به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین حسینی در مراسم هجدهمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی گلپایگانی(ره) که در مسجد اعظم قم برگزار شد، گفت: با اشاره به خدمات علماء و فقهای شیعه در عصر غیبت حضرت ولی عصر(عج) را میتوان به پنج دوران تقسیم کرد، دوران اول دوره تدوین حدیث بود که عالمان شیعه این نگرانی را داشتند کلمات اهلبیت(ع) به مرور زمان از دست برود، به همین جهت همت والای خود را برای تدوین حدیث و جمعآوری کلمات اهلبیت(ع) گذاشتند و شخصیتهایی نظیر کلینی، شیخ صدوق، شیخ مفید، شیخ طوسی و ... این خدمت بزرگ را انجام دادند و کتابهای با ارزشی از قبیل کافی، من لایحضره الفقیه، تهذیب، استبصار و .... را به رشته تحریر درآوردند.
وی به مقطع دوم اشارهای کرد و خاطرنشان ساخت: این دوران، دوره تدوین فقه و معارف اهلبیت(ع) است؛ به طوری که عالمان بزرگ شیعه در قرنهای بعد ملاحظه کردند، روایات به خوبی تدوین شده؛ اما شیعه فقه و معارف مدون و مستقلی ندارد. در این مقطع بزرگانی نظیر شیخ طوسی، علامه حلی، شهید اول و شهید ثانی و... این بار سنگین را بر دوش گرفتند و آن را به سرمنزل مقصود رساندند.
سخنران این مراسم مقطع سوم را مقطع ترویج دین ذکر کرده و یادآور شد: بعد از تدوین حدیث، فقه و معارف، علمای بزرگ شیعه دیدند که باید ترویج دین را انجام دهند و عالمان بزرگی همچون مجلسی به این امر پرداختند و خدمات ارزشمندی را انجام دادند.
این محقق و پژوهشگر حوزه در ادامه به مقطع چهارم اشاره داشت و گفت: در این دوره علما و فقهای شیعه به دنبال آفتزدایی دین رفتند؛ به گونهای که ملاحظه کردند دین با خطر و آفاتی روبروست. خطر نفوذ افکار تصوف، وهابیت، گروههای منحرف و افکار انحرافی، از خطراتی بود که در آن مقطع شخصیتهایی نظیر وحید بهبهانی، سید بحرالعلوم، کاشفالغطاء و ... متوجه آن شدند و در صدد رفع این آفات بر آمدند.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مقطع پنجم را نگرانی علماء از نفوذ استعمار در کشورهای اسلامی عنوان کرد و اذعان داشت: در این مقطع علما و فقهای شیعه، نگران نفوذ استعمار در کشورهای اسلامی شدند و فقهایی نظیر میرزای شیرازی، شیخ فضلالله نوری و .... دست به کار شده و با آنها به مبارزه برخاسته و ملتها را بیدار کردند.
* 30 سال مرجعیت و 70 سال کرسی تدریس
وی در ادامه با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت آیتالله گلپایگانی، گفت: اگر بگوییم این فقیه عظیمالشأن در بیشتر این خدمات در عصر خود منشأ اثر بود، مبالغه نیست؛ زیرا ایشان در بیش از سی سال مرجعیت و هفتاد سال کرسی تدریس فقه اهلبیت(ع)، بالاترین اثرگذاری را داشتند.
سخنران این مراسم به ویژگیهای این مرجع تقلید اشاره کرده و افزود: اخلاص، زهد، توجه به معنویات و تأکید بر اصول از جمله ویژگیهای بارز این فقیه عالی قدر بود.
وی با اشاره به ارادت این فقیه فقید به اهلبیت(ع)، خاطرنشان ساخت: حضرت آیتالله گلپایگانی علاقه خاصی به اهلبیت(ع) داشتند و در منزل خود مجالس عزاداری ائمه معصوم(ع) به ویژه حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) برگزار میکردند.
* استقلال حوزه را حفظ کنید
این محقق و پژوهشگر به آخرین سفارش حضرت آیتالله گلپایگانی پرداخت و خاطرنشان کرد: این فقیه عظیمالشأن در آخرین دیداری که اعضای شورای عالی حوزه با ایشان داشتند به یکی از اعضای این شورا که امروز جزو مراجع معظم تقلید است، فرموده بودند؛ عمر من همانند آفتاب رو به پایان است. شما باید استقلال حوزه را حفظ کنید.
* بودجههای کلان برای مسائل غیر دینی!
حجتالاسلام والمسلمین حسینی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به مسئولان اظهار داشت: متأسفانه امروز مسائلی که جزء دین ما و مورد رضایت علمای ما نیست، با بودجههای کلان به عرش برده میشود؛ اما مواردی که جزو مسلمات دین ماست را به فرش میآورند!
وی یادآور شد: مسئله بینالمللی شدن نوروز از مسائلی بود که خرجهای زیادی برای آن شد و رؤسای جمهور کشورهای گوناگون برای این مسئله به ایران آمدند؛ اما برای حجاب و عفاف کاری صورت نمی گیرد و توجهی به آن نمیشود!