شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 248700
۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۰:۳۷

کتاب «ما و تاریخ فلسفه اسلامی» جدیدترین اثر دکتر رضا داوری اردکانی توسط گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي منتشر شد.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، اين کتاب در سه بخش با نام هاي قوام و تأسیس فلسفه اسلامی، گزارش مختصر تاریخ فلسفه اسلامی، و وضع فلسفه در ایران و مقام فلسفه اسلامی سامان یافته است.

در مقدمه اين كتاب مي خوانيم: کتاب ما و تاریخ فلسفه اسلامی گرچه سیری در تاریخ فلسفه اسلامی است؛ اما یک تاریخ فلسفه مثل دیگر تاریخ فلسفه­ها نیست که صرف گزارش خلاصه افکار و آرای فیلسوفان باشد. کتابی که عنوانش ما و تاریخ فلسفه اسلامی است، می توانست تاریخ فلسفه نباشد، بلکه متضمن بیان نسبتی باشد که ما با فلسفه اسلامی و تاریخ آن داریم. در تدوین این تاریخ دو نکته مهم مدنظر بوده است: نخست، توجه و اشاره به وجهه نظر تجددمآبانه، در خصوص گذشته و به ویژه درباره فلسفه گذشتگان است. در این مورد به جای اینکه مؤلف درباره درستی و نادرستی نظر اینان حکم کند، اندیشیده است که آنها چگونه و تا چه اندازه توانسته اند و می توانند به فهم و درک گذشته و آرای گذشتگان پی ببرند.

نکته دوم، تأمل در جهت سیر فلسفه اسلامی و مقام این فلسفه در قیاس با فلسفه یونانی و فلسفه جدید است. در این کتاب خطی رسم شده است که پیوند میان فلسفه­ها از فارابی تا عصر حاضر را نشان می دهد. این خط، خط وحدت و جمع میان دین و فلسفه و محور دوران آتش بس در جنگ دائم میان فلسفه و سیاست، در عین حفظ آتش زیر خاکستر است.»

هم چنين حجت الاسلام و المسلمين علي اكبر رشاد رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي و عضو هيات علمي گروه منطق فهم دين پژوهشگاه نيز مقدمه اي را براي اين كتاب نگاشته است.

کتاب «ما و تاریخ فلسفه اسلامی» در 616 صفحه، شمارگان 2500 نسخه و قیمت 82000 ريال برای اولین بار به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه به چاپ رسیده است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha