معظم له ضمن قدردانی از زحمات ایشان برای اداره کشور تصریح کردند: اما در عین حال ما نگرانی هایی داریم و دوست داشتیم این نگرانی ها را شفاف مطرح کنیم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: نگرانی های ما مربوط به مسائل شخصی نیست ما هیچ مسئله شخصی هیچ وقت با دولت ها و روسای جمهوری نداشتهایم و نگرانیهای ما مربوط به مملکت و مردم و اسلام و نظام است.
ایشان ادامه دادند: به یقین اگر امام راحل (قدس سره) مرجع نبود انقلاب به ثمر نمی رسید و هم اینک عراق را مرجعیت حفظ کرده است و اگر مرجعیت در عراق نبود عراق شکل دیگری داشت، بر همه ما لازم است این نهاد را حفظ کنیم و اگر این نهاد تضعیف شود به ضرر مردم، نظام و به ضرر اسلام است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی فرمودند: گاهی در گوشه کنار سخنانی شنیده می شود که این سخنان ممکن است سبب تضعیف باشد؛ باز هم تکرار می کنم من و امثال من مطرح نیستیم، نهاد مرجعیت مطرح است که در مشکلات به یاری مردم می آید. ما می بینیم در راهپیمایی ها در انتخابات و در مسائل سرنوشت ساز، مراجع به میدان می آیند و تأثیر گذار هستند باید این نهاد ازهر آسیبی محفوظ بماند.
ایشان با نگرانی نسبت به مشکلات فرهنگی ادامه دادند: امر به معروف و نهی از منکر بسیار کم رنگ شده؛ حجاب یک مسئله فردی نیست و تبدیل به یک نماد اسلام شده؛ در خارج وقتی می خواهند با حجاب مبارزه کنند سعی می کنند این روسری را از سر دختران محجبه بردارند و به مدرسه راه ندهند؛ باید به حجاب توجه ویژهای داشت، که متأسفانه در این ایام وضع نامناسبی پیدا کرده است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کردند: نظام جمهوری اسلامی منهای مسائل فرهنگی فقط اسمی از آن میماند؛ و اگر مسائل اقتصادی و سیاسی خوب شود، اما مسائل فرهنگی واقعاً تضعیف شود نمی توان نام «اسلامی» بر این نظام گذاشت، ما با مردم خیلی در تماس هستیم، تعجب آور نیست که ما روزی هزار نامه از طریق ایمیل و فاکس و پست را جواب می دهیم؛ به برخی از دفاتر ما در روز 4 تا 5 هزار تلفن می شود، می دانیم در جامعه چه خبر است و عده زیادی از متدینین از این مسائل فرهنگی رنج می برند.
معظم له فرمودند: سزاوار است این مسئله مورد توجه و عنایت خاصی قرار گیرد، نکند مشغول شدن به مسائل سیاسی و اقتصادی ما را از این مسائل دور کند، زیرا مسائل فرهنگی تأثیر فراوانی در مسائل اقتصادی و سیاسی دارد، اگر این نگاه نسبت به مسائل فرهنگی اصلاح شود مردم می توانند بهتر و متحدتر در مقابل دشمن بایستند.
ایشان افزودند: باید برای احیای مسائل فرهنگی، حوزه های علمیه را در سراسر کشور تقویت کنیم، شما در یکی از سخنانتان گفتید که ما بودجه ورزش را پنج برابر کردیم ، ورزش کار خوبی است گرچه ورزش های ما غالباً ورزش های طبی و بهداشتی نیست بلکه ورزش های قهرمانی است؛ ولی به هر حال عده ای را مشغول میکند و از کارهای خلاف دیگر باز می دارد، این کار ارزنده است؛ اما باید به موازات آن بودجه مسائل فرهنگی را چند برابر کنیم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کردند: امروز آماری ازسیستان و بلوچستان به من دادند که در مناطقی از این استان هیچ مسجد و حوزه علمیهای وجود ندارد؛ گرچه ما می توانیم روحانی، مدرس و مبلغ برای برنامه درسی آنها بفرستیم؛ ولی ساخت و سازهای آنها بودجه های بیشتری می طلبد که دولت باید به آن اهتمام ورزد.
ایشان در ادامه توجه به مسائل اقتصادی را نیز مهم برشمرده و یادآور شدند: در حال حاضر مردم هنوز نسبت به گرانیها اظهار نگرانی می کنند مخصوصاً این که هدفمند کردن یارانه ها به کجا می رسد نگرانند، امیدواریم دولت و مجلس دست به دست هم بدهند و طوری این مسئله پیاده شود که نگرانی برای مردم ایجاد نکند.
معظم له در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشتند: ما در شرایطی هستیم که دشمنان خارجی فعال هستند باید فضای داخلی کشورمان امن و امان باشد، ما نمی توانیم در دو جبهه وارد جنگ شویم؛ بنابراین با تفاهمی که بین مجلس و دولت حاصل خواهد شد ان شاءالله این مشکل هم حل بشود و نگرانی از نظر گرانی ها به حداقل برسد و مردم از این نظر راضی باشند، چون رضایت مردم در جمهوری اسلامی حرف اول را می زند اگر این رضایت حاصل شود مشکلات دیگر حل می شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به برخی مسائل پس از انتخابات اشاره کردند و افزودند: شما در این انتخابات برنده شدید ما هم می دانیم؛ ولی یک گروه 14 میلیونی هم بودند؛ و یک عده فتنه گر در این وسط از این فرصت سوء استفاده کردند که ما هرگز نظر به آنها نداریم و این گروه باید به قوه قضائیه سپرده شوند تا سرجای خود بنشینند؛ اما در میان 14 میلیون، نخبگانی هستند که باید سعه صدر به خرج داد و از آنها که وفادار به نظام و رهبری هستند و بسیارند استفاده کرد.
ایشان خطاب به رییس جمهور تاکید کردند: باید به همکارانتان سفارش کنید که سعه صدر به خرج دهند و از تمام گروه ها و نیروهای وفادار به نظام استفاده کنند، اگر سعه صدر به خرج داده شود، به عقیده من آرامش کاملی پیدا می شود. همچنین امیدواریم زندانیانی که کار مهمی نکرده اند مورد عنایت رهبری قرار بگیرند و آزاد شوند و قوه قضاییه با عوامل اصلی برخورد کند.
معظم له در ادامه با اشاره به نقش رهبر انقلاب در جامعه اظهار داشتند: رهبری در نظام جمهوری اسلامی نقش مهمی دارد و باید این جایگاه را حفظ کرد؛ اگر ایشان سخنی میگویند باید بدان عمل شود نه اینکه فقط شکل مسأله عوض شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود بر توجه به حوزههای علمیه به ویژه توجه به مشکلات شهری در قم تاکید کردند، و یادآور شدند: با توجه به وجود با برکت بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران و حوزه علمیه، قم نگاه ویژهای را میطلبد، امروز بزرگترین حوزهعلمیه جهان اسلام در شهر قم وجود دارد و محل دیدار شخصیت های مختلف جهان است باید قم یک شهر نمونه باشد.
ایشان همچنین تسریع در طرح حرم تا حرم، برطرف کردن مشکل آب قم، هم آب شرب و هم آب زراعت و دیگر طرحهای در حال انجام را از خواستهای مردم دانستند و بر انجام آن تاکید کردند.
یادآور می شود بعد از بیانات معظم له جناب آقای رئیس جمهور توضیحات مشروحی نسبت به مسائل مذکور ارائه دادند.