حجتالاسلاموالمسلمین احمد مبلغی در گفتوگو با مرکز خبر حوزه با اشاره به فرارسیدن سالروز تخریب قبور ائمه بقیع از سوی وهابیت، اظهار داشت: وهابیت قرائت خشکی از دین دارد و بر اساس تحلیل نادرست، به ارائه آموزههای غیر عقلانی دست میزند.
وی ادامه داد: این فرقه کمترین ظرفیت را برای گفتوگو با اندیشههای دیگر دارد و به صورت خشن و یک جانبه، با چهرهای عبوس و درهم و با درونی فاقد هر گونه ظرفیت و تأمل به مواجهه با اندیشههایی با قدمتی به اندازه تاریخ اسلام دست میزند.
*وهابیت؛ معرف چهرهای خشن از اسلام
رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی این نوع برخورد با اندیشههای دینی را فضایی برای فعالیتهای جنایتکارانه سلفیها دانسته و گفت: این نوع برخورد، تعامل و مواجهه با اندیشههای اسلامی باعث شده است که چهرهای خشن از اسلام معرفی شود و خاستگاهی برای سلفیهای تندرو و خشن در فضای جهان اسلام ایجاد شده که گاهی در قالب اقدامات نظامی بروز و ظهور پیدا میکند و مشکلاتی را در جهان اسلام به وجود میآورد.
وی، نوع نگاه درباره مردگان و قبور آنها را از جمله اندیشههای اشتباه وهایبت عنوان کرده و ادامه داد: از جمله اندیشههای وهابیت که با منطق اسلامی در تناقض است، نگاهی است که به مردگان و قبور آنها میشود. دیدگاه این فرقه حتی شامل اولیای الهی و شخصیتهای بزرگ اسلام میشود، بدون این که ذرهای فلسفه وجودی توسل و تبرک و توجه به قبور اولیاء را درک کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین مبلغی، تخریب قبور ائمه (ع) در بقیع را فاجعهای در تاریخ اسلام برشمرده و خاطرنشان کرد: وهابیت به صورت خشن و یک جانبه و منطق نادرست افکار و اندیشههای باطل خود را ترویج میدهد.
* قبور اولیای الهی، منبعی برای تعظیم شعائر دینی
وی ادامه داد: قبور اولیا و صلحا منبعی برای تعظیم شعائر دینی و جلب توجه به معنویت است و کارکردهای این قبور در کنترل جامعه و پراکنده کردن بذر معنویت و بر انگیختگی حس فطری به سوی خدا میباشد و رابطهای با شرک ندارد.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با تأکید بر این که توجه به اولیای الهی در تضاد با توجه به خدا نیست، خاطرنشان کرد: این توجه در راستای توجه به خداست؛ به طوری که بر اساس منطق اسلام انسان باید مستقیماً با خدا ارتباط داشته باشد و از امکان توسلجویی نیز بهره گیرد.
وی با بیان این که توسل، جنبه تکمیلی در ارتباط با خدا دارد، تصریح کرد: در منطق اسلام وقتی توسل را بیان میکند، هیچگاه نمیخواهد آن را جایگزین توجه و ارتباط با خدا کند، بلکه اسلام میخواهد راهی را فراروی انسانها قرار دهد.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی تأکید کرد: وهابیت با عدم درک این منطق، به صورت احمقانه و جاهلانه گفتهاند که توسل یعنی نهادن یک قطب در عرض خداوند و از بین بردن راه ارتباط با خدا!؛ در صورتی که توسل و راههای تکملهای و تکمیلی در کنار آن به عنوان تضمین میباشد.
وی خاطرنشان کرد: وهابیت به بهانه توحید، کانون جلب توجه به توحید را از بین بردند و جنایتی بسیار تلخ را در تاریخ اسلام رقم زد.
رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان داشت: اهلبیت(ع) حقیقتی مطرح و فعال در فضای اندیشه و تاریخ اسلام است که از صدر اسلام مورد توجه قرآن، رسول اکرم(ص) و مسلمانان بوده است.
* اهلبیت(ع) اختصاص به تشیع ندارد
وی با بیان این که اهلبیت(ع) اختصاص به شیعه ندارد، گفت: اهلبیت(ع) در نزد مسلمانان دارای مراتبی هستند که بر این اساس در میان همه آنها دارای جایگاهی هستند و این جایگاه تنها نزد شیعیان نیست؛ اهل سنت نیز نسبت به جایگاه اهلبیت(ع) توجه دارند و درود بر آنان را به عنوان اصلی کلی پذیرا هستند.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی افزود: اگر اختلافی میان شیعه و سنی درباره اهلبیت(ع) وجود دارد، در اصل نیست، بلکه اختلاف در زیاده و کمی مراتب آنها است. اهل سنت اعتقاد دارند که اهلبیت(ع) هم جزو صحابه پیامبر(ص) هستند و هم عنوان اهلبیت ایشان؛ از این رو اهلبیت(ع) زیادتی نسبت به صحابه دارند.
وی خاطرنشان ساخت: هنر وهابیت تضعیف کارکردهای نهادهای اسلام و آموزههای قرآن و اسلامی است و در این راستا نسبت به اهلبیت(ع) و اماکن مربوط به آنها نیز همین کار را کردند.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد: البته اهلبیت(ع) تنها مسئلهای نیست که کارکرد آن از سوی وهابیت تضعیف شده باشد، بلکه خود پیامبر(ص) هم در نگاه این فرقه بسیاری از کارکردهایش را از دست داده است و اندیشههای بسیاری در اسلام است که از گزند این تهاجم فکری غلط و بیمایه مصون نمانده است.
* تفرقه؛ ارمغان وهابیت
حجتالاسلاموالمسلمین مبلغی در پایان با بیان این که رفتار وهابیت موجب تفرقه در جهان اسلام است، تصریح کرد: امروز ارمغان رفتارهای وهابیت ایجاد و گسترش تفرقه در درون جامعه اسلامی و به وجود آوردن نگاههای بدبینانه نسبت به اسلام در خارج از جامعه اسلامی است.