سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
حجت‌الاسلام رفیعی

حوزه/ برخی این شبهه را مطرح می کنند که چرا احد و صفین و جمل را همچون عاشورا به عنوان جریان فراگیر و عام ایجاد نمی کنید؛ اگر علت تجلیل از عاشورا مظلومیت، رذالت و شهادت است که در وقایع دیگر نیز این مسئله وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»حجت الاسلام والمسلمین رفیعی شامگاه چهارشنبه در مراسم سوگواری هیئت رزمندگان اسلام قم که در مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به اینکه محرم بهار عاطفه و عقل است، اظهار داشت: عقل حکم می کند امام حسین(ع) را بشناسیم و احساس نیز ما را بر همراهی با کاروان سرور و سالار شهیدان سوق می دهد.

وی محرم را ماه خرد و احساس و همراهی با کاروان امام حسین دانست(ع) و تصریح کرد: با آغاز محرم نمایشگاه کرامت، شهادت، اخلاص، ایثار، فداکاری، بندگی و همه خوبی ها گشایش می یابد و برای هرسلیقه، کالایی در این فضا وجود دارد.    

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با بیان اینکه همه اقشار از طفل تا سالمند در واقعه کربلا الگو دارند، گفت: حضور کثیر مردم مشکی پوش و عزادار امام حسین(ع) از شب اول محرم نشان دهنده عمل به سیره ائمه معصومین است؛ امام موسی کاظم(ع) از روز اول محرم خندان دیده نمی شد.

*چرا باید هرساله عزاداری تکرار شود؟

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه با طرح پرسشی مبنی بر اینکه چرا عزاداری اباعبدالله باید هرساله با این شکوه و عظمت تکرار شود، اظهار داشت: برخی این شبهه را مطرح می کنند که چرا احد و صفین و جمل را همچون عاشورا به عنوان جریان فراگیر و عام ایجاد نمی کنید؛ اگر علت تجلیل از عاشورا مظلومیت، رذالت و شهادت است که در وقایع دیگر نیز این مسئله وجود دارد.  

وی در پاسخ به این شبهه ابراز داشت: ائمه معصومین و انبیاء در زندگی مصیبت داشتند اما خود آنها گفتند از امام حسین(ع) یاد کنید.

این عضو هئیت علمی جامعه المصطفی با اشاره به یکی از تاکیدات ائمه معصومین(ع) در زمینه متفاوت بودن عاشورا با سایر وقایع مهم، گفت: امام سجاد(ع) می فرماید روزهای شهادت حضرت حمزه(ع)، جعفربن ابی طالب(ع) و امام حسین(ع) در اسلام بسیار سخت بوده است اما هیچ روزی مثل روز حضرت اباعبدالله(ع) نبود.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی افزود: اجابت دعا در زیر قبه، جایز شمردن خوردن خاک کربلا، سجده بر خاک کربلا، ثواب ویژه گریه بر اباعبدالله(ع) و تاکید بر زیارت امام حسین(ع) در مناسبت های خاص از جمله ویژگی هایی هستند که ائمه معصومین(ع) برآنها تاکید کرده اند و صرفا به سرور و سالار شهیدان اختصاص دارد.      

*چهار رکن بهم پیوسته اسلام

وی با بیان اینکه قصه تجلیل از عاشورا و کربلا به معنای تقدیر از امامت و نبوت و اصل اسلام است، ابراز داشت: بعثت، غدیر، عاشورا و ظهور چهار رکن متصل و بهم پیوسته اسلام هستند.    

*اسلام داعشی ناشی از اسلام بدون غدیر است

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه اسلام وهابی و داعشی ناشی از اسلام بعثت بدون غدیر است، گفت: اسلام بدون غدیر است که «ملک سلمان» حاکم ظالم سعودی را ولی امر خود می داند.

این عضو هیئت علمی جامعه المصطفی، عاشورا را احیاگر غدیر و بعثت دانست و ابراز داشت: در روایات نقل شده است که احتمال ظهور امام زمان(ع) در روز عاشورا وجود دارد چرا که عاشورا حلقه ارتباط ظهور و بعثت و غدیر است.    

*تجلیل مسیحیت از امام حسین(ع)

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اظهارات «آنتوان بارا» نویسنده مسیحی کتاب «امام حسین(ع) در اندیشه مسیحیت» مبنی بر اینکه امام حسین(ع) متعلق به همه ادیان است چرا که با ظلم مبارزه کرد، اظهار داشت: اندیشه قیام و ظلم ستیزی امام حسین(ع) در همه ادیان قابل توجه و خاص است.

