شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 259142
۲۶ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۶

در همایش بزرگداشت علامه طباطبایی از آیات سید محمد عزالدین حسيني زنجانی و عبدالحمید شربیانی به عنوان دو تن از شاگردان علامه طباطبایی(ره) كه از محققان و برجستگان حوزه‌های علمیه به شمار مي روند، تجلیل شد.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین یدالله یزدان‌پناه، استاد فلسفه و عرفان حوزه‌ علمیه‌ قم در اين همایش با اشاره به ابعاد شخصيتي علامه طباطبائي، اظهارداشت: ايشان در عرصه هاي عمل، تربيت، نظر و فهم متون دیني شاخص بود.

وي با تأكيد بر اين مطلب كه علامه طباطبائي در كارهاي خود از منطق و استدلال درستي بهره مي‌برد، ابرازداشت: همانطور كه مشخص است، فلسفه و عرفان دو جنبه برجسته در روحيه ايشان مي باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین یزدان‌پناه در ادامه به توضيح نظريات علامه طباطبائي درباره عرفان، معرفت نفس، توحيد و ... پرداخت و گفت: از نظر علامه اگر توحيد انسان صحيح باشد، اخلاق و معرفت هم براي او درست تبيين خواهد شد.

اين استاد حوزه علميه قم با بيان اين كه علامه طباطبائي فردي اجتماعي بوده  است، اظهارداشت: به اعتقاد ایشان توحید در حضور در اجتماع، متبلور می‌شود.

وي در پايان به تطبيق عرفان‌هاي مجوسي، مسيحي و هندي با عرفان اسلامی از ديدگاه علامه پرداخت و يادآورشد:  بيان مطالب به صورتي كه براي همه قابل فهم باشد، تأكيد بر اجتماعي بودن عبادت و عدم تفاوت بين زن و مرد از جمله تفاوت هاي عرفان اسلامي با اين عرفان ها مي باشد.

حجت‌الاسلام محمد مهدی مسعودی، رئيس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوي نیز در این همایش با بيان اين كه حکمت صدرایی در سده‌های اخیر، تنها نظام فلسفی زنده و پویايي است که توانسته به مثابه‌ یکی از منابع و سرچشمه‌های سنت فکری این سرزمین قلمداد شود، خاطرنشان كرد: اين امر، به همت و تلاش بابرکت دانش‌آموختگان بزرگی از این مکتب، نظیر علامه طباطبایی و شهید مطهری، به دست آمده است.

وي با بيان اين كه بازخوانی اندیشه‌ها و رگه‌های اندیشه‌ مولد و مؤلف علامه طباطبائي می‌تواند دستمایه‌ ارزشمندی در ساحت‌های علمی، پژوهشی، تبلیغی و به ویژه آموزشی برای تمامی استادان، دانشوران و دانش‌پژوهان حوزه باشد، اظهارداشت: بررسی همه‌جانبه‌ فلسفه‌ صدرایی و ردیابی نفوذ و رسوخ آن در اندیشه‌های دینی و سیاسی معاصر و شناخت فکر و شخصیت والای فیلسوفان این مکتب به ویژه علامه طباطبایی، می‌تواند در تبیین اندیشه‌ دین‌پژوهی در عصر جدید تمدن اسلامی ایرانی و تعامل با فلسفه‌های غربی و جهان جدید مؤثر باشد.

گفتني است در این همایش پیام آیت‌الله سيد محمد عزالدين حسینی زنجانی توسط فرزند ایشان قرائت شد. در این پیام، آیت الله زنجانی با تأکید بر میزان و عمق دانش علامه طباطبایی آورده است: این بزرگوار چنان بر اسفار صدرالمتألهین مسلط بود که هر وقت مشغول تدریس آن می‌شد گویی دارد روزنامه می‌خواند.

اين استاد حوزه علميه خراسان با اشاره به دوران حضورش در محضر علامه طباطبائي، در  این پیام آورده است: از افتخارات اینجانب این است که ایشان دو سال را در منزل بنده در زنجان سپری کردند و رفتار و کردارشان در این مدت که از نزدیک شاهد بودم بسیار آموزنده بود.

شايان ذكر است، در پایان اين مراسم از آیات سید محمد عزالدین حسيني زنجانی و عبدالحمید شربیانی به عنوان دو تن از شاگردان علامه طباطبایی(ره) كه از محققان و برجستگان حوزه‌های علمیه به شمار مي روند،  تجلیل شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha