چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷
گفتگوی اسلام و مسیحیت فرصتی به نفع  بشریت است

حوزه/ رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: فهم خاطی از دین دارای سه نمود "عوام اندیشی دینی"، "جمود اندیشی دینی" و "طائفه اندیشی دینی" است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در ششمین دور گفتگوی اسلام با مسیحیت در کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی در کشور لبنان گفت: طائفه اندیشی دینی نیز خود دارای سه نمود "تکفیرگرایی دینی" ، "انسان گریزی دینی" و "خشونت گرایی دینی". می باشد.

وی با اشاره به مؤلفه های طائفه اندیشی دینی گفت: یکی از این مولفه ها عبارت است از اقدام اتباع یک مذهب یا یک دین به مصادره کردن خدا به نفع خود.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: طائفه اندیشان بر این تصورند که خداوند مختص به آنهاست و غیرآنان فاقد علقه وارتباط با خداوند هستند وخداوند هم  عنایتی به غیر آنها  ندارد.

این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: اتباع هر دین می توانند و باید بر درستی دین خود استدلال کنند (از باب مسئول بودن در قبال  دین مقبول) اما این پندار که غیر آنان فاقد توجه به خدا هستند نارواست.

وی با استناد به آیه 64 سوره آل عمران خاطرنشان کرد: با مراجعه به قرآن کریم درمی یابیم که انسان فراتر از وضعیت دینی او، طرف یا موضوع سخن خداوند قرار گرفته است.، توجه انسان به خدا در شرایط سخت؛ مثل کشتی در حال غرق شدن (شرایطی که قرآن به آن توجه کرده است) توجه از خاستگاه دین خاصی نیست بلکه مطلق توجه کنندگان  به خداوند  مقصود است.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی اظهار داشت: "یا ایها الناس" بخش مهمی از خطاب های قرآنی را تشکیل می دهد، این نشان می دهد که خداوند گذشته از رابطه هایی که با درون اشخاص مختلف از هر قوم و دین دارد، حتی در فضای قرآن  که کتاب آسمانی متعلق به دین اسلام است با انسان رابطه برقرار کرده است، ارتباطی در قالب سخن گفتن با او، نه از آن باب که مسلمان است بلکه از آن باب که انسان است و دلیل بر این امر آن است که در مواردی از این خطاب ها "توصیه های فرای دینی خاص" مثل توصیه به داشتن احسان نسبت به پدر و مادر (ووصینا الانسان بوالدیه حسنا) ارائه شده است.

وی گفت: خداوند متعال نیز دوست ندارد به بهانه تعلق داشتن به یک دین (هر چند آن دین مقبول  و درست باشد)، بر سر خداوند نزاع دینی راه بیافتد.

*مصادره قداست نماد دیگر طائفه اندیشی

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی یکی دیگر از نمود های «طائفه اندیشی» را مصادره مقدسات دینی ذکر کرد و گفت: "قداست معبد" از جلوه های مهم قداست دینی است، گاه این قداست از سوی اتباع یک دین مصادره می شود و آنها نگاه غیرقداست آمیز به معابد ادیان دیگر پیدا می کنند در حالی که از قرآن کریم به وضوح، قداست داشتن معابد دینی ادیان سماوی به دست می آید.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با استناد به آیه 40 سوره حج خاطرنشان کرد:  در این آیه به خوبی می توان جایگاه معابد دینی متعلق به ادیان را دریافت، این آیه معابد مسیحیت، یهودیت و اسلام را در یک سیاق قرار داده است و از اراده خداوند برای حفظ این مکان ها سخن گفته است.

استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به دلیل اینکه اتباع مسیحیت و اسلام بیشتر از اتباع ادیان دیگر است گفت و گوی اسلام و مسیحیت در میان  سایرگفت وگو های دینی از اهمیت بیشتری برخوردار است، دوم

اینکه رابطه صمیمی بین این دو دین الهی، بیش از رابطه اتباع ادیان دیگر است و سوم اینکه سابقه گفت وگوی اسلام و مسیحیت در تاریخ بیشتر و گسترده تر بوده است.

*لزوم عمق بخشی به گفت وگوی اسلام و مسیحیت

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: امروز باید سعی شود گفت وگوی اسلام و مسیحیت عمق بیشتری پیدا کند و در شرایط حساس کنونی، این گفت و گو به مثابه یک فرصت برای خدمت به معنویت و بشریت قرار داده شود.

لازم به ذکر است، در این کنفرانس که به همت  مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات و کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی در حال برگزاری است جمعی از متفکران نیزحضور دارند.

 

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha