به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، شب گذشته در ادامه سلسله مباحث اخلاقی خود در دفتر مقام معظم رهبری، در قم، اظهار داشت: قطعا آفرینش انسان علتی دارد و در قرآن و دیگر منابع اسلامی روی این موضوع توجه شده، اما در برخی ادیان این موضوع تحریف شده است.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: در اسلام تأکید شده که همه چیز از روی حکمت خلق شده و اصولا آفرینش انسان مبتنی بر حکمت است.
ایشان خاطرنشان کرد: اگر چه همه عالم از روی حکمت خلق شده و هر چیز در این عالم نظم خاصی دارد، اما خداوند متعال هر کاری، در هر زمانی و در هر موردی را که بخواهد می تواند انجام دهد.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که آن چیزی که باعث نظم در آفرینش شده، حکمت خداوند است خاطرنشان کرد: اگر حکمت خدا نبود، فرقی بین مؤمن و کافر که یکی از دلایل معاد است، وجود نداشت و پس از آن باید گفت که اصلا انگیزه ای برای جهاد با دشمنان خدا هم به وجود نمی آمد.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) یادآورشد: نظم جهان به خاطر حکمت خداوند است و بر اساس همین نظم، کارهایی را واجب و کارهایی را حرام اعلام کرده و با مختار گذاشتن انسان ها، راه را برای رسیدن به کمال باز گذاشته است.
ایشان در ادامه سخنان خود با تأکید بر این که این عالم، سراسر امتحان است و هدف از آفرینش نیز همین است، گفت: این مفهوم در هیچ فلسفه بشری مطرح نشده، اما در قرآن و روایات اسلامی بر آن تأکید شده است.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که مراتب و درجه انسان ها با یکدیگر متفاوت است، افزود: خداوند با امتحانات و آزمایشات خود، میزان و مراتب خلوص انسان ها را می سنجد تا ببیند هر کسی چه مقدار مقاومت، ایستادگی و پایداری دارد.
ایشان یادآور شد: یکی از روش هایی که قرآن کریم برای تقویت صبر در بین مردم از آن استفاده می کند، تبیین این موضوع مهم است که اصل و اساس زندگی انسان ها، بر اساس امتحانات و آزمایشات الهی است.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: امتحانات و آزمایشات الهی در زمینه های فردی و اجتماعی همواره پیش روی ماست و از این رو باید مراقب بود که به امور مورد رضایت خدا بی توجه نباشیم.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در پایان با اشاره به اهمیت موضوع جهاد در آیات قرآن، ابراز داشت: منظور از جهاد در اسلام، فقط فعالیت نظامی نیست، بلکه حتی فعالیت اقتصادی برای تقویت امر جهاد مسلمانان نیز جهاد محسوب شده و حتی مقدم بر آن آمده است.