*حمایت وهابیت از بزرگ ترین قاتلان تاریخ

وی همچنین به انتشار کتاب هایی در وهابیت به محوریت تجلیل از یزید و معاویه اشاره کرده و ابراز داشت: وهابیون کتاب هایی را در زمینه فضایل معاویه و یزید به چاپ رسانده اند و خیلی راحت از بزرگ ترین قاتلان حمایت می کنند.  

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در بخش مهمی از سخنان خود به تبیین آفت های و آسیب های عاشورا پرداخت و گفت: هرجریانی در تاریخ دچار آفات و آسیب شده است؛ از خداشناسی که شیطان در مقابل خدا ایستاد و بر آدم سجده نکرد تا واقعه غدیر که امروز دشمنان از آیه غدیر و تطهیر و ولایت تفاسیر دیگری می کنند.

* آسیب شناسی جریان عاشورا

وی با بیان اینکه چهارنوع آسیب اساسی جریان عاشورا را تهدید می کند، گفت: آسیب های محتوایی، روشی، اجتماعی و تحلیلی چهار نوع آفتی هستند که برای جریان عاشورا خطرناک خواهند بود.

*تحریف عاشورا بزرگ ترین خطر تهدیدی واقعه کربلاست

این استاد حوزه علمیه آسیب محتوایی را خطرناک ترین نوع آسیب به جریان عاشورا دانست و ابراز داشت: گزینش و چینش کلمات در راستای تحریف و آسیب وارد کردن به محتوای اصیل بزرگ ترین گناه است؛ خداوند در آیه 70 سوره بقره سه مرتبه بر کسانی که دروغ درست می کنند و به خدا نسبت می دهند، «وای» فرموده و هشدار داده است.

*برای گریاندن مردم نباید به دروغ متوسل شد

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه در منابر و مقاتل از روایات مستند و معتبر نقل شود، اظهار داشت: نباید برای گریه کردن مردم، دروغ به کربلا نسبت داده شود.      

*تاکید رهبری بر روشنگری و استفاده از منابع معتبر روایی  

وی با ابراز تاسف از تبیین برخی مسائل غیرصحیح در مورد جریان عاشورا، گفت: سال گذشته شب دوازدهم محرم در خدمت رهبر معظم انقلاب منبر داشتم که بعد از مراسم توفیق شد خدمت ایشان مشرف شوم؛ به مقام معظم رهبری اشاره کردم که ما امسال مطالبی را از برخی سخنرانان در هیئات و رسانه ملی شنیدیم که دروغ محض است؛ ایشان فرمود «من هم این مسئله را قبول دارم و خود شماها وظیفه دارید برای مردم روشنگری کنید».      

*مجلس امام حسین(ع) را نباید با سبک های مبتذل اداره کرد

این استاد حوزه علمیه در ادامه با اشاره به آسیب عزاداری ابراز داشت: عزاداری کردن برای امام حسین(ع) با سینه زنی و اشک و ناله و فریاد مانعی ندارد اما آیا صحیح است که مجلس باعظمت سرور و سالار شهیدان را با آلات موسیقی و قرائت اشعاری با سبک های ابتذالی برگزار کرد؟

*تاکید رهبری بر بیان با احترام الفاظ منتسب به اهلبیت(ع)

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی از شعرهای سخیف و ناپسند به شدت گلایه کرد و گفت: مقام معظم رهبری بر بیان با احترام الفاظ منتسب به امام حسین(ع)، حضرت زینب(س) و حضرت ابوالفضل(ع) تاکید داشتند.    

وی همچنین به برخی از مصادیق آسیب های اجتماعی عزاداری نیز اشاره کرد و گفت:  استفاده از برق بیت المال، برگزاری مجالس عزاداری با اموال غصبی و عدم توجه به زمان استراحت مردم از مصادیق آسیب های اجتماعی است. 

این استاد حوزه علمیه افزود: عزاداری فضیلت به شمار می رود اما پرداخت خمس و زکات واجب است.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در بخش پایانی سخنان خود به آسیب تحلیلی عاشورا نیز اشاره کرد و گفت: اینکه زیارت امام حسین(ع) گناهان بزرگ را می بخشد هیچ مخالفی ندارد اما آیا همه تجلیل از عاشورا فقط اختصاص به آمرزش گناه دارد؟

*مسئولان آل سعود حرف های یزید را تکرار کردند

وی با اشاره به تحلیل یکی از مسئولان آل سعود در قضا و قدر دانستن فاجعه منا، ابراز داشت: صحبت های این مقام مسئول عربستان یادآور حرف های یزید بود که گفت «خداوند خواست شما کشته شوید و ما حاکم شویم».

این استاد حوزه علمیه با طرح این پرسش که مگر خداوند راضی به قتل مظلوم است، گفت: ما به قضا و قدر الهی اعتقاد داریم اما نمی شود انسان ها را بکشیم و بعد بگوییم قضا و قدر است.

انتهای پیام/313/33

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha