به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه شیخ عباس شومان وکیل الازهر ابراز داشت: موضع الازهر کاملا روشن است و هیچ خصومت و دشمنی با کسی ندارد و فقط طرفدار مردم و اکثریت مردمی است و در کنار آنها قرار دارد.
وی که با خبرگزاری لبنانی العهد گفتگو میکرد، با تاکید بر نقش وحدت افزا و فراگیر الازهر گفت: ما به دنبال گفتگو و عدم تفرقه هستیم.
شومان گفت که الازهر گام های زیادی برای متوقف ساختن خشونت و ترک اختلافات و ایجاد وحدت و همبستگی برداشته و از عدم التزام برخی طرف ها به ندای وحدت الازهر اظهار تاسف کرد.
وی در مورد موضع الازهر درباره اوضاع متشنج امنیتی و تندروی های دینی گفت: تنها کاری که از الازهر بر می آید گفتگو و دعوت است زیرا الازهر یک نهاد تبلیغی است که در داخل و خارج مصر به سود مسلمانان و مسیحیان تبلیغ میکند.
شومان همچنین با اشاره به روابط مستحکم الازهر و مسیحیان به دیدارها و مشورت های پیوسته میان دو طرف اشاره کرد.
وکیل الازهر افزود: الازهر قائل به گفتگو است و سلاحی به جز سخن ندارد.
شومان در ادامه مواضع الازهر درباره محکوم ساختن انفجارهای مصر را تکرار کرد و تمام این اقدامات تروریستی را توطئه چینی برای ایجاد نا امنی و تخریب مؤسسات دولتی کشور دانست.
وی عاملان این اقدامات تروریستی را افراد نادان یا دشمنانی دانست که به فکر منافع دین و کشور نیستند.
شومان در پاسخ به سؤالی درباره اعتراضات دانشجویی در الازهر گفت: باید اعتراضات دانشجویی و سایر اعتراضات در مؤسسات دولتی متوقف شود، اما نقش الازهر در این زمینه فقط راهنمایی و ارشاد و دعوت به گفتگو است و نیروهای امنیتی و ارتش نیز باید به وظیفه خود عمل کنند.
وکیل الازهر گفت: وزارت جوانان و اوقاف و سایر وزارتخانه ها باید به وظیفه خود در حل مشکلات دانشجویان و ایجاد فرصت شغلی و برپایی نشست های فرهنگی با مشارکت الازهر عمل کنند و تکیه بر راه حل امنیتی برای حل بحران کافی نیست.
شومان از سوی دیگر در مورد توقیف جمعیت های خیریه هشدار داد و گفت: درباره این موضوع مهم با وزیر اوقاف و نخست وزیر صحبت کرده ام و به آنها گفتم که باید به گونه ای عمل کرد که به فقرا صدمه ای نرسد.
وکیل الازهر افزود: تمام مؤسساتی که در زمینه های مختلف فعالیت خیریه دارند، باید باقی بمانند و به فقرا خدمت رساننی بکنند حتی اگر تحت نظر حکومت باشند.
وی همچنین از دولت خواست به منافع شهروندان فقیر توجه کند و هشدار داد که عدم توجه به نیازهای فقرا منجر به افزایش فشارها بر دولت و تظاهرات و دزدی میشود.