به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، امروز (شنبه 6 بهمن 1403) در همایش بین المللی مدیران مراکز مطالعات اسلامی ایران و جهان که در سالن شیخ مفید(ره) دانشگاه قم برگزار شد اظهار کرد: اجلاس مدیران مراکز علمی دانشگاهی حوزه علوم و مطالعات اسلامی ایران و سایر کشورها تلاش و الگوی مناسبی برای تحقق آرمان تمدن نوین اسلامی از طریق توسعه ظرفیت دیپلماسی علمی است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: مراکز علمی و دانشگاهی به عنوان خانه اندیشمندان، فرهیختگان و نخبگان مسلمان میتوانند سهم مهمی در فهم درست اندیشه دینی و شکلدهی قرائتها و روایتهای صحیح از اسلام و همچنین ساماندهی ساختارهای علمی مشترک بر عهده داشته باشد.
ایمانیپور بیان کرد: در دنیای پیچیده امروز به جهت سیر پرشتاب تحولات نوپدید، فهم درست و عالمانه از دین و تبدیل مسائل امت اسلامی به دغدغه نهادهای علمی امری بسیار مهم تلقی میشود و میتواند در به رسمیت شناختن نقش کاربردی علوم اسلامی در حل و فصل چالشهای پیش روی جوامع حائز اهمیت باشد و این مهم میبایستی از طریق مبادله تجارب و دستاوردها و افزایش مشارکتها همافزایی و نهادهای علمی به ویژه میان کشورهای اسلامی سامان گیرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: اسلام در طول تاریخ مهمترین ظرفیت تمدنی و علمی نه تنها در جهان اسلام بلکه برای جوامع انسانی دیگر است با دو جریان مخرب یعنی رویکردهای افراطی و جاهلانه در درون جهان اسلام از یک سو و جریانهای اسلام ستیز خارج از جهان اسلام مواجه است.
وی ادامه داد: دانشگاههای اسلامی، نخبگان و مراکز دانشگاهی جهان به ویژه مراکز متولی در معرفی اسلام مهمترین سهم و نقش را در معرفی چهره واقعی اسلام اصیل که همواره بر پایه حکمت به عقلانیت استوار بوده را برعهده دارند.
ایمانیپور اضافه کرد: راهبرد توسعه تعامل علمی و بین المللی مراکز دانشگاهی در حوزه علوم اسلامی و مطالعات اسلامی علاوه بر ایجاد و تسهیل همکاریهای علمی میتواند در فضای بینالمللی چهره اعتدالی و عالمانه از اسلام را به نمایش بگذارد و مسیر را برای ایجاد باورپذیر شدن تمدن نوین اسلامی بیش از پیش همواره کند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به اهمیت بررسی و تبادل تجربیات و دستاوردهای مراکز علمی دانشگاهی اسلامی اشاره و تصریح کرد: با اهتمام به این امر در ایران و سایر کشورها میتوان شبکهای از ظرفیتهای دانشگاهی را طرحریزی و مسیر ارتباطات و همکاریهای مشترک را که امروزه یک ضرورت است تسهیل نمود.
وی افزود: بهرهگیری از ظرفیت نخبگان و مراکز علمی در حوزه علوم و معارف اسلامی در توسعه دیپلماسی علمی امت اسلامی موجب افزایش سهم و نقش مستقیم این بخش از ظرفیت جهان اسلام در مناسبات امت اسلامی میشود.
ایمانیپور اضافه کرد: توسعه پایدار تعامل علمی و حفظ و ساماندهی پروژههای آموزشی و تحقیقاتی مشترک، ظرفیتسازی و فعالیتهای آموزشی در حوزه علوم اسلامی را نیز میتواند تسهیل کند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عنوان کرد: این اجلاس فرصتی است تا ضمن بررسی و تبادل تجربیات و دستاوردهای مراکز علمی دانشگاهی فعال در حوزه مطالعات اسلامی پاسخ مناسبی برای نظام مسائل جهانی مطرح شود.
وی، شکلگیری و شکل دهی به تمدن اسلامی نوین را هدف و چشمانداز همه مسلمانان و همه نهادهای دینی معرفی مطرح کرد و گفت: مشارکت و همافزایی ظرفیتهای علمی و همچنین نوسازی جامعه از مجرای آموزش و تربیت دینی مهمترین نقش را در تحقق این مهم دارند.
ایمانی پور اضافه کرد: مراکز آموزش اسلامی از طریق تبیین اهداف و ارزشهای متعالی اسلام در جامعه، ایجاد آگاهی و گرایش نسبت به اسلام اصیل، انتقال ارزشها و آداب اسلامی، ترویج سبک زندگی اسلامی، حکمرانی صحیح و سالم اسلامی، تربیت اخلاقی، تولید علم حکمت بنیان زمینههای لازم را جهت افق گشایی و شکل دهی به تمدن اسلامی نوین را فراهم میآورد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیان اهیمت اجتهاد بیان کرد: این اجلاس میتواند نخبگان مسلمان و نهادهای علمی جهان اسلام را به توسعه ارتباطات گسترده و شرکت در گفتگوهای کاربردی و عملی سوق دهد.
ایمانیپور در پایان گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان پیشران دیپلماسی فرهنگی و علمی کشور آمادگی هرگونه اقدام را جهت تسهیل و توسعه همکاریهای علمی به ویژه میان مراکز دانشگاهی دارد.
انتهای پیام
نظر شما