شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

خداوند متعال نمونه ای آشکار به ما معرفی کرده تا ثابت کند که زن نیز به همان اندازه مرد مورد توجه خداوند است و این نمونه حضرت زینب‌(س) عقیله بنی هاشم است.

 به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه حجت الاسلام شیخ ضیاءالدین زین الدین تولیت آستان مقدس علوی در نشست هفتگی کارکنان حرم مطهر امیرالمؤمنین(ع) ابراز داشت: تمدن غرب تلاش میکند از توازن واقعی میان مرد و زن عدول کند و در این راستا زنان را بر مردان برتری داده و این مخالف فطرت انسانی است که شارع مقدس آن را وضع کرده است. آنها ادعا میکنند که خداوند عزوجل به زنان حق کمتری نسبت به مردان داده به این معنا که زن ارزش و اعتبار کمتری نسبت به مرد دارد که البته این یک شبهه باطل است، زیرا خداوند سبحان حضرت زینب عقیله بنی هاشم را به عنوان نمونه ای آشکار از کرامت زن به جهان معرفی نموده است.

وی خاطر نشان کرد: آیا زن در اسلام جایگاهی پایین تر از مرد دارد؟ آیا زن در دین خدا ارزشی پایین تر از مرد دارد؟ به ویژه با توجه به اینکه تمدن غرب نیز تلاش میکند توازن واقعی میان مرد و زن را بر هم زده و زن را بر مرد برتری میدهد و این آشکارا بر خلاف فطرت انسانی است که شارع آن را وضع نموده است. خداوند متعال در این زمینه نمونه ای آشکار به ما معرفی کرده تا ثابت کند که زن نیز به همان اندازه مرد مورد توجه خداوند است و این نمونه حضرت زینب(س) عقیله بنی هاشم است که در زمان حیات ایشان همه به جز ائمه برای کسب معرفت به محضر ایشان شرفیاب میشدند.

* جایگاه والای حضرت زینب سلام الله علیها

شیخ زین الدین ادامه داد: هرگاه ملاک ارزش گذاری ما تقوا و پرهیزگاری باشد و بندگان خدا را با این ملاک بسنجیم میبینیم که حضرت زینب(س) اسوه ای است که همه حتی مردان به جز ائمه(ع) خدمت ایشان شرفیاب میشده اند و بر این اساس، تقوا و پرهیزگاری و عبودیت حضرت زینب راه را بر این ادعا و سخن باطل میبندد که دین از ارزش زن میکاهد و همانند مردان به او ارزش نمیدهد. البته این را هم باید گفت که حضرت زینب معصوم نیست اما به چنان کرامت الاهی و معرفت و جایگاهی پس از حجت الاهی قرار گرفته که بر بسیاری از مردان برتری دارد و تا قیامت به عنوان الگو و اسوه بشریت خواهد بود و در فضیلت این بانو همین بس که ایشان بار مسؤولیت کربلا را به دوش گرفت و پس از شهادت امام حسین(ع) تا رسیدن کاروان اسرا به مدینه این مسؤولیت را به بهترین شکل ممکن انجام داد گرچه امام زین العابدین(ع) هم در کنار ایشان حضور داشت اما شرایط برای ایشان مهیا نبود و اگر ایشان حرف میزد ایشان را سالم نمیگذاشتند پس این زینب(س) بود که سخن میگفت و چه بسیار خطرها را که از برادرزاده خود دفع کرد.

* بهره مندی فقها از دیدگاه های فقهی حضرت زینب

وی افزود: این بانوی بزرگ با آن همه ویژگی ها و تقوا که داشت مدافع دین بود و بنا بر این اگر میبینیم که مردان برخی ویژگی ها دارند، زنان نیز ویژگی های خاص خود را دارند و حضرت زینب(س) پیشتاز بیان این واقعیت است و همه به پیروی از ایشان افتخار میکنند و ما میبینیم که ایشان در کربلا به عنوان یک ملاک و شاخص بود که حتی از یکی از ارزش ها و قواعد بیان شده برای فقیه اکمل عدول نکرد، بلکه باید گفت که فقها نیز گاه از تطبیقات فقهی این بانو و دیدگاه های فقهی ایشان استفاده میکنند.

* عمق عقیدتی در کلا م حضرت زینب

شیخ زین الدین بیان داشت: از جنبه عقیدتی نیز شاهد این هستیم که تمام سخنان و خطبه ها و موضع گیری های ایشان در برابر حاکمان ظالم اموی سرشار از ادله صریح است به گونه ای که یزید و دستگاه تبلیغاتی باطل او نتوانست در برابر حضرت زینب و حجت و عقیده ایشان قد علم کند و سخنان حضرت زینب عین حقیقتی بود که همه در باطن خود آن را میدانستند و باور داشتند.

وی گفت: در زمینه فضایل اهل بیت(ع) احادیثی وجود دارد که مثلا در مسند احمد بن حنبل موجود است و تا زمان امام هادی علیه السلام میان علما متداول و مشهور بوده، پس چرا اکنون برخی ها میگویند این احادیث ضعیف است؟اگر آنچه که ابن حنبل نوشته صحیح و مشهور نبود اکنون اهل سنت آنها را تکذیب نمیکردند؛ چرا که این احادیث در آن زمان مستند و مشهور بوده و بنا بر این صحیح میباشد و این حضرت زینب بود که حجت الاهی را در برابر حاکمان ظالم بیان کرد و آنها نیز سکوت اختیار کردند در حالی که به حقیقت سخنان حضریت زینب واقف بودند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha