یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۱
سیره عملی امام موسی کاظم(ع) چاره اندیشی برای مشکلات مسلمین بود

حوزه/ استاد حوزه علمیه قم گفت: سیره عملی حضرت امام موسی کاظم (ع) در تبلیغ و ترویج دین، در رهبری و هدایت جامعه، در ساماندهی ارکان اصلی شیعه، در مبارزه نفس‌گیر با افکار انحرافی، در مبارزه منفی با خلفای فاسد و فاجر و در تربیت افراد جامعه؛ به حدی موفقیت آمیز و پیروزمندانه بود که خلفای غاصب، وجود پر برکت امام را نتوانستند تحمل کنند.

حجت الاسلام خرمی آرانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان، ضمن تسلیت امام موسی بن جعفر (ع) گفت: سیره عملی حضرت امام موسی کاظم (ع) در تبلیغ و ترویج دین، در رهبری و هدایت جامعه، در ساماندهی ارکان اصلی شیعه، در مبارزه نفس‌گیر با افکار انحرافی، در مبارزه منفی با خلفای فاسد و فاجر و در تربیت افراد جامعه؛ به حدی موفقیت آمیز و پیروزمندانه بود که خلفای غاصب، وجود پر برکت امام را نتوانستند تحمل کنند و با آن که آن بزرگوار را چندین بار به زندان انداختند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام موسی کاظم (ع) پس از ۳۵ سال امامت، در ۲۵ماه رجب سال ۱۸۳ هجری قمری و در سن ۵۵ سالگی، سندی بن شاهک، به دستور هارون الرشید، خلیفه ملعون عباسی در زندان بغداد آن بزرگوار را به شهادت رساند و در شهر کاظمین و در زمینی که توسط آن بزرگوار خریداری شده بود، دفن گردید، ابراز داست: اگر عوامل اجرایی مرتکب خطا شوند و برای اصلاح آنان اقدام نشود خطا به یک رویه مرسوم تبدیل شده و همه عوامل را فرا می‌گیرد. به منظور اصلاح و جلوگیری از گسترش خطا؛ امام موسی کاظم عَلَیْهِ‌السَّلام، علی بن یقطینِ وزیر را بخاطر بی توجهی به یکی از مُراجعین، توبیخ می‌کند.

حجت الاسلام خرمی آرانی با بیان اینکه امام موسی بن جعفر مشهور به امام موسی کاظم عَلَیهِ‌السَّلام، ملقب به باب الحوائج، هفتمین امام شیعیان، در ۷ صفر سال ۱۲۸ هجری قمری در مدینه، دیده به جهان گشود، در سال ۱۴۸ هجری قمری، در سن ۲۰ سالگی، به امامت رسید و پس از ۳۵ سال امامت، در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ هجری قمری و در سن ۵۵ سالگی به شهادت رسید. گفت: در سال ۱۴۸ قمری پدر بزرگوارش حضرت امام جعفر صادق عَلَیهِ‌السَّلام به دست منصور دوانیقی خلیفه ستمگر عباسی به شهادت رسید و امام موسی کاظم عَلَیهِ‌السَّلام عهده‌دار امامت و رهبری جهان اسلام گردید و در دوران امامت با چهار خلیفه غاصب عباسی به نام‌های منصور، هادی، مهدی و هارون مواجه بود که همگی در استبداد و خودکامگی دست کمی از نیاکان ملعون خود نداشتند.

استاد حوزه علمیه قم مبارزه با عوام فریبی دستگاه هارون الرشید را از سیره عملی امام موسی کاظم عَلَیهِ‌السَّلام دانست و افزود: عوام فریبی لازمه نفاق است و منافقین برای پیش‌برد اهداف رذیلانه خود، از عوام فریبی استفاده می‌کنند و خلفای غاصب و فاجر چون از این گروه جدا نیستند؛ برای استحکام پایه‌های دولت خود، دست به دامان همین شیوه می‌شدند و سیره عملی امام موسی کاظم عَلَیهِ‌السَّلام در این زمینه، مبارزه منفی با عوام فریبی خلفای غاصب بوده است.

حجت الاسلام خرمی آرانی ادامه داد: آنگاه که هارون الرشید، با شترهای صفوان جمال برای عوام فریبی، به سفر حج می رود یا با عوام فریبی، خود را پسر عموی پیامبر می‌خواند یا با عوام فریبی، می‌خواهد فدک را به امام برگرداند یا با عوام فریبی انتصاب امام به پیامبر را منکر می‌شود؛ امام در یک مبارزه منفی عوام فریبی خلیفه غاصب را برملا می‌سازد.

استاد حوزه علمیه قم به چاره‌اندیشی امام موسی کاظم (ع) به مشکلات اشاره کرد و یادآور شد: خلفای غاصب برای رسیدن به مطامع زودگذر دنیایی خود، همواره برای شهروندان مسلمانان، مشکلات فراوانی را بوجود می‌آوردند و سیره عملی امام موسی کاظم عَلَیهِ‌السَّلام چاره اندیشی برای مشکلات مسلمین است، بر این اساس علی بن یقطین را اجازه می‌دهد تا در دستگاه حکومتی هارون به عنوان نخست وزیر وارد شود، مسئولیت بپذیرد و گره‌گشای مشکلات مسلمانان و شیعیان باشد .

وی با اشاره به حدیثی از امام کاظم( علیه‌السلام ) گفت: امام کاظم (ع) دانشِ مردم را در چهار قسم خدا شناسی، خودشناسی، وظیفه شناسی و دشمن شناسی یافت.

انتهای پیام./

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha