شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

اشاره؛ سوم خردادماه زنگ پایان فعالیت‌های مجلس هشتم به صدا در می‌آید و چهار روز بعد یعنی هفتم همین ماه،‌ نهمین دوره مجلس شورای اسلامی رسما کار خود را آغاز می‌کند.

خبرنگار پارلمانی خبرگزاری حوزه در واپسین روزهای عمر مجلس هشتم در گپ و گفتی صمیمی با تنی چند از اعضای فراکسیون روحانیون مجلس، نظرات آن‌ها را در خصوص حضور روحانیت در مجلس و دلایل کاهش تدریجی شمار نمایندگان روحانی جویا شده است.

روحانیت همواره در صحنه بوده است

حجت الاسلام سیدمصطفی طباطبایی نژاد ، عضو فراکسیون روحانیون مجلس با تاکید بر این که روحانیت همیشه در صحنه تحولات کشور بوده و خواهد بود ، گفت: روحانیون در دوره‌های گذشته مجلس بیشتر نامزد انتخابات می‌شدند و به این خاطر تعداد منتخبین روحانی خانه ملت، بیشتر بود، طبعا بیشتر هم رای می‌آوردند، بنابراین اگر نگاه به نامزدهای روحانی از مجلس اول تاکنون داشته باشیم خواهیم دید در هر دوره تعداد نامزدها کمتر شده و طبیعی است منتخبین هم کمتر می‌شوند.

وی در تشریح دلایل کاهش تعداد نمایندگان روحانی از مجالس اول تاکنون ابراز داشت:

از آنجا که؛ انقلاب اسلامی حاصل فعالیت‌ها و مبارزات روحانیت بود، قشر روحانی در اوایل باشکوه و نشاط خاصی به میدان آمد و بسیاری از روحانیون سرشناس برای  حضور در مجلس اعلام آمادگی کرده و با اقبال مردم نیز مواجه شدند؛ اما اکنون به برکت استواری پایه های انقلاب، کار روحانیت جواب داده و ترجیح می‌دهند به جای حضور در مجلس، فضا را برای فرزندان انقلاب که به نوعی فارغ التحصیلان دانشگاه انقلاب‌اند باز کنند، لذا حضور آقایان روحانی از مجلس اول تا کنون در یک شیب منطقی در مجلس کمتر شده و بیشتر ترجیح می‌دهند نخبگان و سلایق جوان ظهور و بروز داشته باشد، بنابراین عدم حضور روحانیت در مجلس به معنای عدم اقبال مردم به روحانیت نیست.

وی افزود: مهم آن است که روحانیون برای حمایت از دین به عرصه انتخابات آمده‌اند و هیچ گاه با این هدف نیامده‌اند که صرفا روزی وکیل، وزیر یا رییس جمهور شوند!

عضو فراکسیون روحانیون مجلس در ادامه با بیان این که روحانیت هر زمانی احساس کند به وجود او نیاز است وارد صحنه می‌شود، گفت: طبعا روحانیون هرگاه احساس نیاز نکنند، در همان مراکز دینی به تبلیغ می‌پردازند، کما اینکه هم‌اکنون تعداد قابل توجهی از روحانیون ادوار گذشته یا به تدریس سطوح عالی حوزه در قم و دیگر شهرستان‌های حضور دارند و یا اینکه در مراکز علمی و فرهنگی امور دینی را مدیریت می‌کنند، و تعدادی نیز در مراکز و نهادهای بزرگی چون مجلس خبرگان و یا امامت جمعه حضور دارند.

عده ای چشم دیدن موفقیت روحانیت را ندارند

حجت الاسلام طباطبایی نژاد با ابراز تاسف از اینکه عده ای چشم دیدن موفقیت روحانیون را ندارند، تصریح کرد: متاسفانه برخی ندانم‌کاری‌های خود را به پای روحانیت می‌گذارند و علیه آنان سخن چینی می‌کنند، یا این که به ظاهر از روحانیون تعریف می‌کنند اما در باطن علیه آنان واکنش نشان میدهند، در صورتیکه روحانیت خیر خواه مردم و نظام است و اگر مسئولان رهنمود روحانیت را سرلوحه کار خود قرار دهند جلوی بسیاری از انحراف‌ها گرفته می‌شود.

گیر کار اعتقاد به اسلام منهای روحانی است!

دیگر عضو فراکسیون روحانیون مجلس با بیان اینکه عده ای در کشور مخالف حضور روحانیت در مسند قدرت و تصمیم گیری هستند ، گفت: متاسفانه هنوز عده ای، اعتقاد به اسلام منهای روحانیت دارند، لذا در برهه‌های زمانی مختلف تخریب‌هایی را علیه روحانیت انجام داده و میدهند.

کاهش نمایندگان روحانی دلایل مختلفی دارد

حجت الاسلام سیدمحمود حسینی دولت آبادی نیز با اشاره به این که کاهش تعداد روحانیون در مجلس ریشه در عوامل مختلفی دارد، ابراز داشت: برخی نمی خواهند روحانیت در جامعه جایگاهی داشته باشد و هنوز عده بسیاری اعتقاد به اسلام منهای روحانیت دارند، لذا تخریبهایی را علیه روحانیت انجام داده و میدهند.

روحانی بودن از نگاه برخی جرم است!

نماینده مردم برخوار و میمه استان اصفهان با بیان این که باید تخریب‌هایی که علیه جامعه روحانیت انجام شده را یک به یک بررسی کنیم، افزود: وقتی تهمت‌ها، شایعات، شب نامه‌هایی که علیه روحانیون پخش کرده اند و بسیاری موارد دیگر را که بررسی کنیم متوجه می‌شویم، گویا از نگاه عده ای، روحانی بودن و پوشیدن این لباس مقدس جرم است!!

وی خاطرنشان کرد: امروزه در میان بسیاری از سیاسیون، از وجود روحانیت به عنوان نردبان ترقی استفاده می‌کنند در حالی که خودشان اعتقادی به روحانیت ندارند.

حجت الاسلام حسینی دولت آبادی، با تاکید بر اینکه تخریبهای بسیاری علیه روحانیت انجام دادند تا نظر مردم را نسبت به روحانیت تغییر دهند، گفت: گاهی مشاهده می‌شود که مردم جامعه توقع دیگری از روحانیت دارند و به محض شنیدن این شایعات، تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

تخریب‌ها علیه روحانیت ریشه در صدر اسلام دارد

وی با یادآوری این که از تخریب‌ها به سادگی نگذریم گفت: ریشه تخریب‌ها و حربه علیه روحانیت، از صدر اسلام تاکنون بوده است ، امیر المومنین علی (ع) که ما خاک کف پای ایشان هم به حساب نمی آییم، وقتی در محراب مسجد به شهادت می‌رسند، مردم کوفه تعجب می‌کنند که علی و نماز! علی در مسجد چه کار داشت؟ وقتی می‌خواستند شخصیت پیامبر اسلام را تخریب کنند، به ایشان القابی غیر واقعی مانند دیوانه، عاشق و جاهل میدادند تا ایشان را تخریب کنند. وقتی می‌خواستند با امام حسین (ع) مبارزه کنند، عنوان خارجی را برای این امام مظلوم به کار بردند و اعلام کردند که نوه پیامبر از دین جدش خارج شده و آن بسیج عمومی را علیه نوه پیامبر به راه انداختند و دها هزار نفر در مقابل 72 نفر جنگیدند ... و بسیاری موارد دیگر که ثابت می‌کند، تخریب حربه ای از قدیم الایام بوده که اکنون نیز همچنان از آن استفاده می‌شود.

عضو فراکسیون روحانیون مجلس در عین حال با تاکید بر اینکه آگاهی مردم نسبت به گذشته بسیار بالاتر رفته است ، گفت: اما در بین توده مردم و عوام، تخریب‌ها تاثیرات منفی خودش را کماکان می‌گذارد.

ضعف اطلاع رسانی؛ انتقادی که به روحانیت وارد است

وی با اشاره به این که در این میان، انتقادی هم به خود روحانیون وارد است ، تصریح کرد: متاسفانه اطلاع رسانی لازم از عملکرد روحانیت نه تنها در مجلس، بلکه در ساحت‌های مختلف وجود نداد و هدف روحانیون این است که با تمام توان مشکلات مردم را پیگیری کنند،در صورتی که دیگران برای جزئی‌ترین اقدام عمرانی یا فرهنگی آن را از طریق رسانه‌ها بازتاب می‌دهند، اما روحانیت چون شأنی فراتر از این غوغاسالاری دارد و هدف او رفاه مردم در قالب رضایت خداوند است، معمولاً از مطبوعات و رسانه‌ها گریزان هستند.

حجت الاسلام حسینی تاکید کرد: نمایندگان روحانی نهایت تلاش خود را برای بهبود اوضاع اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، عمرانی و ... کرده است، اما متاسفانه این اقدامات به کام دیگران رقم خورده است

وی توجه به اطلاع رسانی از عملکرد روحانیت به عنوان نماد انقلاب اسلامی را از جمله وظایف مطبوعات، رسانه‌ها و صدا و سیما عنوان کرد و افزود: متاسفانه اطلاع رسانی درست از عملکرد روحانیت چه در مجلس و دیگر نهادها انجام نشده و روحانیت نیز ابزار اطلاع رسانی را در اختیار نداشته است.

عموم روحانیون زندگی زاهدانه ای دارند

عضو فراکسیون روحانیون مجلس با اشاره به زندگی زاهدانه بسیاری از روحانیون بیان داشت: اگر نگوییم عموم روحانیون، اما 90 درصد روحانیون دارای زندگی زاهدانه و ساده ای هستند که متاسفانه نه تنها این هم برای مردم اطلاع رسانی نشده، بلکه مغرضان مطالب غیر واقعی منتشر کرده اند مبنی بر این که روحانیون در یک زندگی رفاهی به سر می‌برند و از وضعیت سخت زندگی مردم خبر ندارند!

وی با تاکید بر اینکه در مجموع، روحانیت تریبونی که بتوانید عملکرد خود را به مردم اعلام کند و هجمه‌هایی که علیه روحانیت صورت میگیرد، را خنثی نماید در اختیار نداشته گفت: باید برای حل این معضل چاره اندیشی شود و روحانیون یک تریبون محکم و قابل استناد داشته باشند.

حجت الاسلام داوود محمدجانی، نماینده مردم بوانات و خرم بید نیز با تاکید بر اینکه رای ندادن مردم به روحانیون، ربطی به روحانی بودن افراد ندارد، گفت: در مجلس نهم حدود 200 نماینده کنونی از راه یابی دوباره به خانه ملت باز مانده اند که طبعا عده ای روحانی هم در این میان رای نیاورده اند.

وی با بیان این که مردم کاری به اینکه نامزد انتخابات روحانی باشد، ندارند، یادآور شد: ممکن است یک آدم عادی عملکرد خوبی نداشته باشد و یک روحانی هم عملکرد خوبی نداشته باشد، بنا بر این ربطی به روحانی بودن یا نبودن ندارد.

خانه ملت نیازمند حضور روحانیون است

وی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی برای وضع قانون منطبق با آموزه‌های اسلامی به روحانی اسلام شناس نیاز دارد ، گفت: نمی توان به مجلس بدون روحانی فکرکرد چه برسد به اینکه چنین مجلسی داشته باشیم.

این نماینده مجلس ابراز داشت: بی شک عموم مردم ما علاقه مند به روحانیت هستند، به ویژه آن روحانیونی که مردمی هستند و درد دل مردم را می‌دانند.

روحانیون با هر روش تبلیغاتی موافق نیستند

حجت الاسلام حسن نوروزی، نماینده رباط کریم نیز این گونه به بیان نظر خویش پرداخت: اصولا نظام تبلیغاتی مجلس ساز و کار خودش را دارد و در این ساز و کارها گاهی اوقات روشهایی مورد انتخاب قرار می‌گیرد که روحانیون موافق آن نیستند و اساسا در آن راستا حرکت نمی کنند.

روحانیت از بداخلاقی‌های انتخاباتی به دور است!

 وی افزود: روحانیت سعی میکند برای تبلیغات پول زیادی هزینه نکند، چون پول زیادی هم ندارد؛ همچنین سعی میکند باند و گروه تشکیل ندهد، بلکه سعی می‌کند از بعضی بداخلاقی‌های انتخاباتی مانند غیبت و تهمت به شدت بپرهیزد .

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: روحانیت سعی میکند با اربابان قدرت و سیاست مرتبط نباشد و آن چیزی که در راه رضایت خدا میداند، آنرا بگوید و اجرا کند و از آن دفاع کند در واقع روحانیت سعی می‌کند به آن چیزی که رهبری انقلاب و مراجع توصیه می‌کنند، عامل باشد.

وی در ادامه با اشاره به این که در دیدارهایی که اعضای فراکسیون روحانیون مجلس با مراجع معظم تقلید داشتند، این بزرگواران به ما توصیه کردند طوری رفتار کنیم که مردم به سراغ ما بیایند، گفت: بر این اساس سعی شد در این دوره از انتخابات هزینه تبلیغات انتخابات روحانیان به مراتب کمتر از دیگر نامزدها باشد.

کارهایی که روحانیون نمی کنند تا رای جمع کنند!!

عضو فراکسیون روحانیون مجلس تصریح کرد: ما با افرادی که به پیشنهاد می‌دادند، دو پست را به ما بدهید تا به شما رای بدهیم قول و قراری نگذاشتیم؛ سعی کردیم با افرادی که می‌گفتند پول تبلیغات شما را می‌پردازیم و در عوض یک امتیاز به ما بدهید، در یک گروه و دارای یک هدف نباشیم.

وی گفت: ما روحانیون سعی کردیم اگر میخواهیم به مجلس بیاییم، یک نماینده واقعی برای ملت باشیم.

قانون‌مندترین کاندیداها روحانیون هستند

حجت الاسلام نوروزی گفت: متاسفانه بسیاری از کاندیداها، در تبلیغات انتخاباتی قانون را رعایت نمی‌کنند و با این که خود را برای ورود به قوه مقننه در معرض انتخاب مردم قرار می دهند، اما در گام اول ورود به این عرصه یعنی تبلیغات انتخاباتی شاهد قانون شکنی‌های فراوان از دیگر کاندیداها هستیم و با نصب بنرهای ممنوعه، پوسترهای تعریف نشده در قانون و نیز راه انداختن کاروان های تبلیغاتی فضای سالم فعالیت تبلیغات را خدشه‌دار می‌کنند که این امر در خصوص روحانیون وجود ندارد و در واقع قانون مندترین نامزدهای انتخاباتی روحانیون هستند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha