به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام مهکام در این کارگاه، با اشاره به اهمیت خانواده در شکلگیری جامعه، اظهار داشت: رشد، تعالی، فساد و تباهی جامعه به خانواده بستگی دارد؛ اگر خانواده از نظر اخلاقی سالم باشد، زن و شوهر احساس آرامش میکنند و زمینه مناسبی برای پرورش فرزندان صالح فراهم میگردد.
وی، با اشاره به دلیل موفقیت زوجها، عنوان نمود: در تحقیقات بهدست آمده از زوجهای خرسند و ناخرسند، پژوهشگران به مواردی دست یافتهاند که گفتوگو، انعطافپذیری، نزدیکی به یکدیگر، هماهنگی شخصیتی، حل تعارض، رابطة جنسی، و مدیریت مالی از جمله این موارد است.
حجتالاسلام مهکام افزود: شکل گفتوگوی زوجهای موفق با یکدیگ بسیار بهتر از زوجهای دیگر است. و نیز همسرانی که انعطافپذیری بیشتری دارند، احساس خرسندی بیشتری میکنند.
وی هماهنگی شخصیتی را از موارد بسیار مهم در زندگی زناشویی دانسته و خاطرنشان ساخت: همسرانی که از نظر شخصیتی هماهنگی بیشتری دارند، بهتر زندگی میکنند؛ منشأ بسیاری از مشکلات بین زن و شوهر، ناهماهنگی همسران است. همچنین همسرانی که از نظر عاطفی به یکدیگر نزدیکترند، در زندگی بهتر عمل مینمایند.
این کارشناس خانواده افزود: با توجه به این که هر یک از زن و شوهر، از خانوادهای با عادتها و سلیقههای متفاوت هستند، افرادی که میتوانند تعارضهای بین همدیگر را راحتتر برطرف کنند، رضایتمندی بیشتری از زندگی دارند و رابطۀ جنسی سالم، متعارف و بهنجار نیز لازمۀ زندگی زناشویی مطلوب است.
حجتالاسلام مهکام با اشاره به نقش مدیریت مالی در زندگی زناشویی گفت: بیشتر مردم دنیا، در آغاز زندگی مشترک، از نظر مالی کمبودهایی دارند؛ پس برای موفقیت هر چه بیشتر زندگی مشترک، لازم است زن و شوهر به محدودیتهای مالی، به ویژه در آغاز زندگی، توجه و مدیریت مطلوب مالی داشته باشند.
وی توانایی برقراری ارتباط با دوستان و خویشاوندان همدیگر؛ اعتقادات مذهبی و مدیریت اوقات فراغت را از دیگر شاخصه های زندگی سالم برشمرد و گفت: همسرانی که اوقات فراغتشان را در کنار هم و با لذت بیشتر میگذرانند، موفقترند.
این کارشناس امور خانواده، با اشاره به اهمیت گفتوگو ابراز کرد: گفتوگو، راه اصلی برقراری، حفظ، تنظیم و تعدیل روابط خانواده است. هر گونه تعاملی بین زن و شوهر، با ارتباط کلامی صورت میگیرد. سبک ارتباطی، عامل بسیار مهمی در گفتوگو به شمار میرود.
بر اساس گزارش مرکز اطلاعرسانی جامعةالمصطفی، حجتالاسلام مهکام، در پایان، بیان احساسات را روشی برای رهایی از عقدهها و کدورتها دانست و اضافه نمود: از آثار بیان احساسات میتوان به از بین رفتن شکافهای عاطفی، دور ریختن ضایعات سیستم خانواده و حل تعارض اشاره نمود.