دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۷
درخواست رهایی از آتش دوزخ، مهم ترین حاجت در دعای ماه رجب است

حوزه/ استاد مدرسه علمیه فاطمة الزهرا(س) اراک با اشاره به فرازهای دعای رجب، بر اهمیت درخواست رهایی از آتش دوزخ به عنوان مهمترین حاجت در دعا تاکید کرد و بیان داشت که خداوند، بر اساس مصلحت الهی، خیرات دنیا و آخرت را عطا و شرور را از ما دور می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک، آخرین جلسه از سلسله نشست‌های شرح دعای رجب امروز با حضور خانم مشایخی استاد مدرسه علمیه فاطمه زهرا (س) اراک برگزار شد.

در این نشست، خانم مشایخی، استاد این مدرسه علمیه با اشاره به فرازهای دعای رجب، بر اهمیت درخواست رهایی از آتش دوزخ به عنوان مهم ترین حاجت در دعا تأکید کرد.

وی همچنین با استناد به دعای عرفه امام حسین(ع)، مغفرت الهی را بالاترین خواسته بنده از خداوند دانست.

خانم مشایخی با اشاره به اینکه در این دعا، مؤمن ابتدا خداوند را به نام‌های مختلفش می‌خواند و سپس درخواست عطا شدن تمام خیرات دنیا و آخرت و دور شدن از تمام شرور دنیا و آخرت را دارد، افزود: بر اساس مصلحت الهی، خداوند همه خیرهای دنیا و آخرت را به ما عطا می‌کند و همه شرهای دنیا و آخرت را از ما دور می‌کند.

وی با بیان اینکه خداوند عطا کننده ای بی نقص است، افزود: هر چیزی که ما از او بخواهیم، از محبت و مرامش در حد کمال عنایت می‌کند. چرا که تمام عوالم، از دنیا تا آخرت، در نظر خالق یکتا، مانند یک دانه ریگ است.

این استاد حوزه با اشاره به عبارت “وَ زِدْنِی مِنْ فَضْلِکَ یا کَرِیم” در دعای رجب، بیان کرد: بعد از درخواست تمام خواسته‌ها، کلمه “زدنی” آمده است، یعنی سوای آنچه گفتیم و نگفتیم و هرچه که خواستیم و نخواستیم، آنچه را که ما از قلم انداخته‌ایم و تو صلاح می‌دانی آن را نیز اضافه کن؛ چرا که تو صاحب فضل و کرم هستی.

خانم مشایخی در ادامه با اشاره به فراز پایانی دعا که به نجات از آتش دوزخ می‌پردازد، گفت: مهم ترین بخش دعا، نجات از آتش دوزخ است. امام حسین(ع) در دعای عرفه می‌گوید: «خدایا من حاجتی دارم که اگر آن حاجت را به من عطا کنی، همه حاجات را کفایت می‌کند؛ ولی اگر همه حاجت را بدهی و این حاجت آخر را رد بکنی، برای من فایده‌ای نکرده است و آن مغفرت توست.»

وی افزود: در این فراز از دعا نیز بیان می‌شود که حالا که همه خیرات دنیا و آخرت را از تو خواستیم، ای کسی که دارای جلالت و کرامتی، دارای نعمت بزرگواری هستی، آتش را بر این موهای ما حرام گردان.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha