به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیتالله صافی گلپایگانی امروز در دیدار با رییس سازمان حج و زیارت گفتند: حضور شيعيان در حرمين شريفين و استفاده از اين موقعيت را بنده بارها تذكر دادهام. همين امروز بين الطلوعين كه استفتائات را مطالعه ميكردم، سؤالي را ديدم كه پرسيده بود با اين شرايط چرا بايد سفر عمره برويم و پول خود را صرف آن دولتها نماييم. بنده جواب دادم كه ما عليرغم ميل آنان كه نميخواهند شيعه در حرمين حضور داشته باشد، بايد حضور فعال داشته باشيم.
ایشان ادامه دادند:هيچگاه عمره را تحريم نخواهيم كرد چرا كه اگر ما در آنجا نرويم و حضور نداشته باشيم، عدهاي خاص كه با ما مخالف هستند، خوشحال خواهند شد.
معظمله بیان داشتند: در بقيه كشورهاي اسلامي، مانند سوريه و مصر هم همينطور است. شما ببينيد اگر در همين مصر كه مقامات مشرفهي زيادي از جمله مشهد رأس الحسين (عليهالسلام)، و مشهد زينبيه (سلاماللهعليها) وجود دارد ما حضور داشته باشيم، چقدر براي تشيع و اسلام مفيد است.
این مرجع تقلید ادامه دادند: بايد همانطور كه ما زائر به عراق ميفرستيم، براي مصر هم همين برنامه را داشته باشيم، ولو اينكه از جهت مادي ضرر داشته باشد بايد به ابعاد مختلف اين سفرها توجه كنيد. اين رفتوآمدها همه بايد تحت دقت و نظم و مراقبت باشد كه اسباب آبرومندي و عزت بيشتري براي شيعه شود.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی خاطرنشان کردند: مبادا ما كه خود را متمسك به دين و متديّن ميدانيم، آنجا ضعفهايي نشان دهيم كه بگويند اينها به دين عمل نميكنند؛ مثلاً طوري رفتار شود كه بگويند حجاب زنهايشان خلاف اسلام است.
ایشان با توصیه به مسئولان سازمان حج گفتند: هر چه در انجام برنامهها دقت داشته باشيد و اين برنامهها موجب شود كه شيعه بيشتر شناسانده شود، به عزت و اعتلاي نام شيعه كمك كردهايم. به طور مثال اگر آنجا قصد ساخت بيمارستاني داريد طوري درست كنيد كه ديگران هم بيايند و استفاده كنند. شما بهترين دكترها را داشته باشيد كه اگر بيماري باشد كه ديگران نتوانند براي او كاري كنند آنجا بياورند كه امثال همين كارها با اين وسعت، سبب اعتلاي شيعه خواهد شد.
* در مقابل تخریب آثار اسلامی نباید سکوت کرد
این مرجع تقلید اظهار داشتند: حرمين شريفين بالاتر از مسأله شيعه و سني است. مسأله تاريخ اسلام است كه الان وهابيها با از بينبردن آثار موجود اسلامي، قصد محو تاريخ كل اسلام را دارند و مسأله شيعه تنها مطرح نيست.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی یادآور شدند: در دنياي امروز كه ديوار خرابهاي اگر به عنوان تاريخ و آثار باستاني باشد تعمير ميكنند و آن را حفظ مينمايند و براي آن ارزش قائلاند، نميشود از كنار تخريب اين همه آثار اسلامي گذشت و سكوت كرد.
ایشان تصریح کردند: وهابیت هر جاي مقدسي كه باشد آن را در مقابل كعبه ميدانند و شرك ميشمارند، و ميگويند بايد خراب كرد. اينها همان اشخاصي هستند كه الان هم در اين دنياي علم و دانش، قائل به اين عقيدهاند كه زمين به دور آفتاب نميچرخد و كسي كه آن را بگويد، كافر ميدانند.
معظمله با بیان این که امروز مجال خدمت به اسلام و تشيع و معرفي مذهب فراهم است گفتند: بنده در سفر اولي كه به حج مشرف شده بودم، چون محلّ اسكان ما با مسجد الحرام دور بود، هر روز كه اين راه را پياده ميرفتم و بر ميگشتم از مقابل اداره شُرطهي آنجا رد ميشدم، و هر وقت از آنجا ميگذشتم به مسئولان آنها كه جلوي اداره نشسته بودند سلام ميكردم. تا روزي كه اينها مرا دعوت به نشستن كردند. بنده هم نشستم و با آنها احوالپرسي كردم، و وقتي متوجه شدم يكي از آنها اهل نجران است آيه مباهله و مطالب آن را برايشان نقل كردم. به قدري اين برخورد، تأثيرگذار بود كه روزي براي مسألهي اختلافي كه پيش آمده بود، شخصي را فرستاده بودند تا نظر بنده را براي حلّ و خاتمهدادن به آن مشاجره بخواهند.