شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
لبل

برای دفاع از پایه‌های زیرین کلام اسلامی که پشتوانه بزرگی برای اعتقادات امت اسلام محسوب می شود، باید تلاشی فراگیر و جهادی داشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حسن رضایی، از کارشناسان کلام اسلامی، صبح امروز در دومین گردهمایی دانش‌آموختگان مرکز تخصصی کلام اسلامی حوزه، در موسسه امام صادق(ع) قم، گفت: علم کلام امروز آماج شبهات و سوالات فراوانی است که پاسخ‌گویی به آنها نیازمند تلاشی سامان‌ یافته و دقیق و علمی است.

وی افزود: امروزه حملات هدفمند ساماندهی شده‌ای علیه فلسفه اسلامی انجام می‌شود که باید مقابله همه جانبه ای با آنها داشت؛ زیرا بنیاد عقل و فلسفه اسلامی را هدف گرفته‌اند.

این دانش آموخته حوزوی تصریح کرد: برای دفاع از پایه‌های زیرین کلام اسلامی که پشتوانه بزرگی برای اعتقادات امت اسلام محسوب می شود، باید تلاشی فراگیر و جهادی داشت.

استاد کلام حوزه با اشاره به این که بررسی توانمندی‌ها و جمع‌بندی استعدادهای بالقوه و بالفعل حوزه در این مسیر ضروری است، ابراز داشت: در زمینه علوم عقلی باید یک کار سامان یافته در حوزه کلام انجام داد تا حرکت‌های دقیق و علمی  منجر به پاسخ به سئوالات و شبهات عصر حاضر باشد.

وی با تاکید بر این که امروزه کلام در یک حوزه خاص درون دینی خلاصه نمی‌شود و شاخ و برگ‌های جدیدی در عرصه‌های مختلف پیدا کرده است، ادامه داد: این حوزه باید از افق‌هایی که تاکنون برای آن ترسیم شده، فراتر رفته و افق‌های جدیدی را درنوردد، چرا که خاصیت علم کلام، رسیدن به افق‌های معرفتی و الهی در حوزه علوم عقلی است. رضایی با اشاره به این که علم کلام پشتوانه تمام باورهای اعتقادی در حوزه معارف الهی است، افزود: هر سوالی در حوزه درون دینی و برون دینی که ناظر به معارف اسلامی است باید با پشتوانه‌های فقهی، حقوقی و عقلی پاسخ داده شود.

این کارشناس حوزوی با بیان این که امروزه فضاهای جدیدی در دنیای کلام باز شده است، گفت: جامعه ما امروز با صدها خرافه که به نام دین در جامعه رواج داده شده، مواجه است و علمای دین بخصوص اساتید کلام باید به آنها پاسخ دهند.

وی تصریح کرد: شهید مطهری با رصد دغدغه‌ها و شبهات، کتاب "حجاب" خود را به نگارش درآورد؛ زیرا باور داشت که این حوزه مورد هجمه دشمنان قرار گرفته و باید از آن دفاع کرد.

رضایی در پایان یادآور شد: زمانی که آیت‌الله العظمی جوادی آملی کتاب "حقوق زن" را به نگارش در می‌آورند به دنبال عمل به وظیفه خطیر و سنگین بودند. این بزرگان به خوبی مشکلات را رصد کرده و از ظرفیت‌های علم کلام برای پاسخ‌گویی به این شبهات استفاده کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha