شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مرحوم آیت الله رضوانی شخصیتی متعهد ومردمی بود که علاوه بر تسلط در علم فقه، در دیگر علوم اسلامی نیز تبحر داشت.

تنی چند از شخصیت‌های حوزوی در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه ابعاد شخصیتی عضو فقید شورای نگهبان را تشریح کردند.

مستشار دیوان عالی کشور گفت: آیت‌الله رضوانی(ره) علاوه بر تسلط در علم فقه ، در دیگر علوم اسلامی همچون فلسفه، اصول، ادبیات، عرفان و تفسیر نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار بودند.

حجت الاسلام والمسلمین احمد شاهدی ضمن تبیین مقام علمی و خاستگاه معرفتی مرحوم آیت الله رضوانی(ره) اظهار داشت: ایشان بخشی از عمر شریف خود را صرف تعلیم و تربیت طلاب علوم دینی و ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) نمودند.

 وی افزود: تقریبا از زمانیکه در نجف بودند ایشان را می شناختم و برخی دروس همچون شرح منظومه ملا هادی سبزواری را در محضر ایشان آموختم.

مستشار دیوان عالی کشور افزود: جایگاه علمی و معنوی ایشان بقدری والا بود که پس از ارتحال مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی(ره) در نجف کرسی درس خارج فقه و اصول ایشان در مسجد شیخ انصاری(ره) نجف به مرحوم آیت الله رضوانی(ره) سپرده شد.  

وی با بیان اینکه مرحوم آیت الله رضوانی(ره) شخصیتی روحانی،متواضع، مردمی و متعهد بودند خاطرنشان کرد: ایشان علاوه بر تسلط در علم فقه ، در دیگر علوم اسلامی همچون فلسفه، اصول، ادبیات، عرفان و تفسیر نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار بودند.

حجت الاسلام والمسلمین شاهدی تاکید کرد: ایشان با تمام درجات علمی و اخلاقی که داشته اند هیچ گاه بدنبال مطرح شدن خود در سطح جامعه نبودند و همواره در گمنامی و به دور از هیا هوی تبلیغاتی در حال خدمت رسانی و محل رجوع مردم بودند.

*آیت الله رضوانی(ره) مورد وثوق حضرت امام(ره) بود

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مرحوم آیت الله رضوانی(ره) از شاگردان خدوم و از یاران وفادار حضرت امام(ره) بودند که بیش از نیم قرن از عمر شریفشان را تحت امر ایشان به انجام تکلیف و خدمت خاضعانه در جامعه اسلامی سپری نمودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد ابراز داشت: مرحوم آیت الله رضوانی(ره) در طول انقلاب اسلامی همواره مورد عنایت رهبر کبیر انقلاب بودند و حضرت امام(ره) با اشراف به شأن، جایگاه فقهی و بینش سیاسی، ایشان را از همان ابتدا بعنوان یکی از اعضای فقهای شورای نگهبان قانون اساسی منصوب کردند و پس از ارتحال حضرت امام(ره)همواره بعنوان فقیهی وارسته و مورد اعتماد رهبر معظم انقلاب به مدت 33 سال در این جایگاه حساس (شورای نگهبان) نقش آفرینی کردند.

وی با اشاره به جایگاه علمی مرحوم آیت الله رضوانی(ره) افزود: شأن و جایگاه فقهی ایشان بر کسی پوشیده نبود و به همین جهت حضرت امام(ره) ایشان را به عنوان امام جماعت مسجد سید عزیزالله تهران که همواره جایگاه علمای بزرگ بوده است منصوب کردند تا بواسطه حضور ایشان خلاءهای دینی و معرفتی مرتفع گردد.

عضو شورای مدیریت حوزه علمیه تهران یاد آور شد:این فقیه وارسته عمر خود را در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و علمی گذراندو کرسی درس خارج فقه و اصول ایشان در مسجد سید عزیزالله تهران همواره دایر بودوطلاب و فضلای حوزه تهران از محضر ایشان بهره های علمی و معنوی وافری بردند.  

*آیت‌الله رضوانی از فقهای مسلم حوزه  نجف بود

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات نیز گفت: مرحوم آیت الله رضوانی(ره) از شاگردان برجسته حضرت امام(ره) و همچنین از فقهای مسلم حوزه علمیه نجف بود.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی  با اشاره به رابطه علمی و معنوی مرحوم آیت الله رضوانی(ره) با امام خمینی(ره) ابرازداشت: ارتباط عمیق علمی و معنوی ایشان با حضرت امام(ره) بر کسی پوشیده نبود و ایشان از شاگردان برجسته و از معتمدین حضرت امام بودند به گونه ای که در نجف اشرف از سوی رهبر کبیر انقلاب بعنوان متصدی امور بیت ایشان و همچنین مسئولیت توزیع شهریه حضرت امام(ره) را در میان طلاب بر عهده داشتند.

 وی با بیان اینکه ایشان شخصیتی متواضع، دقیق، خدوم و بی ادعا بودند افزود: ایشان در جریانات انقلاب و پس از آن مطیع امر امام(ره) بودند و بواسطه جایگاه والای فقهی که داشتند جانشین مرحوم آیت الله خوانساری در مسجد سید عزیزالله تهران که یکی از مساجد مطرح در مرکز پایتخت می باشد شدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دعائی در پایان خدمات ارزنده این عالم فقید را در عرصه های علمی، سیاسی و فرهنگی ارزشمند توصیف کرد و افزود: از دست دادن این عالم فرزانه ضایعه بزرگی برای جامعه تهران محسوب می گردد.

آیت الله رضوانی فقیهی جامع الشرایط بودند

مدیر حوزه علمیه امام رضا(ع) تهران گفت: حضرت آیت الله رضوانی(ره) در میان علما به تخصص و دقت نظر در علم فقاهت مشهور بودند.

حجت الاسلام والمسلمین حسن قاسمی نیز با اشاره به ارتحال حضرت آیت الله رضوانی(ره) ابرازداشت: ایشان از شاگردان برجسته حضرت امام(ره) بودند و در سنین جوانی از محضر حضرت آیت الله العظمی بروجردی استفاده نمودند و بدین سبب از جایگاه علمی رفیعی برخوردار بودند.

وی با بیان اینکه ایشان فقیهی جامع الشرایط بودند افزود: تسلط ایشان در علم فقاهت و بینش سیاسی که داشتند موجب شد تا از سوی حضرت امام(ره) بعنوان عضو شورای نگهبان قانون اساسی منصوب گردد و تاکنون در این جایگاه حساس نقش آفرینی کنند.

مدیر حوزه علمیه امام رضا(ع) تهران در ادامه افزود: کرسی درس خارج ایشان بیش از بیست سال در مسجد سید عزیزالله بازار تهران دایر بود و در این مدت شاگردان بسیاری را پرورش دادند.

وی تصریح کرد: نقش ایشان در برخورد با خواص علما و عموم مردم ممتاز و در خور توجه بود به نحوی که محل رجوع مردم عادی کوچه و بازار بودند و با سعه صدر به رفع و فتق امور و برطرف نمودن مشکلات آنان اقدام می کردند.

حجت الاسلام قاسمی با تاکید بر اینکه ضایعه از دست دادن این عالم بزرگوار برای مردم و طلاب تهرانی جبران ناپذیر می باشد افزود: برگزاری مراسم با شکوه تشیع پیکر این عالم ربّانی نشان دهنده جایگاه علمی و معنوی ایشان در بین مردم تهران می باشد.

وی در پایان گفت: مرحوم آیت الله رضوانی(ره) در میان علما به تخصص و دقت نظر در علم فقاهت مشهور بودند. و همین موضوع تبیین کننده مقام رفیع علمی و فقهی ایشان می باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha