حجتالاسلام سید حسن موسوی خراسانی در گفتوگو با سرویس استانهای مرکز خبر حوزه با اشاره به تأکیدات حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر حفظ عزاداری سنتی، اظهار داشت: در عزاداریهای سنتی، منبر و شعرخوانی پرمحتوا و سازنده است، ولی متأسفانه امروز برخی از شیوههای عزاداری، باعث ایجاد مزاحمتهایی برای مردم میگردد.
وی افزود: با حفظ عزاداری سنتی میتوان از منبرها و مدیحهسراییها به عنوان یکی از بهترین فرصتهای تبلیغی بهره برد و مردم را با آموزههای دینی اهلبیت(ع) بیشتر آشنا نمود.
امام جمعه آباده خاطرنشان ساخت: کنترل اشعار و نظارت بر مداحان، توجه بیشتر به جایگاه منبر در عزاداریها، تبیین اهداف قیام عاشورا از جمله اقداماتی است که برای حفظ سنتهای عزاداری باید مورد توجه قرار گیرد.
* کم توجهی به منبر، آسیبی در عزاداری سید الشهداء(ع)
وی کم توجهی مردم به منبر را آسیبی در عزاداری حضرت سید الشهدا(ع) دانسته و گفت: امروز زنجیر زنی، سینه زنی و دیگرکارهایی که گاهی اوقات مزاحمتهایی نیز دارد، جای منبر را گرفته و مردم را از اصل عاشورا و قیام امام حسین(ع) دور کرده است.
حجتالاسلام موسوی خراسانی با تأکید بر در اختیار قرار دادن منابعی برای آگاهی مردم از امام حسین(ع) و یاران باوفایشان، تصریح کرد: هر هیئتی میتواند با راهاندازی کتابخانهای درباره عاشورا و شهدای این روز، جوانان را جذب نموده تا آنها علاوه بر در اختیار داشتن مکانی برای مطالعه کتب خود، درباره نهضت عاشورا و اهداف امام حسین(ع) نیز مطالب بیشتری بیاموزند.
وی افزود: امروز افراد با سواد باید با همکاری مسئولان هیئت، کلاسهایی را برای بیسوادان و افرادی که توانایی مطالعه ندارند، برگزار کرده و کتابهایی که درباره حادثه کربلا و امام حسین(ع)است، را برای آنان بیان نمایند.
* اشک ریختن همه چیز نیست!
حجتالاسلام موسوی خراسانی با انتقاد از این که برخی تنها به دنبال گریاندن مردم در عزاداریها هستند، اذعان داشت: درست است که اشک ریختن برای امام حسین(ع) بسیار ارزشمند است، ولی همه چیز نیست و باید در کنار این امر به دیگر مسائل نیز توجه شود.
نظر شما