به گزارش سرویس بینالملل مرکز خبر حوزه، در مراسم اختتاميه كنفرانس كه با سخنراني چند تن از شركت كنندگان و نيز قرائت اشعاري در اهميت وحدت مسلمانان همراه بود، بيانيه كنفرانس در ۱۸ بند قرائت شد.
در اين بيانيه با اشاره به افتتاح كنفرانس با سخنان دكتر محمود احمدي نژاد رياست جمهوري اسلامي ايران آمده است: به همين مناسبت شركت كنندگان در كنفرانس به حضور مقام معظم رهبري حضرت آيت الله العظمي خامنه اي (دام ظله) رسيدند و از رهنمودهاي ارزشمند معظم له بهره مند شدند.
در اين بيانيه تاكيده شده است: شركت كنندگان در كنفرانس در سه روز برگزاري آن و در ۳۰ نشست كاري و با ارايه يكصد و بيست و پنج سخنراني و مقاله به بحث و بررسي موضوع كنفرانس پرداختند.
همچنين در اين بيانيه بر همكاري و همصدايي با يكديگر در جهت تحقق اهداف والاي اسلامي، داشتن راه حل براي مشكلات در پرتو احكام و اصول شريعت اسلامي و ايفاي مطلوب در ممانعت از فتنه انگيزي و روشنگري و بناي شخصيت متعادل اسلامي تاكيد شده است.
واگذاري بحث و بررسي مسايل اختلافي به علما، كارشناسان مربوطه و پيشوايان مسلمانان، برنامه ريزي تفصيلي براي تحقق تقريب مذاهب اسلامي در گستره هاي مختلف و كمك به اقليت هاي اسلامي در سرتاسر جهان از ديگر بندهاي اين بيانيه بود.
در اين بيانيه با اشاره به تعميم منطق گفتگو ميان مسلمانان بر شالوده هاي شرعي رعايت اهداف شريعت و ويژگي هاي عمومي اسلام، اهتمام به روند اجتهاد برگرفته از مجامع فقهي، روشنگري نخبگان و توده هاي مردم نسبت به فرهنگ تقريب و تعميم روحيه برادري و محبت ميان بخش هاي مختلف تاكيد شده است.
در اين بيانيه آمده است شركت كنندگان در اين كنفرانس تمام خواهران مسلماناني را كه از توان علمي برخوردارند فرا مي خوانند تا با ارايه ديدگاه ها و پژوهش هاي خود در موفقيت دعوت به تقريب مشاركت داشته و نقش روشن و كار آمدي در كنفرانس وحدت اسلامي و گسترش آگاهي هاي تقريبي در ميان خانواده ها ايفا نمايند.
در اين بيانيه بر فعاليت بيست ساله مجمع جهاني تقريب تاكيد و تشكيل كميته دائمي مجمع عمومي و اتخاذ هر آنچه براي اجراي اين توصيه ها و پيشنهادها در سه سال آينده مورد نياز است پيشنهاد شده است.
همچنين در اين بيانيه آمده است: شركت كنندگان در كنفرانس ياد و نام تمام كساني را كه در جهت گفتگو، تقريب و وحدت كوشش و تلاش كرده اند، از شيخ محمود شلتوت تا سيدجمال الدين حسيني و شيخ محمد عبده و ديگر پيشگامان تقريب از جمله امام بروجردي و امام خميني(ره) و امام مودودي و امام كفتارو (رحمهم الله) و امام خامنه اي (حفظه الله) و ديگران و امام ناپديد سيدموسي صدر را گرامي مي دارد.
محكوميت جنايات وحشيانه صهيونيست ها عليه ملت فلسطين احساس افتخار نیست به پيروزي هاي شكوهمند خلق هاي اسلامي و حمايت از موضع جمهوري اسلامي ايران در پيشبرد توان هسته اي براي اهداف مسالمت آميز هم از ديگر بخش هاي اين بيانيه بود. در بخش پاياني اين بيانيه آمده است: شركت كنندگان در كنفرانس از جمهوري اسلامي ايران و رهبري آن امام خامنه اي (دام ظله العالي) مراتب سپاسگزاري خود را اعلام مي كنند همچنانكه از مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي به خاطر برگزاري اين كنفرانس پرشكوه و ميزباني، تشكر مي كنند و برگزاري چنين گردهمايي را بسيار پربار و خير و بركت تلقي مي كنند.