خبرگزاری «حوزه»، در چند روز اخیر، انتشار فیلمی کوتاه از ورزش همگانی در یکی از پارک های پایتخت که متاسفانه در آن همزمان با پخش موسیقی تند ، زنان و مردان حاضر در آن محل به اسم ورزش ، حرکات ناموزون- بخوانید رقص- انجام می دهند ، بار دیگر زمینه ناراحتی و عصبانیت امت حزب الله را فراهم ساخته و این در حالی است که متاسفانه گویا این امور دیگر در جامعه اسلامی به امری رایج تبدیل شده، چنان که دیگر حساسیت مسئولان و مدیران جامعه و نیز بسیاری از خانواده ها را بر نمی انگیزاند!
واقعیت تاسف باری که وجود دارد این است اشتغالات فکری و ذهنی مردم و مسئولان به مسایل سیاسی و اقتصادی در طول سالیان اخیر، به نوعی منجر به غفلتی اسفبار در حوزه فرهنگ و اخلاق و به خصوص پاسداری از ارزش ها و باورهای ایمانی شده و این قصه البته سر دراز دارد...
بروز و ظهور این گونه معضلات در حالی است که فرهنگ و منشِ حیا و غیرت، یکی از شاخصه های اصلی دین و آیین ما به شمار می رود.
از سویی معمولاً در این سال ها ، با این مساله روبرو بوده ایم که پس از طرح دغدغه هایی این چنینی از سوی برخی علما و قشرهای مذهبی و متدین، مسئولان وعده هایی مبنی بر مقابله جدی با گسترش بدحجابی و بی عفتی در اماکن عمومی از جمله پارک ها و فضاهای تفریحی و فرهنگی را داده و می دهند اما به راستی چه کسی است که دیگر نداند ، پس از گذشت چند صباحی ، همان آش و همان کاسه ، شرح حال ماجراهایی از این قبیل است!
شاید بد نباشد بدانیم که بیش از 580 آیه و روایت درباره اهمیت و ضرورت توجه به حیا و عفت زنان و همچنین غیرت مندی مردان در آموزه های اسلامی ما وجود دارد.
امام علی(ع) در حدیث گهرباری می فرماید: « به تناسب اندازه حیا ، عفت هم موجود می شود». همچنین از آن وجود بزرگوار چنین وارد شده که« عاقل ترین مردم باحیاترین آنهاست».
با عنایت به این دو گفتار زیبا و حکمت آمیز از امیرِ بیان چنین باید نتیجه گرفت، کسانی که در انظار عمومی ، بی حیایی می کنند، عفت و عقل راستینشان را از دست می دهند، ضمن آن که فرهنگ عمومی جامعه را نیز به تدریج به ورطه سقوط می کشانند. و اینک جای یک سوال ؛ به راستی چه موقع باید به هوش شویم و کاری کنیم؟!
سید محمد مهدی موسوی
نظر شما