به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از http://www.antaranews.com/ لقمان حکیم سیف الدین، وزیر دین اندونزی در دیدار با وزیر امور حج عربستان سعودی در جده، خواستار روشن شدن وضعیت مربوط به پرداخت غرامت به وارثان قربانیان سقوط جرثقیل در مسجد الحرام شد.
بندر بن محمد حجار وزیر حج عربستان سعودی هم در این دیدار اظهار داشت: وزارتخانه مربوط در حال پیگیری پرداخت غرامت است! و تا به حال، دو وزارتخانه یعنی وزارت مالیه و وزارت امور خارجه عهده دار پیگیری این مورد هستند.
وزیر دین اندونزی هم اظهار امیدواری کرد که پرداخت غرامت به زودی به نتیجه برسد تا وارثان قربانی نا امید نشوند.
در همین راستا پایگاه رسمی وزارت دین اندونزی نیز نوشت: این وزارت خانه، از طریق دفتر امور حج در کنسولگری جده پیشرفت روند پرداخت غرامت را همیشه نظارت می کند.
یادآور می شود در حادثه سقوط جرثقیل در مسجد الحرام در روز جمعه 11 سپتامبر 2015 / 20 شهریور 94، حداقل 61 نفر از زائران اندونزی قربانی شدند. بسیاری از آنها دچار آسیب های جدی گردیدند و 12 تن از آنها به رحمت ایزدی رفتند.
در آن زمان، دولت عربستان سعودی وعده داد که غرامت را به تمام قربانیان این حادثه بدهد به طوری که مقرر شد به هر قربانی مرگ و میر و معلولیت دائمی مبلغ یک میلیون ریال تعلق بگیرد و خانواده و یا وارثان برای حج در سال آینده دعوت می شوند. به قربانیان زخمی وعده داده شده است که به آنها مبلغ 500 هزار ریال پرداخت گردد و فرصت به تکرار و یا تکمیل حج داده شود اما به نظر می رس د که سعودی ها هنوز به وعده خود عمل نکرده اند به ویژه آنکه این امر از سوی وزیر دین اندونزی مورد مطالبه قرار گرفته است.
یادآور می شود کشور اندونزی پس از فاجعه منا نیز جزو کشورهای منتقد عربستان بود و مقامات اندونزی در انتقاد شدید از عملکرد سعودی ها در جلوگیری از وقوع حادثه مشابه در منا و سقوط بالابر اعلام کردند که ریاض آمار واقعی این دو حادثه مرگبار را منتشر نمی کند.
مقامات اندونزی در واکنش به بی توجهی و تناقض گویی سران عربستان اعلام کردند که مقامات ریاض با سرپوش گذاشتن بر آمار واقعی تلفات جانی این حادثه تلخ، تاکنون در خصوص این اختلاف فاحش در شمارش اجساد توضیحی نداده اند.
احمد شافعی معارف، رئیس جمعیت محمدیه سابق در جاکارتا هم همان ایام گفت: مدیریت عربستان سعودی برای افزایش امنیت حجاج در طول مناسک حج باید توسط کشور های اسلامی مورد بررسی قرار گیرد. نیروهای امنیتی عربستان سعودی قادر به سازماندهی 3 میلیون زائر در ایام حج نیستند.
شافعی معارف افزود: با توجه به تجربه صدها ساله حج و شرایط ویژه دوران حج، بیتدبیری مسئولان عربستان در مدیریت این مسئله بسیار واضح است، چون مسئولان عربستان سعودی بارها این اشتباهات را در مدیریت حج انجام داده اند و آن را اصلاح نکرده اند.
وی گفت: باید سریعاً مدیریت حج اصلاح و طرز انتشار اطلاعات در مورد زائران توسط عربستان سعودی تغییر داده شود، زیرا اطلاعاتی وجود دارد که آن را مخفی نموده اند.
نظر شما