی دینی در فضای مجازی دست یابیم.
تلاش برای حکمرانی سایبری اسلامی
مدیر رسانه و ارتباطات حوزه علمیه خراسان همچنین به تلاشهای صورت گرفته برای دستیابی به حکمرانی سایبری اسلامی اشاره کرد و افزود: برای این منظور، ایده کلی تدوین شده و گامهای مهمی در زمینههای مختلف از جمله شناسایی و پایش نیروهای انسانی، توسعه محتوا، موجسازی، شبکهسازی و جریانسازی برداشته شده است.
جذب طلاب علاقهمند به رسانه
نویسنده کتاب فقه فضای مجازی در ادامه به انتشار فراخوان برای جذب طلاب علاقهمند به عرصه رسانه اشاره کرد و تصریح نمود: بیش از ۵۵۰ نفر از طلاب علاقه خود را به این حوزه اعلام کردند. مدارس نیز در این راستا آموزشهای لازم را به طلاب ارائه دادهاند تا آنها درگیر فعالیتهای فضای مجازی شوند.
هوش مصنوعی و آموزش طلاب
حجتالاسلام کفشدار طوسی هوش مصنوعی را یکی از فناوریهای پیشرفته روز دانست و به برگزاری سه دوره تربیت مربی و توانمندسازی بیش از ۳۰۰ طلبه اشاره کرد و گفت: در این راستا، سامانه آموزش مجازی راهاندازی شده و بیش از ۵۰ دوره آفلاین نیز تعریف شده است.
موجسازی و رشد اخبار در خبرگزاری حوزه علمیه خراسان
مدیر رسانه و ارتباطات حوزه علمیه خراسان همچنین بر رشد چهار برابری اخبار در خبرگزاری جدید حوزه علمیه تأکید کرد و اظهار داشت: این تولیدات، تأثیر چشمگیری در افزایش ثبتنام و پذیرش حوزه داشته است.
پارک دیجیتال دینی
حجتالاسلام کفشدار به تلاشهای صورت گرفته برای راهاندازی بزرگترین پارک دیجیتال دینی کشور اشاره کرد و افزود: این پارک، به عنوان محیطی برای همافزایی نخبگان و تولید محتواهای مؤثر در علوم سایبری، انیمیشنسازی و بازیسازی نقشآفرین خواهد بود. این اقدام به ارتقای دین و معنویت در فضای مجازی کمک شایانی خواهد کرد.
وی همچنین بر اهمیت تسهیل شرایط برای فعالان رسانهای تأکید کرد و افزود: باید بسترهای مناسب برای ثبت اختراعات و انتشار محتوای این حوزه فراهم گردد تا زمینه رشد و توسعه در این عرصه بیشتر شود.
نظر شما